Friday, March 25, 2011

Lunch - Pisang Goreng dgn Sambal kicap

yeerrr jgn tak caya..ni la lunch saya harinih.. malas nak kuar ofis.. cuaca macam taknak geng je ngan kita kan lately nih..takut nak kuar merata.. la ni pun hidung dah tersumbat..

so atas jasa baik rakan sekerja...menapaukan goreng pisang depan shell taman semarak nilai.. kat situ special sket ada sambal kicap johor version..

sapa org johor tau la..kalau makan pisang harus ada sambal kicap hitam nih.. sedapsss..

pastu pekena lak ngna air kelapa muda.. mueheh :P

pagi tadi mmg sengaja tak update blog sbb g tawaf blog kawan2 dulu..tapi ada gak yg tak sempat sbb line internet sgt menyakitkan hati.. nak jenguk puas2 blog korang sbb minggu depan saya akan mula bz...biasala month end..macam2 menda nak kena submit..

harinih terasa rugi gak tak kuar ...sbb takleh menjamu mata..tgk adik2..abang2..pakcik2.. berbaju melayu balik solat jumaat... alahaii sojuk ati den tgk dorang tau.. yg tak ensem buleh jadi ensem kalau berbaju melayu dan bersongkok... hehe dah dah merepeks..

okla..nak sambung mkn pisang goreng cicah sambal kicaps.. jemput semua...

p/s: korang jgn la kutuk den.. `si kaseh ni kata blog diet tapi dok citer pasal makan jer`
alahaii den cuma manusia biasa..mueheheh sebenarnya bukan la citer makan sgt pun..sekadar update blog jerkk :P

26 comments:

Ladysirna said...

sambal kicap..yes!kegemaran org johor..i loiikee!!saya pun kalau makan pisang goreng rasa tak lengkap dan tak sedap je kalau takda sambalkicap..

Aspirasi said...

goreng pisang cicah sambal. air kelapa.

eh, tu kire makanan diet ape...kihkihkih!!!

gadisBunga said...

alamak, tadi GB terguna ID company. heheh~

Ms.Lilies said...

ramai beno kata sedap cicah kicap ni....seumur hidup aku blm pernah try lg...cicah gula ado huhu...lenkali aku tryla plak

miloais said...

kenyang ke makan goreng pisang jer tu nok????

kakcik said...

kakcik baru balik dari rumah oposmet yang buat 'house warming'. Sendat perut ni, tambah pulak pening belum hilang - cuaca kat luar agak panas.

atty's said...

memang sedap kalo pisang goreng cicah sambal kicap tuh ,susah gak nak dapat

maira said...

kaseh, citer pasal makanan memang menarik.. diet pun kena makan gak kan :)

kaseh pun x sihat ya? take care &selamat berhujung minggu =)

Yatie said...

SEDAP TUH GORENG PISANG CICAK KICAP CILI....

Rinah said...

sama lar..ina pun hidung tersumbat gak nie..nak juga makan pisang goreng tapi batuk :(

makdara TERdiva said...

MDT makan oat kellogs yg 14 hari boleh kurus tu..

siaplah kellogs tu kalau ai tak kurus pasni..haha!

bujal X said...

saya duk selangor dan kami makan pisang cecah mayonis.yay~

mama iris said...

MIL nurul org kedah...tp tiap kali mak goreng pisang..nurul akan blend sambal kicap nih..lantak la org len x mkn....hahaha.....dulu time matrik kat kole pilah,nih la feveret nurul...

Dee said...

sedap gak tu..yg penting kenyang..

ieda said...

wah2 dikk seyes diet nie .. sedap tu grg pisang dgn sambal kizap nie :)

ratusiput said...

ehehehe ala kaseh kalau teringin nk makan pape makan je... :)

DeLancrettLurpak said...

btol tu kaseh, agak2 nak makan pisang goreng, takyah makan nasi masa lunch, sebab kalau lepas makan nasik makan pulak pisang goreng, bertambah2 calorie.. heheheh..

sedapnye pisang goreng, kat sini takda pisang abu nak buat goreng, huwaaa!!!

Ati Masrif said...

pernah makan
mmg sedap...

jiran kak ati org
lawa johor...hihi

esok...kita ke pd...


^___________^

eyna azmi said...

tak pernah makan ..sedap ke sambal kicap tu?

Cik Wanie Ghani said...

saja mendengki dgn adkmu nie kan,
x per x per,
nanti esk,
nak beli cili padi,
nak buat sambal kicap sendiri + beli pisang,
huhuhuhuhu...

Dinas Aldi said...

ohhh ini first time aku dengor orang makan cucoq pisang dengan sambal kicap, beb. bertambah ilmu aku hari ni.

DrSinga said...

Saya kenal sorang cikgu sekolah taman semarak nilai.
~ tiada kaitan dengan entry~

sekamar rindu said...

salam...kak kaseh,

petang tadi sr makan goreng pisang...kena panas2 ..+ kopi panas ,,wow..bessstt:))

Cik Ina minat Do do Cheng said...

makcik tak kutuk lah ko tulis pasal makan ni, sebab makcik pun suka . first time makcik dengar goreng pisang ada sambal kicap.selalu makcik cicah ngan sambal belacan.kejikan.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kat area opis aku nie pun jual goreng pisang ada sambal kicap...

rasp said...

kat area umah i mmg ada 2 stall jual goreng pisang & sambal kicap...
tapi satu stall je yg jadik pilihan w'ouls coz dah le sambal dia pekat & mantops nanges nye...
ada plak tempe goreng marvelossss..
mmg heavan sis...