Friday, March 18, 2011

kesan radioaktif - ibu mengandung dilarang tgk entry ini


Pagi tadi sembang2 ngan ofismate..katanya dia baca news pg tadi..kesan radioaktif dah semakin membahayakan.. dah merebak 80%..sebelum 30% je kan.. so dia kata byk kesan negatif pasal nih.. antaranya kita kena berjaga2 la..apa saja yg datangnya dari Jepun kita kena berwaspada.. ermm dlm pala den dah terpk nak bgtau amy n andak jgn makan sushi lagi dah..sebab mostly ikan2 kat Japanese restaurant tu dorang import from Japan kan..


sebb kata kawan sy lagi..apa saja yg terkena pancaran radioaktif ni akan memberi kesan gak secara tak langsung pada pengguna barang2 tu.. jadi kita kat malaysia kena berhati2.. tgh kepala dok susah hati pk tiba2 terbaca entry ttg radioaktif kat SINI.. betul2 membantu den yg tgh serabut nih.. malas nak kopi kat sini sbb pjg sgt..nati karang korang terjah sana ok. .
kita tgk dulu gamba2 kesan dari radioaktif ni.. takutt.. :(













ngeri kans...
YA ALLAH YA TUHANKU..KAU LINDUNGI KAMI SEMUA DARI MUSIBAH SEBEGINI.. AMIN...



16 comments:

atty's said...

amin..

sian mangsa2 yg tak bersalah ..

-oP_ida- said...

masha'ALLAH..............

IdaShah said...

subahanallah...kesian sgt

ratusiput said...

iskk mmg ngeri kan....

Daddy Ziyyad said...

bersyukur negara kita tidak dilanda bencana yang bertimpa timpa macam jepun ni

h4ni3 said...

alhamdulillah.. kita masih selamat dan semoga akan terus dilindungiNya

Ati Masrif said...

tapi risau dengan orang
yang keluar masuk dari klia ni

takut tersebar saje

maira said...

na'uzubillahiminzalik.. mintak dijauhkan negara kita dari bencana seperti ini... mudah mudahan Allah memberikan perlindungan buat semua penduduk Jepun yang dilanda musibah.. gigil lutut tengok pic baby2 tu.. kesiannya ya Allah :(

b a m b a m ' s said...

kesiannyaaa.. =(

sue said...

Ngeriii nya..
Mintak2 dijauhkanlah...

Dee said...

Subhanallah..moga kita dijauhkanlah dari malapetaka ini..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

allahuakbar....takutnya...ya allah lindungilah umat2 islam semua...

Cik Pah said...

salam kenal kaseh..

pagi tadi dlm berita ada cerita pasal pil nuklear nih.. so..kita kene sentiasa berjaga jaga dari skang

azharr said...

kesan dia mmg serius...

eyna azmi said...

subhanallah ....

mummysyafie said...

mudah2an kita dijauhkan dari semua ni..