Saturday, March 19, 2011

Lucy dah bersalin :)


ingat tak aritu saya ada cerita mak si suri (lucy) pregnant lagi.. ala kucing yg dah lama kitaorg buang pastu tiba2 datang balik umah..dgn perut terboyot2...


yaa lucy nama dia.. dia dah selamat bersalin dah.. tapi..sekor je yg kuar..taktau la kot2 dalam perut ada lagi ke tak...tapi so far mmg sekor.. jantan ke betina ..saya lum cek.. tak berani nak pegang lagi.. org kata jgn pegang anak kucing sampai dia besar sikit kan....


si lucy nih dah lama carik port nak bersalin tau..and kalau dulu masa dia beranakkan suri ngan adik2 suri yg lain..dia bersalin dalam almari baju si amy kat bilik saya.. dulu amy ada..dia tak kisah kucing beranak dalam almari dia pun tapi la ni amy dah dok pat lain.. tinggal saya sorang je..sorryla nak bg kucing tu masuk bilik.. saya dah la ada asthma.. takkan nak bg masuk lak kan.. jenuh kang semput..


pastu si lucy kalau dia nak masuk bilik je.. nati dgr la suara2 `ehh lucyyy outt outt!` haa dia nak masuk bilik pun tak jadik..reverse kan diri haha.. kira dia dah fhm la takleh masuk bilik saya.. tapi yg jadi mangsanya..bilik mama... hahaa.. dia tak dapat masuk bilik saya dia masuk bawah katil mama..


so masa bersalinkan baby dia ni..dia pilih bawah katil mama laa.. tu pun dia bersalin atas beg baju.. mula2 mama biarkan tapi pastu mama tak tahan bau ..mama alihkan kat bilik stor ngan beg2 sekali... so jadikla tpt baru si lucy n anaknya..


ermm anak dia tak lawa sgt la..hahha ntah sapa bf si lucy ni la..anak dia putih.. mak dia hitam.. mesti bapak dia putih gak kan..



so skang ni baby meow belum ada nama.. tgh pkkan nama yg comel2 yg senang nak panggil..
kalau dulu anak lucy yg besar2 ..kitaorg bg nama SURI, SHIRO dgn STAR.. tapi dapat kat angah dia tukar nama sekor2 jadi PUNGUT, KUTIP dgn BUANG... sakit je ati kans..ahaha..

ni pic suri dan adik2 masa kecik.. :) - suri, shiro & star


pastu lucy beranak lagi.. 3 ekor.. 2 ekor kitaorg bagi kat org..pastu sekor je amek.. kaler kelabu ..bulu teball lawaaa... bg andak bela.. benjy nama dia.. hehe tapi ntah mana benjy skang ntah..

ni lak 2nd time lucy beranak.. pic benjy dan adik2 :) - benjy je sempat bg nama..yg lain da bg org.. benjy yg bulu tebal kaler kelabu tuh..


MEREKA :)

oh ya kitaorg ada bela sekor anak angkat.. buncit nama dia..jmpa kat parking kereta.. panggil dia buncit sbb perut dia..tapi manja sgt..

tapi ni dulu... skang tinggal suri, lucy n baby meow ni.. tak larat nak bela byk2..


so nak bg nama apa eik comel.. tp mmg takleh bg nama yg ada `i` kat ujung..payah.. sbb kat umah dah ada lucy and suri..


any idea?

15 comments:

eyna azmi said...

letak nama ko la kaseh

Kaseh said...

eyna : wakaka takmoooo..... :P

Dinas Aldi said...

ko memang peminat kucing eh. aku takut kucing, kehkeh!

Kaseh said...

Dinas : suka gak kalau comel & manja.. yg garang2 aku tak suka..hehe tapi takleh ramai sgt.semak.. sekor buleh laa naper takut...hehe meow manja laa

Farra Dhelina said...

alalala tomeyyyyyy

Kaseh said...

farra : comel kann..ehe geram jek tgk

mummysyafie said...

mak aii..banyak nya kucing. dulu arwah nenek ada gak kucing nama Lucy n Mary.

sekamar rindu said...

salam..kak kaseh,


sangat comel anak si suri tu...

:)) comel sangat...

Cik Ina minat Do do Cheng said...

kaseh letak nama do do cheng. bila ko ingat kucing ko, mesti ingat makcik. tak payah bayar komisen, makcik bagi free nama tu. Degar dak do do cheng mesti dia marah.

sekamar rindu said...

salam...


kak...sr singgah mahu lihat kucing yg comel..

rasp said...

sapphire, emerald & akak suka kucing...
tapi kat apartment akak tak leh bela pets huhuhuhu...
so bela je lah ikan2 guppy....
kalo lah boleh bela...
mau akak minta kat kaseh baby meow tu....

maira said...

kutip, pungut n buang tu kesianla...

comel baby suri.... dapat gak anak yang putih w/pun ibu dia x putih hehe :)

cikbedahlaser said...

mak die suri.. ank die sura..
x pon nama lg sedap... hmm hmmm hmm
titan... jongos.. jebek.. gomok.. gedik..

hahahah kuar dh perkataan2 ikut suke nih

ooo bnd baru fukushima.. demi mengigatkan tsunami jepun

Mimy Hamid said...

nak seekor beb...mesti ko syg kan...

Ati Masrif said...

hairan yek...

selalu kucing beranak paling
kurang 3 ekor