Tuesday, March 1, 2011

Dearie...

dear diary

its 3.10 pm and i am damn busy...giler giler giler... hujan lebat melanda nilai.. arghh kereta baru lepas cuci..dah kena cuci lagik...
tadi had lunch kat Tesco baru bukak kat nilai ni ha.. tersangatla tak sedap food dia.. tapi apa nak buat..bersyukurla nak..
wat else eik.. wakakaka...

sengal.. camtuh eik tulis diary online..dulu kan masa muda2 belia masa bercinta rajin tulis diary... apa saja yg berlaku suka duka bersama kekaseh hati akan dicatat... sampai dah kawen dulu pun still curi2 tulis diary gak..luahan perasaan org kata.. tapii lepas je divorce..semua diary2 aku bakor..bila baca balik naik menyampah... segala menda2 yg sweet2 dulu bila dibaca balik buat sakit hati.. so bakar la apa lagi.. byk actually brg kenangan dulu2 tapi semuanya dah den buang.. ada la a few stuff masa muda2 still tinggal kat umah ipoh.. kalau balik ipoh mesti teringat.. arghhh menyampah..relek kaseh..toksah dikenang menda lama.. :P

camne agaknya citer blog saya ni kalau saya tulis exactly macam yg berlaku dlm hidup saya..meaning bukan citer yg besh2 je... segala suka duka den share dalam ni.. mau nangeh korang baca tau.. hidup den ni mmg tak meriah mana pun..byk sgt masalah sebenornya..tapi dgn berblogging den dpt lupakan serba sedikit..ntahla..

ni apa kes citer merepek ni kaseh oii.. ermm okla..saya bz sebenarnya..n tension..bye..

17 comments:

b a m b a m ' s said...

dah gi ek TESCO nilai tuh..CB x gi lagi..ahhahah..singgah2 lar opis kiter kat cni..PKF Building tuh jek..ahahhha

h4ni3 said...

barang yang lepas...
....hai jangan dikenang...
kalau dikenang...
....meracunlah diri...


patut la si Appu tukang basuh kete aku tak datang hari ni.. dia macam tau2 jer petang ni nak hujan lagi.. ish ishhh

maira said...

pernah tulis diary jugak... tapi time sekolah menengah, masa tu banyak pendam rasa.. bukan pasal bf, tapi pasal family... memang diary tu tempat luahkan perasaan, n kesedihan (x der benda manis pon tercoret dalam diary..)

Kaseh, pada maira kepahitan dulu mengajar maira erti sebuah kemanisan... kelukaan mengajar erti kesembuhan.. kelemahan membuatkan kita bangkit mencari kekuatan...

n maira tau, kaseh memang kuat... tiada salahnya kalau nak berkongsi kisah duka.. kaseh ada ramai pembaca yang setia :)

psst : bz pon masih sempat buat entry.. cayalah!

sekamar rindu said...

salam..

kisah2 yang lama jadikan pengajaran di hari mukaa...

moga kak diberi kekuatan menempuh di hari yg mendatang..amin.

Daddy Ziyyad said...

BLOG stand for Web Log.

So, memang secara asasnya, ia sebagai diari..

Cuma yg bestnya, ianya jadi diari bergambar...

Barang yg lama usah dikenang sis..

atty's said...

kty pun hari ni bz yg amat..

memula kty bukak blog dulu kan ..kty tulis real apa tersurat tersirat..

lepas tu baru tau ..blog ni leh ramai org baca ..kty delete..buat blog attyfir..

rasa mcm tak privacy kalo citer semua ..

rasp said...

kisah yg lama tak perlu dikenang...
walopun kkdg tanpa diundang kenangan tu muncul gak kan...
tapi takpe, kita jadikan ianya suatu sejarah & pengalaman hidup yg tak akan dilupa....

gadisBunga said...

semua org ada cerita sendiri kaseh...mungkin yang nampak ceria dan bahagia tu menyimpan duka yang terpendam yang sangat meyedihkan. sapa tahu kan?

jadi...yg dah berlaku tu biarkan je berlalu. bagus jugak tindakan buagndiary tu sebenirnye. buat menyemak je kan?

eyna azmi said...

entry ko ari nie ...cam sedih jek ... mmm kalau perlukan kawan nak luahkan jgn lupa cari aku ya ....apa pun yg berlaku ..aku tetap kat belakang ko

Kaseh said...

sorry rakan2 semua..siang tadi mg kebizian giler..tak sempat nak reply komen korang.. ni dah sampai umah pun bz :( anyway thanx a lot ehh...for ur concern...sayang korang juta2..peace....

Mia-Ina said...

utk kak kaseh,

yg lepas,usah dikenang ye...buka lembaran baru agar hidupmu ceria selalu..yakini bahawa Allah ada sentiasa bersama akak ye...

semoga akak tabah hadapai segala perjuangan hidup :-)

Dinas Aldi said...

masih simpan diary lama & masih tulis sampai skrg. sayang nak buang walaupun ada kisah pahit (cuma tang mana yg pahit tu masih belum punya kekuatan untuk baca balik, kehkeh).

semoga by now dah kurang sedihnya tu..fuang fuang! (hembus macam tok moh dalam tv, kahkah!)

sekamar rindu said...

salam....kak

sekarang ni bloglah dairi kan..:)

Va Va Voom said...

Life goes on dear!

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Barang yang lepas, kalau indah , tak kisah kalau nak dikenang, cuma kalau kenangan pahit tu buanglah jauh-jauh dari hidup.

iS3 DaEnG said...

last week pegi nilai..terkejut nengok2 dah ada tesco kat area situ..tak sampai setahun dah banyak perubahan yang ada....bagi saya yng lepas jadikan pengajaran untuk masa depan..walaupun kehilangan seseorang tapi at least kita masih ada family yang masih menyayangi diri kita kan.. macam mana plak orang yang takder saper2..at least kita salah sorang yang masih bertuah lagi..:D.. so tak mo sedih2...cheer up dear.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aku pun bz..sebab tue hari nie baru dapat nak BW..tue pun masih bz sebenarnya tapi aku tension nak buat keja..hahahahah