Monday, January 10, 2011

Diet Meal : My version of Subway sandwich

Salam,

morning.. hows everybody? weekend ok? myself okla kot..nuthing interesting happen.. lalala
ok just nak citer meal weekend aritu..

my version of Subway sandwich.. :)

hehe sedap kan subway..dulu masa kat US mmg salu je makan subway ni ater kat sana murah nak dibandingkan kat sini kan.. and macam biasa saya cuma suka seafood sandwich je..yg lain2 tu masa kat sana tak leh nak mkn..tak halal.. :P tapi mmg tak suka sgt pun salami semua tu...



so aritu siap kuarkan ayam ngan ketam fillet ni.. tapi last2 guna ketam n sosej je.. ayam malas nak masak..simpan je utk buat salad next time..


then sy guna roti pita.. erm tak dapat cari whole meal bread kat tesco so pita biasa pun ok.. ni garlic pita, kalori 100++ jer..

macam biasala kita perlukan salad, bawang, capsicum n tomato.. maybe next time nak try cari sayur lain lak kans.. tapi ni je yg den suka..nak buat cmaner..


mula2 potong dua roti pita tu.. bakar atas non stick pan..


sementara tu potong2 racik2 salad, tomato, bawang isi ketam and sosej tadi tu..


pastu sumbat dalam pita tu..and curah la sos thousand island.. walaaaa...
dah siap kan... sedap babe..tak cari cer try...
anak buah den yg liat makan sayur.. and siap nangis2 nak suh mkn sayur pun leh suka sandwich ni..
sangat easy nak buat n sedap.. kalau taknak curah sos atas tu pun takper.. salad tu gaul siap2 ngan fav dressing pastu baru sumbat dalam roti pita tu..
actually lebih afdal kalau kita gunakan wholemeal pita.. tapi dah takde..pita biasa tu pun ok..
tu je citer my diet menu..
harini taktau nak mkn apa.. tak sempat nak bawak bekal apa2.. meehoon sup kot.. tgkla nati..
daaa.. happy working u all..

13 comments:

Cik Wanie said...

sedap tue kak,
nak kena try jugaklah..

nak ajak mama g tesco beli bahan2nya,
nyum nyum nyum...

Kaseh said...

wanie : try la wanie..mmg sedap n sgt la simple..takyah nak masak2 except roti pita tu jer...healthy n yummy...

rasp said...

uish, sungguh yummylicious...
and easy plak resepi nie...
leh try nanti...

Kaseh said...

rasp : sedap dear..g try..buh isi ketam lebih sket..hehe sedap...

noradzlina.kamdani said...

isi ketam tu nk kene rebus dlu ke kak?
mcm besh la resepi tu..tp yg xtahan 1000 island....kalori dh la tinggi CARB pun hu hu hu

mummysyafie said...

tetiba nak ke subway..hihi..ok gak menu ni dear. :)

Kaseh said...

ina : ketam takyah rebus pun takper.. 100oisland mmg tinggi tapi jgn buh byk2.. cukup takat bg rasa je...hehe takper mkn carbs sket.. kena balance gak diet kita ni..


mummyshafie : harus ke subway nor..tapi kalau nak try menu ni pun buleh..ni version kaseh haha..

Farra Dhelina said...

aduhai kak..kelaparan lah shayeee ;p

*takde kot popia versi tak goreng..melainkan popia basah!!! haaa sesuai, boleh lah kak popia basah :)

Mimy Hamid said...

hadoi la yummmy nyaaaaaaaaaaaaa...thanks beb sempoi resepi..aku nk try buat..konon nak kurus kannnnnn...hahaha

Kaseh said...

Farra: haa nati akak try buat popia basah..tapi kans..popia goreng farra tu gak yg akak nak buat hehhee




mimy: tul babe..mmg sedap..senang giler..ko buat byk2 salad tu..buh lam fridge.. bebila balik keja malas masak or malam2 lapar..leh makan..sonang..

Cik Wanie said...

akk,
isi ketam ngn hotdog tue kena rebus or bakar dulu x?
atau terus masukkan sekali,
hurm...

HELP !!!!!

Kaseh said...

wanie : isi ketam takyah masak dah..sosej tu aje kalau nak..celur dalam air panas sudah...hehe

Kaseh said...

wanie : isi ketam takyah masak dah..sosej tu aje kalau nak..celur dalam air panas sudah...hehe