Tuesday, March 8, 2011

Jatuh Bilik Air..

9 jahitan.. :)

actually ni kena akhir tahun lepas dalam bulan 8 gitu kot.. lupa dah..saje nak abadikan dalam blog..

saya jatuh dalam bilik air.. masa nak mandi g kerja.. licin ke apa ntah tak sure.. tapi tiba2 terjatuh terduduk pastu kaki tersagat penutup lubang bilik air stainless steel tu.. penutup lubang tu mmg kitaorg biasa bukak sebab biasa pagi2 si suri berak dalam bilik air.. so senang nak simbah je hasil dia tuh masuk dlm lubang.. tapi pagi tu dah kira nasib saya tak baiik la..

ibu jari terbelah dek bilah penutup tuh dan tapak kaki tu terpijak penyangkut paip yg tebal giler.. tu yg berlubang besar tuh.. ngerii woo masa mula2 kena..

terjerit2 saya pagi tuh panggil amy.. dahla tgh nak mandi ofcoz la naked kan.. masa tu dah tak kira malu..bukak pintu suh amy amekkan towel kecik sebb darah non stop..bykk giler.. sakitnya tuhan jek tahu.. bila dah kaver sikit ngan towel kecik..saya sempat mandi lebih kurang.. yerla takkan nak jmpa doc dlm keadaan lum mandi kan..siap2 terus amy bawak g klinik terdekat.. sebb rasa macam tak sempat dah nak g spital.. lain macam dah rasa..

sampai2 klinik sib baik klinik tu leh buat minor surgery.. doc pun mula cuci pastu cucuk ubat kebas/ tahan sakit kot.. sebab lepas tu takde rasa sakit dah.. tapi masa dia nak cucuk tu masyaALLAH sakit gilerr.. kaki je tebal ngan lemak tapi still sakit tau..

dia jahit la pelan2.. dapatlah 9 jahitan.. ibu jari hampir putus (exxagerate ni) haha tapi siyes..ibu jari terbelahh ..lalalal.. tapak kaki berlubang.. sempat la suh nurse tu amek gamba lepas jahit..


ngeri kan.. rasa dia pun ngeri tau.. takleh nak pijak..tapak kaki sakit..sebab yg berlubang tu sakit giler.. so dapatla 10 hari MC tapi total cuti rasaya dkt 2 minggu gak.. dan masa tu jugakla baru tahu yg sebenarnya adik2 den sygkan den.. yerla sepjg sakit.. mana nak pi dorang bawak.. pastu bila dah start kerja.. takleh nak bawak keta sendiri..keta saya manual.. takleh nak tekan clutch.. 1st week pinjam keta andak.. 2nd week pinjam keta amy.. dua2 keta auto.. lahai..terharu ai tauu.. terima kaseh wahai adik2ku.. jasamu akan ku kenang sampai bila2..

bila luka kat kaki ni..bukan senang nak jaga.. hari2 kena g klinik cuci..ngader2 plus tak berani nak buh ubat sendiri, pastu 2nd week baru berani cuci sendiri sapu ubat sendiri..lama jugak la nak baik.. jalan terhenjut2.. pastu bernanah kejap.. tapi alhamdulillah berkat penjagaan sempurna.. skang dah 100% pulih..cuma kadang2 tu bila terpijak benda keras still terasa sakit kat tapak kaki tuh.. pastu kalau lepas melutut then nak naik baik..takleh guna force ibu jari kaki.. kalau terbengkok kebelakang still sakit..

gitula citer dia.. hehe bosan eik.. saje je nak abadikan dalam blog.. hopefully tahun ni takde apa2 musibah yg terkena kat saya..insyaALLAH..

28 comments:

*Miss Geli^ said...

sib baik bole jahit balik kan? kalu tak, ko mesti kena selalu pakai kasut tertutup..hahhahhahaha

kakcik said...

