Thursday, March 3, 2011

Bila mama ada facebook

Mama dari harituh sebok suh kitaorg buatkan dia email la..pastu suh bukak acct facebook... tapi anak2 beliau sgt sibuk..akhirnya..kelmarin..si amy pun createkan email acc n buatkan mama facebook...

tapi sebelum mama bermanja2 ngan facebook beliau.. si amy dah guna dulu..



tu sesi dia `memperasankn` diri..menjadi anak kesygan mama..padahal dia sendiri yg tulis status tu dah sendiri LIKE... demam betol adik2 aku nih.. masing2 perasann.. yg pmpuan perasan jadi anak manja.. yg laki pun perasan jadi anak kesygan... korang berdua perasann.... mama sayang ALONG sorang je.. lalala :P




haha bila mama dah ada facebook.. anak2 n anak sedara beliau sudah tak senang duduk.. tgk kat bawah ni.. ni baru sorang anak buah dia add.. slh seorg sepupu saya la kan..

andak pun kena kawal cara bertutur..hahaha alaa ckp je tuh... sama je mama ada facebook ke takde facebook ke..dorag nak melucah dorang buat jek...

mama lak..pas sorang2 adik beradik dia add..ngan sepupu sepapat den pun dia add... haishhhh.. dah tentu2 kalau dorg nampak mama..ofcoz la akan nampak Kucing Gemuk COmel kanss.s.. tak beshnyaaa dah tak privacy dahh.... dah semua sedara mara tau...aiyokkk..semua org johor tahu den ada FB... takleh nak menggedik..heheh...

yaa sila percaya..dlm FB den tu semua kawan2 bloggers..non ado kawan2 sekolah ka..kolej ka..univ ka..ofismate ada 2-3 org.. kazen pun sorang je terlepas.. adik2 semua ada kecuali angah (ni main reason den ada FB) ..pastu sedara2 sepupu2 ke anty2 lain semua den tak add..tapi nampaknya pasni akan punuh la FB ngan sedara mara....aduhaii... haha..kantoi.. :P

alaa takde apa nak kantoi pun..bukan den noti pun dlm fb..paling2 pun sakat org jek.. :P

p/s: agak2 korang den ni gudgal ke noty? :P

32 comments:

bujal X said...

nak add mama bleh?

ehem*ehem*

Ati Masrif said...

zaman moden kan kaseh..
nenek org pun nak FB gak

anak kak ati along n angah
tak bagi kak ati add depa..
katanya line tak clear...huhu

miloais said...

salam kaseh...
lompat mai blog iols kejap
ada tag for you dear!

muahhhhhhhhhh!~

Madam Sooyaree said...

Hahaha... mak den nak sms pun fail!

kucingorengemok said...

lepas ni sesapa punya mak/bapak nak ber-fb sila maklumkan fb ada had usia, cuma utk orang 40 tahun ke bawah, hahaha

miloais said...

uols notty!
hahahahah

sib baik le my mak ngan abah tak layan tenet semua nehhh!
ekekekeke

ieda said...

x suke dah berFB .. entah kenapa rasa boring jer nak layan .. x der ape2 yg manarik pun berFB

InaAchik said...

muakakkakaa...
lawak sengal tol la adek badek ko ni... tp aku pon x suka sgt add sedara... sebab??? i need privacy utk certain part. x semua nk kongsi... :)

sahromnasrudin said...

nnti sy nak add tau heheheeee

maira said...

hahaha... lawakla bila anak2 merebut kasih sayang ibunya di FB..
maira dah jarang jarang masuk fb sekarang hehe.. :)

atty's said...

wakakakakkaka..kelakar je amy tulis status sendiri kt fb mama..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nasib baik mama aku xda fb..hahahaha

Daddy Ziyyad said...

kewl!

teknologi tak kenal usia.

ps: bila mama nak ada blog pula? :P

Lazyf said...

nk add mama akak bole?
ngeeee...

h4ni3 said...

notti!

miahahaha

Kaseh said...

BUjal : g la add...nati dia melayan den taktau eik...

Kaseh said...

ati masrif : hahaha tu la pasal kak..dorang sure takmo add..nati kantoiii..

Kaseh said...

miloaiss....rogers bebehh..nati den g sana amek tag

Kaseh said...

madam sooyaree : hahaha takper..kita ajor advance sket..terus pandai fb..hehe

Kaseh said...

KOG : saya sokongg!! hahha

Kaseh said...

miloais : shhh tang noty tu jgn sebut kuat sgt..org dgr nati mueheheh

Kaseh said...

kak ieda : meh add kaseh kak..hehe pasti tak boring...

Kaseh said...

inaAchik : biasala budak2 tuh...sengal sokmo... kadang2 tak kuasa nak melayan.. aku pun kalau boleh malas nak add sedara..sebb tu dalam tuh semua bloggers... ni mak aku dah add kaum kerabat dia..dah tentu2 semua akan nampak aku..hahah

Kaseh said...

sahromnasruddin : nak add mama eh? add ler..heheh dia ok je tuhh...

Kaseh said...

maira : mmmg selaluuuu mcm tuh tau...masing2 perasan mama sayang dorang lebihh..sampai skang....

Kaseh said...

kakty : hahahha dia mode perasan tuhhh..

Kaseh said...

purplelicios : ko jgn,..nati tetiba je dia add ko kat FB hehe cmaner...

Kaseh said...

DaddyZIyyad : haha dah penah suh dia buat..dia takmo...tapi dia suka baca blog anak2 dia.. :P

Kaseh said...

lazyF : g la add dia..kang dia panggil akak gak tuh suh approvekan..wakakakka..

Kaseh said...

hanie : mana adaaa....shhhhhh :P ko ni..diam2 takmo org len tau...wakakka

sekamar rindu said...

salam...


nak kena buat facebook juga laaa..

eyna azmi said...

wahhh ganas mama ko kaseh ..nak add la mama ko buleh?