Wednesday, March 16, 2011

Telefon bimbit punca lelaki mati pucuk







GEORGE TOWN - Lelaki yang gemar menyimpan telefon bimbit di dalam poket seluar berdepan risiko kerosakan sperma termasuk mati pucuk.

Presiden Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP), S.M. Mohamed Idris mendakwa, penggunaan telefon bimbit untuk tempoh yang panjang didakwa mengurangkan produktiviti sperma lelaki.

Ini berikutan hasil kajian CAP tahun lalu menunjukkan kaitan antara sperma berkualiti rendah dengan tempoh penggunaan telefon bimbit dalam sehari.

Menurut beliau, pengguna yang membuat panggilan telefon bimbit lebih daripada empat jam sehari mempunyai bilangan sperma yang paling kurang dan paling rendah kualitinya.

"Penemuan itu menyarankan bahawa berjuta-juta lelaki di dunia ini kemungkinan menghadapi kesukaran menjadi bapa kerana kerap menggunakan telefon bimbit.

sumber : sini

p/s: pasni nak carik suami kena tgk dia letak HP kat mana.. kalau kat kocek suar dia then kena reject.. hahaha nati mati pucuk..frust den.. :P




29 comments:

gadisBunga said...

kusangkakan kamu sudah kawen. rupa-rupanya belum! hahaha!!!!

Kaseh said...

GB wakakakka..shhh....

ratusiput said...

muahahahaha...good info ni kaseh...

atty's said...

hahahaha..ini elok kasi tau along..
bini dia pakai 2 hp ..dia pun nak pakai gak.

nanti den citer ngn dia..pasal benda nie.

Kaseh said...

ratusiput : wakakak tu la psl..balik kang tanya lakimu...letak hp kat mana..:P

Kaseh said...

kak atty : harus bgtau along..utk jangka masa panjang..wakakaka.. :P

h4ni3 said...

lepas ni kena suh husband gue angkut telepon rumah or public phone jela pegi mana2.. ekekeke

rasp said...

SH!!! Dimana kamu letak hp kamu!!??
kebaikan demi masa depan gak nie ngehehehe

mummysyafie said...

wah..hp daddy kat poket kiri..ni nak kena remind balik ni

lily lotus said...

tettt! hahaha..eh serius serius

IMANSHAH said...

unlike

Ati Masrif said...

hehe...mcm2 saje yek

tapi hubby kak ati bukan
pakai baju ada kocek pun..camno?

Dee said...

alah..dlm letak2 hp dlm poket seluar pun..ada gak yg melekatkan..kihkihkih..

Daddy Ziyyad said...

for the record, there is no such evidence yet.

CAP ni memang suka buat statement palsu. NI bukan 1st time. Dulu pun presiden nya dah buat statement tin kosong.
CAP kata ada buat kajian. Sila tunjukkan kajian nya.

Saya tak jumpa lagi mana mana kajian dalam medical journal yang menyokong pendapat CAP ni

eyna azmi said...

huhu bahaya ..... bahaya ...

Dinas Aldi said...

Oh no! kaum lelaki sila ambil perhatian! tolonglah! kahkahkahkah!

Kaseh said...

hanie : hehehe kanss...

Kaseh said...

Rasp : haha jgn lupa remind SH...

Kaseh said...

mummyshafie : nor jgn lupa remind...hehe utk jmasa pjg..

Kaseh said...

lily : teettttt...hehe

Kaseh said...

Imanshah : alahaii bukan kaseh yg bitau...berita tu yg bgtau..sorryy :)

Kaseh said...

kak ati : erkk dia kata pokek suar kak.. biasa suar ada kocek kan..

Kaseh said...

Dee : tulaa tak sure kesahihan berita ni... heheh saje share..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Yeay yeay makcik sokong doc daddy ziyad.makcik benci cap. selalu buat statement ikut kepala hotak dia. hari tu bla bla dia cakap tak boleh makan jadi kanser.

nasib baik kebencian makcik berbaloi.fuh fuh lega.

DeLancrettLurpak said...

maknanya henpon leh ganti condom laaaa.. heheheh

sekamar rindu said...

salam.....

hahhahahahahahahaha...ishhh..ishhh..

kalau jadi mcm tu.,..tak guna lagi laaaa...hilang nikmat..:P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahaahahha patut la...xberapa nak menjadi semenjak dua menjak nie..wakakakakakakka tetttttttttttttttttttt

maira said...

tq kaseh.. kena bg peringatan kat en. hubby :)

Mimy Hamid said...

takut beb mati fucuk...waaa derita...nanti aku check mana dia letak hp