Thursday, January 27, 2011

Berhati2 dalam memilih pengasuh anak!

saya baru lepas terjah blog Maira.. sedih plus sakit hati pun ada..geram pun ada..kesian kat Iman anaknya itu...


korang bacala entry kisah maira ..bagaimana peristiwa yg menguji ketabahan dan kesabaran insan bernama ibu...

klik sini - Kisah Iman ...


esok 28/1/11 Iman akan admit kat Hospital Putrajaya coz 29/1/11 dia akan dibedah lagi sekali..

sama2la kita doakan agar semuanya berjalan ngan lancar..dan moga iman cepat sembuh yer sayang.. dah sihat nanti kita g makan icecream ehh..


lahaaii.. nati kan korang da baca.. agak2 korang pengasuh tu bersalah ke tak? g baca gih..

9 comments:

Ms.Lilies said...

sah2 keje si ana tu kan..
sebab dia cakap lain dr apa mak dia nampak...

kakcik said...

Kalau pengasuh tu tak bersalah, mesti dia galakkan bawa Iman ke hospital dari awal, kan? :(

ieda said...

akak dah baca dikk
tuhan sahaja yg akan membalas segala perbuatan ana tuu kalau dia benar2 bersalah ..
akak lebih prefer hantar nursery sbb bila ramai nie dia lebih hati2 .. x der presure disini .. sbb mereka adalah tenaga pengajar yg dah dilatih .. so kemungkinan berlaku kes mcm nie kecil .. sbb setiap taska @ jagaan anak2 kena ada lesen kan .. tu lah yg membuatkan ia lebih yakin dan terjamin .. wallahualam

miss sue said...

tu la bahaye tol ade pengasuh mcm tu

Kaseh said...

mslilies: kannnn...tu la...dia seboleh2 tak kasi bawak g spital..mmg dia yg salah tuh..

Kaseh said...

kakcik: tul tu kak.. kaseh pun rasa mmg pengasuh dia yg brsalah..

Kaseh said...

kak ieda: kalau kaseh ada anak kan kak..kaseh nak bela sendiri....insyaALLAH

Kaseh said...

miss sue: pengasuh tak bertanggungjawab.. tau nak duit je..mmg camtuh la perangai dia...

maira said...

Kaseh, tq ya sebab share citer nie... memang kalau boleh x nak ingat lagi dah, tapi apakan daya, sebagai manusia, ada kala memori hitam tetap bertandang walaupun jenuh dah cuba mendeletenya dari kotak memori kita... walaupun pedih, tetap cuba memberi kemaafan kepada si pengasuh... entahla ikhlas ke tidak kemaafan tu... selalu konpius sendiri...

apapun tq kaseh n kengkawan yang perihatin... (^_^)