Thursday, January 6, 2011

Lunch Masin


harinih pilihan lauk utk lunch adalah failed! hehe.. actually takde la rajin sgt nak update daily lunch ke bfast ke dinner ke..tapi tu la terpaksa... :P
harinih 1st time makan kat kedai baru di nilai ni... actually kedai ni dah lama tapi den yg baru 1st pegi setelah 3 thn kerja kat sini..haissh.. tu la balik2 dok g nilai3 je..tak berkembang sungguh ko ni kaseh :P
so tadi secara tak sengaja terlalu dpn kedai ni.. officemate dok kata sedap2..ikan byk..fresh2 la.. mcm2 la..so den pun singgah la ngan adik angkat den si faizal..
sorry la eh gambo kedai malas nak amek sebab ramai giler org..so segan.. masuk2 kedai jer tersangat impress..mmg byk giler lauk panas2 lak tuh..berasap2.. ikan2 bakar baru pas angkat.. kira okla tgk pilihan lauk yg byk.. so den pun mula sesi pilih2 lauk..
asal2 terliur tgk ikan pari bakar.. pastu dok pusing belah lain ternampak ikan sweet sour lak.. maka letak balik ikan bakar dan amek ikan sweet sour tuh.. pastu sayur peria sket..and kacang botol sket..nasi takdo yer..
rasa food adalah okla kot.. tapi den punya semua masinnnn..(tang ni yg fail- masin melambatkan proses diet kan) confirm tukang masak ni nak kawen kot.. pastu air sampai lambat giler..maybe sebab den order ais kosong tu yg lambat tuh.. dah abeh mkn baru dia anto..tu pun sib baik si faizal tolong mintakkan..
overall bleh la pegi balik kalau teringin mkn ikan bakar fresh2.. sapa2 dok nilai kalau nak pi..
nama kedai dia Pelangi Petang kalau tak silap..tul2 sebelah BAnk Islam..
ok tu jer.. nak solat.. daaaaaaaaa...

7 comments:

atty's said...

kan main lagi dasyat nama kedai
pelangi petang

Mimy Hamid said...

yang makan rasa masin ni pun sure ada apa...ngeeeeeeee ..kawen kot

Abu Mansur said...

bestnye dpt mkn, skarang dlm proses diet

diLot said...

bukan set lunch salad ayam tu smp ari kames ke kak ?

Kaseh said...

kakty : tu yg nilai mendung sokmo je ni kak.. pelangi petang tuh :P hehe

mimy : heppp..takde pape babe..nati aku citer..

abumansur : mkn sekali sekali takper.. tgh diet ni..


dilot : mmg patutnya sampai arinih tapi semlm akak bawak balik umah..gantikan ngan dinner..so lunch kena kuar mamam gak.. haa ni nk bgtau akak rasa ruang komen kt page dilot ada prob la yang..dari aritu akak try bg komen takleh..

Mia-Ina said...

hi kak kaseh, br dpt jenguk sini slps kahwin. nama pelangi ptg tue yg x thn dengar..tgk2x makannanya..hm,

Kaseh said...

mia : takper syg...akak fhm..so cmane marriage life? besh kan..hehe akak ni tgh start diet balik ni.. dah kelaut cina selatan sgt2 dah ni..