Monday, January 31, 2011

Meehoon sup berdengung Nilai 3

lapar lak rasa bila teringatkan meehoon sup berdengung kat nilai 3 ni.. korang penah rasa?
ala kedai dia dkt foodcourt shopping centre kat nilai 3 tuh.. kedai ni actually 2 beranak sama2 bukak kat area tu tapi yg saya suka pegi yg anak dia punya gerai..


tu yang logo tuh ala2 rock sikit.. hitam gitu.. tapi rasa dia sama je ngan ayah dia punya gerai


teringatkan botol susu ngan cili lada berapi tuh.. alahaiii.. bepeluh2 makan..



biasa dorang letak air limau kot yg dalam botol tu.. ngan cili berapi tuh.. tapi saya tak letak pun dah terasa berasap dah..


pastu makanla dgn lazatnyaaa.. kalau tak berdengung hidung telinga mmg saje laa... giler pedas..
biasala org nogori kalau tak pedas tak sah... oh ya dorang bukan jual meehoon sup je..macam2 ada.. ngan tulang, lidah.. sampai kepala lembu pun ada jual...


so la ni..den teringin nak makan meehoon sup berdengung ni.. wahai opismate ku yg tersayang..takde sapa2 baik hati nak belanja den makan kat nilai 3 ker??? korang da dpt bonus kan kan kan :P

16 comments:

Lazyf said...

Nak jugakkkkkkkk!!!

mama_iris said...

last pegi nilai 3 before kawen survey kad kawen...pastu takde can nk p dah...nk arapkan cik abg,pasar ahad kt seksyen 13 pon dia x mo..hwaaaa

Dee said...

alamak..sedapnya kasih...belanja dee skali eh..hahaha..

Mummy said...

mmg best sup dia...pedas giler...nasi berlauk pun sedap gak...sambal belacan mangga...huh kecur air liur dibuatnya..

eyna azmi said...

nak sikit .... bila kaseh nak belanja eyna nie

b a m b a m ' s said...

saya pon every month mkn sup berdengung kat Nilai 3..!!hahahaha...5 minit dr umah..heeee..

Kaseh said...

lazyF : moh kita ke nilai3..hehe

Kaseh said...

mama_iris: hehe kena ajak dia gak sekali sekala nurul.. dah besor dah nilai 3 skang ni..

Kaseh said...

Dee: meh datang nilai meh..hehe

Kaseh said...

mummy : betollll mmg sdp sambal belacan mangga dia kan..haishh kan dah teringin..hehe

Kaseh said...

eyna..ko mai nilai meh.. kita g mkn sup berdengung..hehe

Kaseh said...

bambam: lerr dekat eik ngan umah.. hehe senang giler..

adieha said...

dlm botol susu tu isi ape? jus limau ke? :-s

Kaseh said...

adieha: dlm botol tu ada air limau kot.. bg sup tu masam..haha..

InaAchik said...

aku br pekena sup berdengung ni semalam kat nilai. asal dtg nilai, hukumnya wajibul ghunnah pekena sup berdengung ni. mmg bedengung dengung mkn tp mmg sodap!

maira said...

harusssssss cuba kalau g nilai.. memang suka makanan jenis yang pedas berdesing....