Tuesday, January 11, 2011

Bad Driving attitude!

salam.. morning..

pagi ni hujan kan..sejuk jer..

saya pun arinih agak lambat g ofis.. terlewat bgn.. hujan punya pasal..sedap tido..

tapi disebabkan hujan tpaksa la drive agak sopan sket tadi.. sepjg perjalanan dari kajang ke nilai ikut Lekas Hiway adalah hujan.. dan saya mmg agak fobia ngan hujan ni..so kenala bawak slow..

tapii.. satu tebiat sy yg sangattt tak elok adalah..kalau drive keta slow.. nati cepat mamai/ngantuk.. or senang betol nak terlelap.. biasa jadi ptg2 la time balik keja tu.. tapi rasanya dah lama gak saya tak buat perangai camtuh.. sbb biasa bawak laju so tak rasa ngantuk sgt..
tapi tadi.. masyaALLAH ..taktau naper rasa ngantuk sgt..

and....SAYA TERLELAP.. masa drive tadi... adehh sib baik takde keta and sib baik sedar2 keta dah ke fast lane..sib baik sy drive lane tgh..adehh.. kelam kabut la jugak.. terus mkn chewing gum n pecut.. dis is really2 bad..mmg bad habit woo... korang jgn buat camtu eh.. :P

Googled!

pastu dah sampai area nilai..mmg salu gak la jam kat simpang pajam tu.. pagi2 biasala kan.. so lepas je traffic light ada susur dari 2 lane tukar jadi 1 lane.. so berebut2la umat2 yg tak reti saabar ni nak potong q..
gamba kidnap gugel
ok kita tahu kat dpn tu tukar jadi 1 lane so kita gilir2 la kan bg laluan.. and saya dah bg laluan kat ada satu keta waja tu... okla fine la ko dah lepas..eh eh tup2 ada lak keta kat belakang dia berebut2 nak gak masuk laluan follow belakang waja tu.. mana boleh! ikut turn la babe.. gilir2 tau? sikit lagi nak bergesel ngan keta den.. ko mintak la izin keta belakang lak..takkan aku nak bg dua2 potong....
mmg tak reti bawak keta agaknya.. tu la driving kat mesia ni takde sistem tau.. taktau nak gilir2.. kalau amalkan gilir2 konpim tak jam.. masing2 akan dapat jalan.. stupid! last2 den jalan je jugak.. biarkan je keta tu pi mintak org belakang.. haishh..

hehe pagi2 dah mengamuk eh.. tu la ramai tul org tak sekolah skang ni..
okla cukup2 citer pasal org kita citer pasal breakfast lak
pagi ni bawak bekal.. wholemeal bread wif salad, crab fillet n cheese.. pastu buat old town milk tea.. alhamdulillah..kenyang..
hari masih hujan.. and saya masih ngantuk.. :P
daa happy working semua..


9 comments:

h4ni3 said...

hahaha.. sabo yang, sabo...
tapi tula kan, geram dgn org camni. macam la kalau dia potong Q tu, dia boleh sampai sejam awal!

AyuArjuna BiGoshh said...

breakfast yang simple mmg nampak sedap....mmg ramai pemandu malaysia yang macam tu~pentingkan diri sendiri..huhu

Kaseh said...

hanie : tu la pasal..bikin geram woo kadang2..



ayuarjuna: breakfast org diet tu yang hehehe..

noradzlina.kamdani said...

haah patutnye selang seli2 la..gilir2 sume dpt jln..xde la tergesel kete..syg woo calar

Kaseh said...

ina : kalaula driver2 tu bijak macam kita..sure dorang pandai gilir2 ehehe..

Mimy Hamid said...

mmg ar skrang jem sesangat...tensen aku....nasib aku tak drive ...hehehe

Kaseh said...

mimy: ko da ada driver babe...besh tuh..kalau aku la pepagi kena anta..konpim terlelap kejap tu heheh

Cik Wanie said...

akk,

bfast itu nampak sedap,
nantikan entri pasal bfast wanie yg wanie baca dr blog akk,
tunggu...

Kaseh said...

wanie : orait bebeh.. nati ptg kang kat umah akak terjah blog wanie.. skang ni kat opis takleh nak view page wanie..dia tak kuar entry wanie pun..