Monday, January 10, 2011

Mee Siput

Penah makan mee siput?

rupa dia macam kat bawah ni..mee di gulung2 pastu kalau nak mkn kena goreng..

mee siput ni femes kat johor especially kat area muar.. dulu masa kecik2 sy biasa mkn mee siput ni.. tiap kali lepas sekolah agama sure g jengah umah makcik kat kampung tu utk beli siput.. biasa mee siput ni mkn ngan sambal.. so dulu2 kalau mkn terjatuh sikit je kena tudung dah comot.. haishh..

dah lama giler sy cari mee siput ni..maklumla dah berpuluh tahun tak mkn, last mkn masa darjah 5, bygkanla.. so tekak tu tetiba teringin sgt2.. jenuh la mencari.. akhirnya sy jmpa jugak..
seronoknya tuhan je yg tau masa tu.. hehe..



beli2 dah siap digoreng and ada sambal sekali.. bila sekali makan..perghhh sedapp babe..



biasa sy suka mkn ngan sambal cili kicap..berapi2 pedas mkn...

or bleh mkn ngan sambal tumis ikan bilis.. ikut tekak selera masing2 lar..
makan kosong camtu pun sedap...

sy beli byk menda ni.. jual kat budak2 ofis.. semua suka.. hehe.. okeh ni bukan meal diet eh..
ni kudap2 time bosan.. minum ptg2 jer... besar mee siput sebenar tapak tangan..sekeping mkn je pun dah kenyang..
p/s: saje je buat entry ni..nak hilangkan panas hati entry tadi lalalala...

11 comments:

atty's said...

1st time tgk mee siput nie

Kaseh said...

kakty : kat sini takdek kak...kaseh pun beli kat muar.. tapi kalau akak nak rasa ada stock kat umah..bleh je jmpa..kita dekat jek kak..kajang bangi..hehe

Cik Wanie said...

mee siput?
alamak 1st dengar nie,
hurm....

mesti sedap kan,
haruslah mencubanya,

lovelywa said...

saya nak rasa gakk..2 bole?? tkut berebut ngn husband..takkan nk bg dia tengok jek..heheh..1st time gak tgk mee siput nih..

Kaseh said...

wanie : sdp gak rasa dia..kalau mkn ngan sambal kicap pedas sedp..sambal yg dlm bungkus tu tak sedap sgt ..



lovelywa: wawa dok mana eik..kalau dkt leh gak pas2 meesiput tu hehe..

rasp said...

camni nak ajak SH balik kampung aaaa...
kat kampung dia ada jual huhuhuhu...

Kaseh said...

rasp: waaaa rasp senang dapat ehh..kalau tau dari dulu kirim kat rasp jek..jenuh gak sis carik menda ni tau..bertaun woo..

noradzlina.kamdani said...

best nye kak mee siput ni..lin dlu kt jb pun balik skola agama mesti singgah kt umah bilal beli bende ni.......ari2 plak tu

Kaseh said...

inaa : sama la kita..ari2 tu g beli..tak muak2 heheh

Mimy Hamid said...

ni makanan org johor....beb dulu nenek aku berniaga ni...skrang pun ada tp buat jual yang belum goreng...boleh baut mee goreng gak tau

Kaseh said...

mimy: aku beli online je ni..jenuh gak mencari aritu..nenek ko jual yg belum goreng eh.. dia kat johor ker..