Sunday, January 23, 2011

lauk sempoi di hari ahad

assalammualaikum...

ada ke kawan2 yg online hari ahad ni :) ..

korang dah lunch? den baru je pas masak.. bangun pun lambat.. biasalah tido kul 4 camne tak berpinor mata pagi2..

erm anyway arinih tiba2 rajin lak nak masak..padahal bgn lambat.. ater mama lak g gotong royong kwsn tmn perumahan ni..so takde sapa nak masak.. tpaksa la merajinkan diri masak dihari minggu..

g dapur bukak fridge tgk takde bahan basah yg bleh dimasak.. ayam ke ikan ke haram takdek.. tumbuh2an pun takde.. nak kuar g kedai mmg tersgtlaaa malas.. last2 bongkar je apa yg ada.. dalam fridge jumpa sosej, ayam goreng ayamas, telur, ikan bilis.. pastu bukak gobok dapur nampak sardin.. pheww kira ok la kan.. dah lama nak masak sardin tak termasak2.. mls punya pasal.. dok tgk kat blog kak ieda baru2 ni beliau masak sambal sardin terus terliur..maka...harinih...hehehe.


so hasil dari bahan2 instant food yg dijumpa dapat la masak menda2 kat bawah nih..

telur dadar wif sosej berlada aka telur bistik.. (naper eik org kedai panggil lauk cenggini telus bistik? takde kena mengena ngan beefsteak pun kan)



pastu ada nihh...yeehaa..lama dah den nak masak.. sambal sardin...sendiri masak ofcos kata sedap kan..hahah.. kak iedaaaa.. kaseh dah masak sambal sardin dah..hehe


and my fav...ikan bilis goreng ngan bawang n cili..tapi kali ni den campak kentang goreng nipis sebab angah suka kentang... kalau saya kan makan ni ngan nasi panas je dah bleh hidup dah..


and last sekali... stok ni mmg sentiasa ada dalam freezer mama..



ayam goreng ayamas...

kanak2 suka so dalam freezer mama mmg penuh ngan ayam, sosej n nugget.. biasa buat lemon chicken tapi kali ni goreng bodo jek..sebab dah malas.. len kali kita buat lemon chicken eh.. lalala..


ni lah sunday lunch cik kaseh arinih..tersgt simple adanya... alhamdulillah...

so apa lagi..jom jemput mamam...

5 comments:

h4ni3 said...

kenapa ayam goreng yg bawah tu nampak mcm pisang goreng? ekekeke

hari ni kite makan mak mentua masak! weeee :D

Kaseh said...

hanie: haha tu la pasal..bila tgk pun mmg cam goreng pisang kan..kan dah teringin nih..haishh heheh

Cik Wanie said...

nyum nyum,
sedap okeh,
lapaq lah plak pepagi nie:)

Eryati said...

suka aje dgn masakan yg guna sos-sos ni..heheheh..sedap nampak gambar telur bistik tu..

Kaseh said...

wanie: haha tgk food kat blog wanie lagi menyeksa perut akak tau..hehe




eryati: tu la..senang kan masak guna sos2 ni..cepat n sedap...