Tuesday, January 18, 2011

TBL3 - dah dapat hadiah..

Ingat tak entry yg INI, yupp saya dapat no 4 dalam TBL season 3 anjuran Ika..

semalam dah dapat hadiahnya.. Button badge TBL season 3 and slimming soap.. thanx ika.. akak mmg nak sgt slimming soap tuh.. and button badge kenang2an TBL3 tu sgtt comel..




kalau korang nak tahu.. lepas season 1 and season 2.. rasanya season 3 yg sy betol2 diet..

cover gamba kaki den yg cumel
ni berat masa 1st time weigh in TBL3, tiap kali weigh in akan diberi arahan marker yg berlainan..so utk permulaan kami semua kena timbang bersama anything yg berwarna merah.. so ku sambar je mana yg dkt yg ada kaler merah.. cekak rambut tu la yg jadi mangsa..
yer sila jgn terkejut..berat sy mmg naik compare ngan tahun 2009..sebab? tahun 2010 ni tahun stress bg saya.. bila stress..makan la apa lagi..kot.. tapi tak jugak.. ntahla naper cepat noo naik..
so beginning weight 126.7kg .. weighing scale never lie..yaa.. sakit je mata tgk..
and after 3 bulan bersama TBL3... tadaaaaa....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


final weigh in, 31st December 2010, final contestant diberi marker berasingan..ika sms tiap kali nak bg marker baru.. so kalau dia sms tgh malam , esok pagi kena cepat2 timbang.. kali ni den kena timbang bersama2 ngan sepit rambut disebelah.. and hasilnya...
111.3 KG
total loss : 15.4 kg.. !
banyak kan.....tuk 3 bulan..
gumbirakah saya? ofcoz!
tak perasan sgt bila tiap2 minggu dok timbang tapi bila dah accumulate camni..nampak hasilnya dan sangattt teruja... but terus terang.. byk turun sebab sakit masa bulan 11 arituh.. asthma dan demam berterusan..dan puasa makan, pastu saya amek excellerade( beli ngan ika- sedappp) dan Jusmate5.. amek ko 2 produk sekali on.. dan hasilnya tak mengecewakan....lalalala...

so bila dah nampak hasil tu yg bersemangat tahun ni nak turunkan lagi.. saya amalkan tak makan nasik.. bukan tak mkn langsung tapi bukan daily la.. and control oily2 and junkfood..n kali ni takde supplement mana2.. sendiri diet..
hopefully tahun ni berjaya la misi kuruskan badan.. letih la berat2 ni.. especially bila lift kat umah rosakk semput den nak naik tingkat 4 tauu!! (elehh baru tkt 4 dah bising) haha yela mau tak bising..sakit lutut semua badan berat sgt..
so kawan2 sekalian doa2kan la cik kaseh korang ni dapat capai impian taun ni gak.. kalau korang nak kutuk pun kutuk depan2.. wa tak kesah.. kutukan membina takper.. hehe..


p/s: nak gak badan macam lisa surihani -- wakakka tak agak2 impian ko kaseh :P



17 comments:

maira said...

insya Allah berjaya kaseh, sama2 kita usaha k..

atty's said...

bilalah kty nak ada semangat mcm kaseh nie.bila lah kty nak diet nie

Kaseh said...

Maira : sama2lah kita mendietkan diri..hehe

Kaseh said...

kakty : moh kita diet kak.. chaiyokk kak..

Cik Wanie said...

tahniah akk,
wanie pun nak berdiet jugak,
tapi sementara waktu nie wanie kena stop dulu,
sbb skg nie wanie kena mkn ubat,
ubat tue mmg akn bg selera mkn kita naik,
maklumlah wanie kena penyakit seumur hidup kan,
huk huk huk

Kaseh said...

wanie baby: takper..ubt jgn tak mkn lak..jaga kesihatan dulu baru pk diet nati lagi sakit susah..tapi kira wanie dah susut byk dari dulu..

Daddy Ziyyad said...

keep it up !!!

Nak tanya, kat mana beli weighing scale tu? Saya nak beli la...

TQ

mummysyafie said...

nak badan macam lisa surihani jugak..huhuuh...skrg dah momok dah nor ni kaseh

Kaseh said...

daddyZ: kat kedai fitness concept Jusco IOI mall ada jual, infact mana2 branch dia pun ada, tapi yg kaseh punya ni beli kat tesco jek.. sebab yg beli kat fitness concept cepat noo rosak..anto repair pun sama jek.. sudahnya pakai yg murah tahan lama..

Kaseh said...

mummyshafie: nor mari kita tampal pic lisa surihani kat bilik ..bg motivasi nak kuruskan badan cam dier..hehe

en_me said...

sibbaik timbang x pakai jarum kaanns.. ihiks

tahniahnyerr.. gudjobb

noradzlina.kamdani said...

tahniah kak

Mimy Hamid said...

wow kaseh sudah berjaya.......klu kau boleh aku jugak boleh...aduh bila nk start ni

dorrysweetie said...

kak kaseh: keep it up good work..hehe..nti jom jog same2 kak

Kaseh said...

En_ME: mmg takleh nak pakai tmbng jarum tuh...terlebih berat :P




Ina: thanx dear...meh diet lagi...



mimy: babe...ko kalau kurus bertambah cunss woo..jom diet wehh...




dorrysweetie: jog? alahai dik oii.. akak fail la jog2 ni..ehhe :P tapi sekali sekala ok kot..sambil2 jog leh menjamu mata. lalala nawaituku dah kelain ni..isk tak berkat..heheh

DrSinga said...

WEHHHHH..
CLAPCLAPCLAP!!
.
.
kipidap!!

Kaseh said...

DrSinga: tenkiu2... seksa woo nak turunkan byk tuh pun..