Thursday, March 3, 2011

Tiba2 jadi pemalu la pulak..

Tadi lunch hour kuar kejap..ingatkan takmo g mkn..g pos office je..pastu lalu lak depan kedai kakak jual laksam ngan kopok lekor.... tgk jam awal lagi..so cadangnya nak la lepak kat gerai tu pekena kopok lekor ngan ABC... pastu turun je dari keta...tiba2 tgk ramai gilerr kaum adam kat gerai kakak tuh..haishh..

pastu kan entah kenapa n sejak bila..tiba2 rasa malu/segan nak lepak makan kat situ sorang2.. padahal bukan tak biasa pun makan sorang2.. dah selaluuuu sgt mkn sorang.. selamba je..tapi tadi seriuss la..perasaan malu tu..membuak2..nak angkat muka pun segan tauu...macam gadis2 dok kampung yg malu2 gitu..wakakka..sengal..

tu la..kalau dah namanya pmpuan,..tetap pmpuan gak.. perasaan malu tu sentiasa ada dalam diri.. tapi kalau ada gak manusia yg taktau malu tu den tak dapat nak tolong la kan..

so tadi tpaksa la kensel niat nak lepak bodo je kat situ..sudahnya den tapau laksam.. ngan kopok lekor makan kat opis.. haha malu punya pasal kans..



habis ofis bau hanyir ikan..haha..nasib arr..jap lagi den spray parfum den.. boleh tahan sedap laksam kakak nih.. kalau korang nak ke taman semarak nilai, kedai kakak ni kat bas stand sebelum traffic light masuk taman semarak tuh..

keropok lekor dia pun sedap..fresh..guna minyak baru..bagus kak..jgn jadi cam org lain yg kedukut.,.guna minyak ulang doploh pat kali..tengik....

okla..nak g spray parfum jap..den yg pening ngan bau kat opis ni..bau ikan campur bau kopok lekor...

p/s: wanita melayu terakhir..phewwww..

38 comments:

Mia-Ina said...

mia pulak dr dulu jenis x suke p mkn luar psl berseorangan..tp klu ada yg ajak,,mau g kedai...tue yg buat2x rajin g dapur simpan stok kat petin sejuk..masak kat rumah

kakcik said...

Kekalkan sifat pemalu itu. Jangan sampai hilang malu sehingga memalukan diri dan keluarga.. :)

gadisBunga said...

ish...tahap kemalu-maluan dah macam gb jugak ni. perlu ke kita masuk bengkel 'cara-cara menghilangkan malu'? heheh~

maira said...

biar malu2, biar segan2, kerna malu itu perisai orang beriman (lagu ana raffali n suhaimi meor hassan).. haha..

lamanya x makan laksam.. kalau g niai harus cari ini kedai :)

rasp said...

suka laksammmmmmm...susah gak nak dpt yg sedap nie kan sis...

Dee said...

mmgkan..kdg2 tu x kesah pun..tp kdg2 leh jd pemalu..mcm dee pun lunch sorang2..adeh..

miloais said...

phewitttttttttt!~
pemalu rupanya dak kaseh ni!

iols tak penah makan laksam beb...
but kopok leko - peberet ye!

alien said...

keropok
sedap tuh

TopsyTurvyMum said...

nak laksam tuuuu!!!

Daddy Ziyyad said...

I pun malu nak lepak kat kedai makan sorang2 bila ada banyak awek berkumpul.


~miahahah..~

bujal X said...

hoih~sapa ngurat~~

atty's said...

kty pun selalu makan sorg2..tp kdg tu tertiba je malu gak mcm kaseh..hihihiihihi

sissyira said...

salam

kita kalau malu rela berlapar daripada pergi masuk dan beli juga kat kedai tu..hihi

h4ni3 said...

aku kalau keluar/jalan sorang2 kan, mesti rasa mcm tak kena jer... last2 balik rumah.. hahaha

eyna azmi said...

lorr kalau malu asal tak ajak aku ... aku suka tau kalau bab bab makan nie ..

beb ..sedap la laksam tu ...orang kelate yang buak eh? aku nak p cari la kat pantai dalam hari minggu nie .,.kat situ jek ada tau ..susah nak cari ka key ell ni

DeLancrettLurpak said...

saya bab makan, mmg tak malu!! hehehehe

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Laksam sedap sesekali makan.sapa yang mengurat ko tu? makcik nak menyibuk boleh.khe khe

Kaseh said...

Mia : mia rajin masak eh..kalau akak ikut mood gak hehee...

Kaseh said...

kakcik : kaseh mmg pemalu kak..chewahhh..hehe takla kak..kaseh malu bertempat gak..kadang2 brutal..tapi insyaALLAH kak..akan kaseh ingat pesanan akak tuh...

Kaseh said...

GadisBUnga : GB kalau nak pi bengkel2 tu ajak sekali tau..hehehe

Kaseh said...

mairaa...hehe haruss carikk laksam tuh.sedappp

Kaseh said...

rasp : ha ah kadang2 dapat yg kuah cair...dia yg penting sedang2 elok je pekat dia kan...pastu mesti sedap..

Kaseh said...

Dee : tu la..kita da biasa mkn sorang2 mmg tak rasa apa kan...tapi bila datang angin malu tuh..haishhh..macam nak kaver muka je tadi hehe

Kaseh said...

miloais : hehe kadang2 je pemalu..biasanya sengal je nih... cer rasa laksamm...sedapp wooo

Kaseh said...

alien: mmg sedap..nak ker? takleh!

Kaseh said...

TTM : esok den post ke aussie eh dear..hehe yg instant punya..tinggal bancuh jek.. :P

Kaseh said...

DaddyZIyyad : hahaha yer la tu malu.. :P

Kaseh said...

BUjal : uishh sapa nak ngorat org gemuk cam den nihh...

Kaseh said...

kakty : tu laa kadang2 kita boleh selamba kan kak..tapi kadang2 tu je malu..haha..

Kaseh said...

sissyira : heheh sanggup berlapar ehh...adehh...

Kaseh said...

Hanie : haha aku pun kdg2 ada perasaan macam tuh..tapi aku buat muka toye je jalan2..tapi skang da ada anak buah 2 org tuh..g mana2 aku ngaku je anak aku..haha..beshh..

Kaseh said...

eyna : kalaula ko keja kat area nilai..dah lama aku ajak ko lunch sama tau...

Kaseh said...

Delancrettlurpak : hahah makan punya pasal eik...hehe

Kaseh said...

Cik Ina dodocheng : mana ada org ngorat kita makcik oiii..sapa nak ngorat awek gemok cam den nih haaa... den ngorat org ada ler...muehehe

Dinas Aldi said...

Aku pun selalu makan sorang2 beb :D

sekamar rindu said...

salam..

laksamm tuuuu...sedappppp..

ieda said...

akak pun x suke dik makan sorang2 rasa mcm ada org perhatikan kite ... ekekkeke

ermm sedap laksam tuu .. dah lama jugak akak x makan .. selalu jumpa di pasar malam jer :)

mummysyafie said...

nor pun tak bleh nak makan sorang². tapi kalau terpaksa boleh je..tapi makan secepat yang mungkin. hihihihi...