Wednesday, January 12, 2011

Gaduh laki bini ...

salam..

subuh tadi.. masa ngah mandi.. terdengar suara sayup2 org nangis.. ingatkan bunyi momok.. tapi tak lojik kalau bunyik momok sebab dah subuh.. momok dah masuk tido..

agak sedih dan sayu la bunyi dia.. pastu tiba2 terdengar suara org gaduh.. ohh jirang den bergaduh laki bini rupanya.. si suami bebel2 bising... pastu the wife pun tak kurang gak membebel sambil nangis tu.. iskk .. butir2 dia takyah la citer kat sini.. ada la kuar bunyi perkataan `sms`, `kenapa buat dia macam ni` , `tak jujur` haaa kira korang faham2 sendiri la eik..

taktau sapa yg curang dalam hal ni..lantak dorang la.. tapi ni la padahnya bila dok apartment.. takde privacy.. suara org gaduh mmg sgt clear kedengaran.. pekakkan tinger je la..


pastu malas nak dgr lagi dorng punya sesi tuduh menuduh.. dah mandi siap2 semua..kanak2 pun dah g school.. suara dorang gaduh dah takde dah.. saya pun turun la parking cam biasa.. tup2 nampak pasangan laki bini tu.. dok berpelukan.. salam ceom tangan.. sedu sedan..

pastu mmg jelas kedengaran... si suami bersuara, ater keta den park selang 1 biji keta jer .. ``maafkan abg syg ..abg janji takkan contact dia lagi..`` maafkan abg ok.. pastu dia kiss dahi wife dia.. hug wife dia.. alahaiii sangat sweet wooo.. siyes... the wife senyap je sedu sedan.. ermm then mereka berpisah... si suami nek moto gi keja...si isteri nek keta.. sebelum nek keta tu dia sempat la sennyum kat den..
agak2 korang la kan.. si isteri leh ke maafkan suami camtu jek.. ermm..
kalau la den ada no tepon laki tuh kan.. den suh dia belikan bunga utk wife dia balik kang.. takpun suh dia g umah pakcik habib ke.. pakcik pohkong ke.. belikan something..lalalala...
p/s: pagi ni breakfast karipap sedap.. tak dapat karipap ikea..karipap makcik kiah pun jadiklaa..

16 comments:

HaSue said...

xnak maafkn camner..dh suami mintk maaf elok2 gitu kn..tp dlm ati masing2 x rau ler kn.hehe...btw,ade ke suami curang nk belikn bunga or pkcik poh kong wat wife dia?hehe..wat pemanis laa ek

kakcik said...

Mahap tu mahap juge... tapi hati mesti berbekas punya! ;-)

Kaseh said...

Hasue : dia maafkan tapi dia pendam kan.. biasalah pmpuan ni..hehe.. ada kot yg bagi2 hadiah ni..dah nak kaver rasa bersalah..



KaKCIK : tau takper kan kak..pedih woo..

noor said...

sy dulu ms duk apartment pun slalu pasang telinga dgr org gaduh...tp ni jenis baling2 barang punya...mmg havoc...hubby kata, jgn sibuk hal arg...saya jawab..tak pe lah, hiburan...haha coz time tu bosan duk omah tak kerja..

Kaseh said...

noor: haha akak lum lagi dgr baling2 barang ni..tapi jerit2 tu dah salu sgt..nak2 india..bukan kira ada jiran ke tak..dorang bantai jerit gak...

Farra Dhelina said...

hahaha kak kaseh jd CSI ye hehehe..

agaknya mlm tadi dpt "hadiah" kott..wakkakakakakaka

Kaseh said...

farra: akak dah bukan tahap jadi CSI dah..hahaha CIA pun boleh jadi tau.. uish..kalau dapat hadiah mlm tadi takkan pagi2 gaduh kot.. haha

maira said...

dalam hati sure berbekas.. my BFF ada pengalaman mcm nie, lepas kantoi belikan barang kemas tuk wifey... sudahnya last2 divorce jugak.. sebab si suami buat hal lagik.. baik jangan percaya janji manis lelaki kaki pompuan... maafkan x per, make sure lebih berhati hati..

noradzlina.kamdani said...

org kata klu kite berkudis..parut tetap ade...mls nk komen lbh2 (kene jaga rumah tangga sendiri..-mengingatkn diri sendiri sebenonye)

Kaseh said...

Maira : biasanya macma tu tau.. sekali dah kantoi..mmg pastu gerenti dia buat balik.. pernah terjadi kat diri kaseh gak ni..



ina : betol betol betol.. ina namo gado2 ngan hubby ok.. dia jahat kalu..jentik je..heheh

Dee said...

leh maafkan tp xkan boleh lupa..n wife dia kan lebih berhati-hati lps ni..and xkan percaya dah kata2 suami..ini melalui pengalaman sendiri..hehehe...

Kaseh said...

Dee: hati isteri kan..sampai2 bila2 pun dia akan ingat...sis pun ada pengalaman gak dlm hal ni.. sampai skang luka dia tak sembuh pun :)

Mimy Hamid said...

lumrah hidup laki bini kan...hmm ni tak lain kes org ketiga la ni...benci aku...dah kawen ni mmg sentap bab org ke 3

Kaseh said...

mimy: ko mmg harus sentap.. aku dah penah kena macam ni dulu beb..sakitt.

sue said...

Ermmm...dimulut maybe dia maafkan kot..Tapi dihati..sapa yg tahu..

Kaseh said...

sue: mmg tak mudah nak memaafkan...luka dihati hanya empunya diri yg tahu...