Tuesday, January 18, 2011

Bantulah adik hairuman

Assalammualaikum


malang tidak berbau.. kegigihan seorang remaja yg bertungkus lumus ingin membantu meringgankan beban keluarganya menjadi tragedi apabila secara tiba tiba di timpa tiang elektrik ketika sedang memunggut kelapa sawit..

akibat ditimpa tiang elektrik tersebut remaja ini telah terkena kejutan elektrik daripada kabel elektrik yg berkuasa tinggi sehingga mencederakan separuh daripada badannya.. sumbangan ikhlas dari anda sekalian amat diperlukan untuk meringgankan beban keluarga remaja ini serta penderitaan yg ditanggung beliau..


Bantulah Adik Hairuman



"Salam sejahtera, Di sini Kami ingin berkongsi penderitaan adik hairuman dengan anda semua.Untuk makluman anda adik hairuman merupakan anak yatim piatu.Dia sudah kehilangan ibu bapanya sejak beliau berumur 5 tahun lagi .Hairuman merupakan anak keempat daripa 6 adik beradik dan dua orang kakaknya adalah golongan OKU.

Kini hanya kakak hairuman yg bertungkus lumus menyara keluarga dengan pendapatan tidak seberaapa iatu dengan menolong suaminya menjual air buah.Sebelum ini Hairuman cuba membantu meringankan beban keluarganya dengan melakukan dua pekerjaan iaitu bekerja di kilang dan pemungut kelapa sawit. Malang menimpa keluarga ini apabila Hairuman ditimpa kemalangan semasa memungut kelapa sawit. adik hairuman terkena kejutan elektrik akibat daripada kabel elektrik yg berkuasa tinggi yg tba2 terjatuh dan menimpa adik hairuman.Badan adik hairuman 50 peratus melecur dan memerlukan kos yang amat tinggi untuk menampung kos perubatan.Keluarga Adik Hairuman cuba meminta bantuan daripada badan2 yang berkenaan untuk membantu keluarganya dan dirinya tetapi sampai sekarang tidak mendapat sebarang jawapan...Di sini kami merayu kepada tuan/puan supaya menolong adik hairuman..walaupun rm1 seorang sudah memadai meringankan beban adik hairuman.Marilah sama-sama kita membantu adik hairuman setakat terdaya.Disini saya sertakan bukti mengenai adik hairuman.


Disini saya sertakan nombor telefon Kakak Hairuman 0183807867 -Maryuni Bt Miskon

No Akaun :162030632448 Maybank

Alamat: no 28 jln desa mawar 2/11,seksyen 2,tmn desa mawar 45500 tanjong karang,selangor






sumber: www.tranungkite.net
and Blog budak logam

p/s: sumbangan ihlas dari anda sekalian dapat meringgankan penderitaan yg di hadapi adik Hairuman ini.

6 comments:

ieda said...

ya allah dikkk
kesian nyaaaa
sedihyaaaaaaaa tgk keadaan dia ..
nanti akak nak share nie di blog akak ..
dikkk tlg ingatkan akak dikkk :)

Mimy Hamid said...

takut aku tgk gambar ni..ngeriiiiiiiiiiii

Kaseh said...

kak ieda: nati share eh kak kat blog..yg baik kita sebar2kan.. kaseh jap lagi nak online sumbangan kot..insyaALLAH..



mimy: aku dgr dah nak kena potong kaki budak ni..mmg kesian...

Iena said...

masyaallah... kesiannya...
malang tak berbau...

Kaseh said...

iena: tu la..dahla mmg org susah,pastu ditimpa musibah macam ni..alahaii..

Anonymous said...

boleh mintak pampasan dari tnb kot