Wednesday, January 19, 2011

kalau aku dpt si pisang! mau ku lenyek2 muka dia

rentetan dari entry INI...

saya dah jumpa blog si pisang yg kak geli maksudkan tuh.. bila baca mmg ketara sgt la si pisang tu ada mental problem.. geli je baca semua entry2 dia.. pastu masa tu masih tak dapat lagi blog exwife laki si pisang tuh...

pastu siang tadi exwife jenguk blog sy,..dan sy jengah la blog beliau..

ya Allah..bila baca kisah2 dia dan anak2 dalam tuh.. sebak rasa diri ini.. siyes.. sedih ngan apa yg dia dah lalui.. perit rasanya.. tadi masa kat ofis dapat baca sikit2 jek.. takleh nak concentrate sgt..ngan keja lagi kans..

so bila kat umah den pun sambung la baca.. alahaiii mencurah2 airmata ni tau..

sesungguhnya si exwife itu sangat kuat semangat.. kalau saya berada ditempat anda..entahla.. saya tak rasa saya akan sekuat anda..

doa saya utk anda sekeluarga..moga ALLAH akan sentiasa melindungi dirimu dan anak2.... kuatkan semangat demi anak2.. insyaALLAH pasti akan ada kebahagian utkmu kelak.. amin..


p/s: utk si pisang.. allah itu maha besar.. dan kau pasti akan dpt balasannya.. kalau aku dapat la muka kau tu aku lenyek2 pastu buang dalam jamban.. salu pisang lenyek wat cekodok sedap tapi pasal pisang tu muka kau..jadi elok buang lam jamban jek..

perghh kaseh emo...!! :P

17 comments:

en_me said...

ghitewww..

h4ni3 said...

uik.. sabar.. sabar..
jangan biarkan emosi itu mempengaruhimu! hehe

kite dah baca dua2 blog
tp si pisang tu mcm dah lama tak update kan
dah terasa tak best kot nak bermegah2 rampas laki orang.. takpun baru realize memang langsung takde mende yg boleh dimegahkan agaknya.. ;)

Kaseh said...

en_me: yaaa gittew la citernya bila den mengamuk hehehe......



hanie: erm bukan taknak sabar babe.. kaseh mmg pantang la citer2 cenggini..sbb berlaku kat diri sendiri jugak tu yg fobia :(

mummysyafie said...

kaseh, nor dah baca jugak. tapi mula2 nak je wat entry kat blog. tapi kan..ada kawan warning..

so nak melepas kat sini la..boleh?

pisang tu siap bermegah dengan keta adik beradik. hahaha...adoiii..kalau ada BMW ke, Merc ke,Porshe ke..takpe gak. ni takat..adoii...malu lak nor nak sebut.

pastu siap kutuk orang pengotor, rmah tak kemas la..tak pandai itu ini la.

alllooo...pisang tu single lagi boleh la kutuk orang. nanti dah beranak pinak sempat ke nak buat semua tu dalam masa yang sama.

nor pun isteri dan ibu kepada dua anak. mana done nak kemas rumah, settle kids lagi, masak lagi..semua tu kena buat gilir2 la.

yg lelaki tu lagi la..dalam duk burukkan isteri...3 orang gak zuriat dier lahir. bengong..

tapi tengok muka pisang mmg weols satu opis gelak tak hingat..


takpe la..Allah Maha Adil..semuanya akan dibalas dengan setimpal2 nya. tak semua isteri ke2 boleh terima kesusah,kekurangan suami macam isteri pertama. tak caya..tengokla nanti.

mama_iris said...

blog pisang dah baca...blog ex wife lom.....apa link dia kak....kita baca blog pisang kita rasa macam nak koyak2 blog dia....

Daddy Ziyyad said...

aduhhh..kisah domestik rumahtangga..:)

pisang lenyek buat cekodok makan dengan kopi O..beshhhhhh :)

Kaseh said...

Nor: biarlah ALLAH je yg balas kan.. kaseh pun mula2 malas nak buat entry.tapi sentap la kes2 camnih...sedih baca blog akak tuh...



mama_iris: nak eh kena pm akak kat FB...takmo letak sini bahayasss....




DaddyZiyyad: KopiO mmg sedappp...tapi skang takde mood nak makn pisang lenyek..hahah nati terbyg muka si pisang.. lalalala

MY HEART said...

aku pun emo kak...

kalo aku jumpa si pisang tu memang dah lenyap dari muka bumi ni...

Dinas Aldi said...

hanya Allah SWT saja yg dapat membalasnya...

Kaseh said...

my heart : akak baru je khatamkan semua entry exwife tu..memang kesian la kat dia..haishh..



dinas: amin..mudah2an ALLAH akan bg kebahagiaan buat aida tu..dan utk pisang dan laki tu..insafla...

sue said...

Kak keseh..sue pun nak link akak yg teraniaya tu...Akak email linknya kat sue ya..ibh_sue@yahoo.com..

Kaseh said...

sue : akak dah email :)

Ayu Hussain said...

kak kaseh,
nak jugak link akak yang teraniaya tu..

ni email ayu.. thanks in advance.. =)

hidayumurni@gmail.com

Kaseh said...

ayu :akak dah email eh dear. :)

maira said...

sangat geli geleman baca entry si pisang, kalau depan mata mau ku lenyek lenyek biar jadi cekodok.... entry yang sengaja nak sakitkan ex wife laki dia..

Kaseh said...

maira : kannnn....maira compare entry exwife ngan entry si pisang... bleh nampak dia nak lebihkan diri dia dari exwife..mengong jek si pisang tuh...

Iena said...

nok... nak gak link pisang n exwife tu... nk join emo jugak...