Tuesday, March 15, 2011

kasih ibu tiada tandingannya

Pagi semlm sebelum g kerja mintak tlg mama buatkan lempeng kelapa ngan sambal sardin.. tekak tiba2 teringin.. sampai2 umah tgk2 dah tersedia kat dapur.. alhamdulillah t.kasih mam...
pagi tadi..sebelum g keja.. dahla lambat contact lense terjatuh pastu tak dapat dikesan..bila nak kuar umah mama bg bekal nih.. dia masak lempeng kelapa lagi pastu aada sambal sardin semlm..
kalau korang la kan... terharu tak? bergenang air mata sepjg den g ofis tadi tau..
luv u juta2 ma.. biarla apa org nak kata..mama mak lampir ke.. apa ker.. mama tetap ratu di hati along.. the one and only mother... sayang mama hingga akhir hayat along..insyaALLAH..aminn...

43 comments:

mama iris said...

mak memang insan sgt hebat!di sebalik nafas lemah....dia mampu melahirkan seorang bayi dari rahimnyaaa....hebat kan??

mama iris said...

mak memang insan sgt hebat!di sebalik nafas lemah....dia mampu melahirkan seorang bayi dari rahimnyaaa....hebat kan??

kakcik said...

Sedapnya. Balik nanti, kalau sempat nak buatlah...

Pagi tadi kakcik cuma masakkan nasi dan bawal masak kicap untuk ditinggalkan kepada anak2.

makdara TERdiva said...

mak mana yg tak ingat anak..cuma anak jer yg selalu lupa kat mak..sob..sob..

kucingorengemok said...

untungnya...!

Chik Att said...

sedappp nyaaa...
kat sini tak panggil lempeng ...
dia panggil peknga ..

atty's said...

kalau kty pun sedih..

sedangkan tiap2 minggu g umah mak pun ..mak kty still masak kan apa yg kitaorg tingin pun kty terharu..

sekamar rindu said...

salam...kak,

menu yang saya suka juga ni....

bujal X said...

uih~~mama rajin~~~

h4ni3 said...

betul kata MDT
mak mana yg tak ingat/sayang kat anak
geram kalo ada anak yg konon bizi manjang sampai berbulan2 tak jenguk rumah mak.. cehhh

Mimy Hamid said...

yes apa jua...mama ttp mamaa.,,kesayangan okeh..

eyna azmi said...

best la ko duduk ngan mama ko ... nak makan order ... mak aku duk jauh beribu batu nak makan kena buat sendiri ... aku pun makan lempeng gak semalam ....

noor said...

sape yg ngata mama akak tuh...tak baik betul....tak kisah la org nak cakap apa, yg penting kita lagi kenal siapa mak kita kan....

alien said...

nak~
huhuhu..
kadang2 petang2 bila cakap.."mak nak lempeng/jemput.."
mak reply.."masaklah sendiri, ko kan tau~"
agagaga..

tapi pagi dia mmg buat sarapan lah tak kira n.goreng ke mee ke lempeng dll

Daddy Ziyyad said...

dan ada orang yg buang mak sendiri...pelik kan..

ratusiput said...

mmg tiada tandingan kasih ibu.ratu pun sampai skang ni umo dh 31...kalau demam...mak still picitkan pale n jelomkan daun bunga raya....takble imagin la kalau mak takde camne...

Dee said...

untung org ada mak ni..so, sementara masih boleh berjasa pada org tua..berbuat baiklah padanya sis, detik itu xkan kembali lagi..apa pun..lempeng n sambal sardin itu nmpk sgt2 sedap..huhu..

Kaseh said...

mama_iris : betol2..mak mmg insan terhebat...

Kaseh said...

kakcik : mmg tersgtla sedapnya kak..syok je mkn..

Kaseh said...

MakdaraTerdiva : kannnsss....hehe

Kaseh said...

KOG : alhamdulillah.. :)

Kaseh said...

ChikATT : peknga eh.. tapi rasa sama ek CA

Kaseh said...

kak atty: kannn..kaseh ibu...phew..

Dinas Aldi said...

kasih ibu memang tiada tandingnya, takda galang ganti. terharu aku baca ni.

eh beb, mak lampir tu apa?

Kaseh said...

Sekamar RIndu : menu ni mmg lazat hehe pembuka selera..

Kaseh said...

Bujal : mama rajin ikut mood gak..hehehe

Kaseh said...

hanie : betol2...ni ada anak mama sorang tak reti nak call mama.. kang aku nk pi jerkah dia japp

Kaseh said...

mimy: yaaa mama wajah kesayangan hambaa...

Kaseh said...

eyna : uishh ko..mana ada nak makan order..hahah ikot mood dia tuh.. kalau dia rajin dia buat..tapi biasanya dia buat la..

Kaseh said...

noor : tu la pasalll..kita tak kacau dia..dia dok mengata2..

Kaseh said...

alien : haha biasa je kena macam tu gak.. nak buat sendiri katanya.. ni dia ngahn rajin dia buat la heheh

Kaseh said...

daddyziyyad : yg buang mak sendiri tu hilang akal rasanyaa...

Kaseh said...

ratusiput.. : kannn takleh nak imagine kalau mak kita takde :(

Kaseh said...

Dee : insyaALLAH selagi panjang umur mama ..akan dijaga sebaik2nya. hehe lempeng tu mmgg lazattt....

Ati Masrif said...

mmg best kalau tinggal
dengan mak lagi kan...

Kaseh said...

dinas : kasih ibu membawa ke syurga..

Kaseh said...

atimasrif : hehe ada besh ngan ada gak tak besh nya kak.. kena bebel tu stendedddd :P

Love You Miss You said...

masyallah, sedapnya....

maira said...

kasihnya ibu.. membawa ke syurga..

sedapnya lempeng tu kaseh.. mintak cikit ek.. hehehe

mummysyafie said...

kaseh..nak pinjam mama bleh ke? mak nor jauh la..hihihi..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

kaseh lapau makcik tengok lempeng cicah sambal tu .memang peberet makcik tu. ibu adalah segala-galanya.

rasp said...

slurrpppp, yummy nye...
yes mom are the best...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

masakan ibu tiada tandingan nya kan...walaupun masakan simple..tapi e2 lah yang paling sedap.....