Sunday, March 20, 2011

Donut kentang Cik Kaseh

minum ptg :

donut kentang bulat suka2 ati bersama teh O kurang manis :) jgn kutuk rupa donut tu, wpun buruk tapi rasanya super sedaps..

heeh gara2 takde acuan donut..pastu cadangnya nak buat donut bulat2 kecik comel tu..sudahnya jadi macam tu..so telan je la.. tapi serius sedaps.. sbb buh kentang.. lemak2 gebus gitu..

maka.. lemak pun bermaharaja lela berjimba2 dalam badan den harinih..mueheh..

korang minum ptg apa ari ahad nih :)

esok suda kerja.. lalalala

p/s: maceh MiMy for the recipe.. aku follow sebijik2 recipe kau tapi aku improvise sket buh kentang ngan tambah tepung lagi sket sbb lembek..thanx babe..

39 comments:

kakcik said...

Kakcik 'minum petang' di JM Beriani. Tengah fikir ni, nak masak untuk makan malam ke tak?? ;-)

Kaseh said...

kakcik...wahhhh kaseh dari aritu teringin nasi beriani JM ni tak dapat2 gak.. adehh :(

azharr said...

tak menyerupai donut pon...hehe...gurau

eyna azmi said...

nampak sedap ...tapi rupa tu tak namapak rupa donut la ... wei nak recepi

Kaseh said...

azharr : haha rupa je lain tapi rasa serupaaa and sedapppss :P

Kaseh said...

eyna : wakakak donut version aku.. takde acuan ring donut tuh..so aku buat bulats2.. tapi tak gak jadi bulats..hahah resepi aku amek kat blog mimy tuh.. pastu ko tambah kentang lenyek jek..

NeenaAnuar said...

adoii.. sedapnyer beb.. hujan2 nie memang best pekena teh O + donut or cekodok! huhuhu..

Kaseh said...

neenaanuar : tau takper beb.. dah berjimba2 lemak aku ni haa.. dari tadi donuts.. cekodok pun sedappss.. adehh

Farra Dhelina said...

kita mkn pancake.. :)

wah tak pnh dgr donat kentang..msti sedap lah tu ye..

ratusiput said...

dont judge a book by its cover...dont judge a donut by its rupa.hihihih..

Kaseh said...

farra : wahh pancake...nyummm..nati update tau..

Kaseh said...

ratusiput: yaaa u r right dear..muehhehe.. rupa je buruks tapi rasa sedap tuh..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

kaseh,

makcik laparlah dah lah malam ni.tak pernah buat lagi donut kentang .sedap ke?

Kaseh said...

makcik ina : sedapppp kakk..betoll tak tipu..cer akk buat..sure firdaus makan non stop muehehe

Dinas Aldi said...

buruk tak semestinya tak sedap. aku percaya musti sodap tu. nak mintak ciket pun konpem dah habes tu, kehkeh!

Kaseh said...

dinas : mueheh betul2.. rupa dia je nampak buruk tapi nyumm..mmg da abeh pun ..tadi goreng..1st round lesap.. 2nd round lesap..adehh.. tak sempat hidang betol2..hehe

sissyira said...

salam


suka makan donut, =)

Kaseh said...

wsalam sisyira sayang...hehe sedap kan donut...

DeLancrettLurpak said...

sedap nye Kasehhhh!!!


pedulik hapa lemak itu semua, janji puas ati..


esok pagi timbang baru la nangis, itu habit saya laaa.. hehehhee

Kaseh said...

DelanncrettLurpak : mueheheh nak nangis arr nih....hhehe

Madam Sooyaree said...

Nampak sedap, walau donut kau sudah menjadi pau. Boleh ku cuba, sini banyak kentang :D

Kaseh said...

madamsooyaree : hehe ha ah eik....dah mcm pau la..

qellissa said...

nampak cam kuih bom tp dgn gula..hihihi..oklah look doesn't matter..janji sedap..;)

sahromnasrudin said...

donut mcm nie sy suke coz ia tak berapa manis..kalau mcm dunkin donut tue, ia manis sgt la...

Kaseh said...

qelissa : hahaha mmg nampak mcm kuih bom pun..

Kaseh said...

sahromnasrudin : ha ah betul tu.. donut melayu ni kita bleh control gula dia..

~Rina Mazlan~ said...

Hah,... berapa ketul ko cekik.. camno nak diet..(pstt bak sikit) :P

^^AnGGun^^ said...

huwaaa..tetibe terliurla...
lapa...lapa....lapa

Kaseh said...

rina : wakakak shhh diam2.. ada la 5-6 ketul..cer ko campurkan 5+6..tu la yg aku belasah wakakak

Kaseh said...

anggun : akak tgk balik pagi ni pun terus lapa gak dik oii..mueheheh

ieda said...

buruk pun buruk lah janji rasanya tuu yg sedap .. kalau akak buat sendiri akak grg garing2 sikit ekekke :) pandai kaseh buat donut .. menjadi jugak :)

Kaseh said...

kak ieda: kaseh baru 1st time buat semlm tu kak..haha tu yg jadi rupa tuh.. tapi alhamdulillah dapat resepi cun..kuihnya pun jadi cun...sedaps

maira said...

semalam demam.. tarik selimut 1 hari suntuk... x der minum petang huhu.. :(

rasp said...

petang semalam makan pisang goreng, tempe goreng cicah sambal kicap pedas mantopsss..
next week KALO rajin leh try resepi nie plak...

mummysyafie said...

rupa tak kisah..janji rasa tu. menjadi gak kaseh buat yer

atty's said...

janji rasanya sedap..nak ckit.

Mimy Hamid said...

guna resepi aku jadi ek...babkentang tu aku tak leh imagine..camner ek..teringin aku nak rasa

Ati Masrif said...

eee...comeinya donut tu

macam cekodok je..hihi

jangan mare :P

mama iris said...

nak resipi?