Aduh ngerinya, dikkkk....:(

Tapikan tapiiii... masa pergi klinik tu mesti tak naked kan??? ;-)

Chik Att said...

seram bulu roma aihhhh ....

bujal X said...

ngilu.

sahromnasrudin said...

MAK AII...

ngerinya sy tgk..mesti awak sedikit trauma kan..lenkali, hati2 tau :-)

maira said...

memang ngeri, x berani tengok lelama pic tu huhu.. alhamdulillah, semuanya dah ok :)

InaAchik said...

ya allah, takotnya nok!
meremang bulu roma cek... kembang tekak eden! ha, kan bahasa pon dh lintang pokang dah ni...

pssstttt... nok, seb baik bleh jahit nok. kalo x:
"kaseh mana?"
"alaaaaa... kaseh 19 tu..."
hahahhaaaaaaaaaa... *lariksssssssss

alien said...

seram~

rasp said...

uishhh ngeri je tgk luka tu...
tapikan sis...sempat lagik u nak mandi lite2 ek...

atty's said...

ngerinya kaseh
nasib takde apa2..seriau kty tengok
lepas ni kalau masuk bilik air..hati2 ye

b a m b a m ' s said...

saketnya kak..huhuhu..get well soon! :)

sissyira said...

salam

ngerinya kak, seriau saya tengok..

DrSinga said...

awat tak mai klenet cheq!!!??
:)

mummysyafie said...

aduhh kaseh..ngeri nor tengok. awak ko ke dear? licin kot..hopefully cepat sembuh. saya pun kena hati² gak pasni..

h4ni3 said...

aku dapat bayangkan masa jatuh n berdarah tu

mak oiii.. sure berpinor mata tgk darah kan.. adusss.. pedihhhh

Ms.Lilies said...

terasa mcm kaki aku pulak beb..
ngeri la

Dee said...

ngerinya..tp sib baik dah elok..lps ni extra care ye..

Dinas Aldi said...

adoi ngilunya beb! aku dapat bayangkan betapa sakitnya tu..

aku jaga luka surgery mak aku masa tulang dia patah pun gitu la beb. takut benor tengok jahitan panjang. dahla dia diabetic, takut sungguh kalau luka dia tak baik. hari2 pi cuci & tukar dressing.

alhamdulillah jahitan mak aku tu ok & isi bertangkup balik.

Ati Masrif said...

gluppp...
telan air liuq kak ati tau..
tengok tapak kaki tu
nasib tak putus terus ye...

kemalangan dlm blok air ni
mmg bahaya sgt!!

Daddy Ziyyad said...

-saya pernah jahit kaki sorang wanita ni, juga jatuh dalam toilet, dan toilet bowl tu pecah, lalu melukakan kakinya...

Hasilnya, kena 18 jahitan...
Macam lipan menjalar dah kat kaki dia :)

TopsyTurvyMum said...

ngilu ahhhh..
terasa2 tutt aku dijahit pas beranakk! *apa kaitan tut ngan kaki eh?*
sib baik tak putus terus..

eyna azmi said...

adoiiii ngeri nyee

DeLancrettLurpak said...

ngeri ok!!!

i kan buleh tgk kejadian org jatuh berdarah ke apa.. tapi kalau tgk gambar, i rasa ngeri and loya!!

pelik kan?

Cik Ina minat Do do Cheng said...

seriau makcik tengok benda-benda terkopek ngan luka cam gini..Sekarang mesti dah sembuhkan.

Mimy Hamid said...

uii tak mo tgk..aku ngeri..tutup mata..

iS3 DaEnG said...

aiyorkkk...terasa2 kat kaki sendiri plak...sadis betul...

sekamar rindu said...

salam...kak kaseh,

perlu berhati2...moga tak berulang peristiwa ni...

cikbedahlaser said...

weeeee ngeri... nyilu lak aih...
tak leh ku bayang kan klu kena pd diri sndri..
bak kata org.. klu tgn sakit lg ssh dr kaki.. pd dasar nye.. mana2 pon sama.. urgghhhh