Monday, March 21, 2011

Hantu Pocong/ Hantu Bungkus Menganggu Minda

2-3 hari ni kan, saya susah giler nak tido .. since hari sabtu kalau tak silap lepas mama citer pasal hantu bungkus dok kacau area perumahan kami nih.. saya dah mmg penakut tapi so far terkawal lagi sifat penakut tu di rumah...tapi lepas dgr citer tu haishh..tuhan je la yg tau tau..



macam ni agaknya rupa hantu bungkus tu kan.. mama citer ada beberapa insiden penduduk area perumahan ni nampak n mengalami sendiri gangguan benda nih..

kes 1 :

berlaku kat rumah member tokey kedai kat area umah kami tuh.. malam tu masa dia tgh tido.. tiba2 ada suara sebelah dia mintak bantal.. dia pun pass la bantal kat org tuh.. pastu tiba2 dia teringat yg dia tinggal sorang..tido ofcoz la sorang..macam mana boleh ada org mintak bantal pulak..

sekali dia pusing jek..menda alah tu ada kat sebelah..apa lagi mengigil dan menjerit sakan la..demam seminggu...

kes 2 : yg ni berlaku betul2 atas umah kami.. kan saya duk apartment.. so kat tingkat atas umah kami ni tak ramai org duduk lagi.. tapi skang dah ada 2 org budak bujang duk situ la.. dia pulak terkena sebb masa dia terjaga nak g toilet tiba2 dia ternampak benda putih berdiri diantara almari.. dia peratikan betul2 mmg sah benda tuh.. berlari la member kat bilik sebelah..

haishh.. sebelum budak2 tu duk atas kitaorg..mmg selalu la saya dgr kerusi meja bergerak la.. macam org berjalan la.padahal masa tu kat atas saya tu belum ada org duduk pun.. pastu uncle kedai tu bgtau menda tu mmg suka main2 meja n kerusi n kadang2 kalau dgr org main guli..haa dia ada la tuh..

lepas dgr citer2 ni la..tido malam saya jadi tak lena tau.. asyik terkenang2 jek.. kadang2 jadi susah nak tido.. bila tido dlm bilik ekon pintu kena tutup abeh kan..saya tak.. saya akan bukak sikit bg cahaya luar masuk hahah..penakut punya pasal..

macam semlm..maybe terlampau terpkkan menda ni..saya sampai termimpi2.. sakit ati betul la.. dah terganggu tido tau.. menciii...

ni skang nasib baik ada kanak2 teman tido..kalau den kena tido sorang ..alahai..alamat tido berlampu terang la jawabnya.....

korang penakut tak? penah nampak hantu? :P

32 comments:

AmY-AdLi said...

dah takde kejeee letak gambaaaaaaa loncat loncattt ?????????????

ratusiput said...

alamak kasehhhhhhhhhhhhhhhhh...dahla ratu ni tinggal ngan anak2 je.....penakut jugak.aduhhh...

Kaseh said...

amy : hahaha..along takleh tido..mengong betol la.. asyik teringat citer uncle

Kaseh said...

ratusiput : atleast ada anak2 teman takper ratu..takmo pk tau..menda ni kat area umah kaseh je..umah ratu takdek..mueheh

maira said...

Kaseh, siyesly.. maira pernah jumpa masa zaman kanak2... "dia" tonjolkan diri kat tingkap rumah jiran yang tengah kenduri tahlil.. maira n member menjerit.. bila citer kat orang dewasa... dorang semua x caya.. tapi kami percaya apa yang kami lihat huhuhu...

rasp said...

i pun penakut...
ur entri nie pun mata tak fokus langsung kat gambar2 tu...takuuuuttt!
baca citer dah dagdigdug hatiku huhuhuhu...

-oP_ida- said...

sis.....ermmmm takmo bab momOk nie...bisa lena tegangu..huhuhhu

cuba bukak surah baqarah kerap-kerap..insya'ALLAH..takberani dia nak hinggap kat umah menatang camginik........

skrg musim Momok kowt...hermmm

gadisBunga said...

petanda kene tidur berteman dah la ni...hikhikhik!

Dee said...

penakut jugak walau x penah nampak..dengar bunyi tu adalah..eee..seram..

mummysyafie said...

kaseh..selama ni kan, mmg nor kerap dgr orang alih perabot kat tingkat atas. tapi prasangka baik je..takmo fikir pelik²...tattott nya

cikbedahlaser said...

ooo sy memule x amik kisah pasal main guli tu...

tp kat umh ats ni..selalu dgr bunyi benda mcm guli jatuh... pastu.. dlu selalu dgr bnyi mcm org tarik tong gas.. kt umh ats tu ade org duduk.. tp x taw la.. kot btol2 dorg men tarik2 tong gas...

bile baca org nye komen tu... terfikir gak... org kah atau benda lain kah...

klu kt umh sy lak.. masa memule duduk... suami sy ckp... kt umh ni bukan kite je.. ade jugak bnd lain....wohoooo harus rasa takut.. pastu... takde perasaan...

(^-^) said...

almk kak~! selalu sy dgr bunyi kerusi,meja n guli bila org kat umh attas takde. skg dh thu sape bg bunyi. kecut dh nie!

atty's said...

kty pun naik seram baca citer kaseh nie..

Daddy Ziyyad said...

pocong keluar kat apartmenn???
ingatkan kat kawasan kampung aja..hehehe

saya tak pernah jumpa hantu..;P

Kaseh said...

maira : siyesss?? macam mana rupa dia?

Kaseh said...

rasp : tu laa...yg baca pun rasa semcm kan..ni kan pulak yg sendiri mengalami..haishh

Kaseh said...

op_ida : orait nati sis buat maacm tuh..thanx dear...mmg takut woo.

Kaseh said...

Gadis bunga : kalau ada teman sekali teman tu 2x5 penakut camner,.,.hahah nati dia yg lari dulu :P

Kaseh said...

Dee : dgr bunyi pun seramm tau..

Kaseh said...

mummyshafie : sama la nor.. mmg kitaorg takmo pk menda tak elok tapi bila dah ada yg cerita bukan2..mulala pk bukan2.. sudahnya dah payah nak tido malam2..

Kaseh said...

pidah : betull..mmg ada la tuh kalau dah main guli tuh..betol ckp hubby pidah tuh..menda2 macam tu mmg ada..antara dia kacau kita ngan tak jer..

Kaseh said...

(^_^) : haaaa tu maknanya dia ada la tuh..bergurau2 manja ngan kamu dari atas mueheheh

Kaseh said...

kakty : betul kak.. mmg menakutkan pun..

Kaseh said...

daddyziyyad: pocong millenium tu..dah abeh tpt dia org kacau..dia berhijrah ke bandar..mueheh

h4ni3 said...

bunyik kerusi meja bergerak, bunyik guli tu, ada scientific explanation dia.. aku pun tak berapa ingat cemana.. tapi bunyik tu terhasil akibat pergerakan zarah2 waktu malam.. lebih kurang camtu la.. hehe

Daddy Ziyyad said...

saya sokong pendapat Hani 200 persen..:P

eyna azmi said...

nasib baik aku baca entry nie siang hari

Lazyf said...

sib baik bkn Hantu Kak Limah...hehehe

noradzlina.kamdani said...

kdg2 takut gak...

DrSinga said...

sibbbbb aku baca mendalah ni siang-siang!!!
cisssssskek lah kau !!!!!!!!

Mimy Hamid said...

aku penakut nokk...sejak ada laki ni ok sket sbb ada teman tido kan...hehe

Ati Masrif said...

eee..menakutkan...

kak ati punya hubby kerja petang

malam kang baru balik..huhu