Saturday, January 15, 2011

Ben Ashaari - masihkah kau ingat ?


Weekend ni takade menda nak buat... nak kuar jln2 badan tak sihat..maka kita layan segmen abg ben buat ni.Nampak menarik je kan.. tadi dok BW merata tup2 nampak segmen ni.. maka kita join la..

Peewitttt .. Ini segmen hujung minggu ..Sabtu dan Ahad .. Sebuah segmen terbuka untuk mana mana blogger ...

Segmen BEN ASHAARI ! MASIHKAH KAU INGAT .. ini adalah sebuah segmen yang mudah .. Apa yang perlu korang buat ialah menceritakan dengan mengimbas kembali saat saat kali pertama korang berblog .. Pahit getir korang buat blog .. Susah senang ... Suka duka ... Mereka yang datang dan pergi ... Blogger pertama yang meninggalkan komen .. Kutukan serta kejian .. Bagaimana korang mendapat inspirasi serta semangat untuk bangkit kembali .. Mereka yang sering memotivasikan korang .. Dan macam macam lagi .. Haa.. amacam ??? Menarik ??

Jika berminat.. Macam biasa .. Sila buat satu entri :

  1. Sila letak header BEN ASHAARI BLOG - Done
  2. Tajuk : BEN ASHAARI ! MASIHKAH KAU INGAT ?? dan linkkan ke entri ini ..- Done
  3. Sila taipkan cerita dengan mengambil point yang diberikan diatas sebagai panduan dalam.. Ingat , setiap karangan mestilah MELEBIHI 100 patah perkataan ! Lebih tauuu.. kalau kurang , aku takkan senaraikan ...
ermm, first time sy berblogging pada april 2009, masa tu dok rajin view adik punya blog maka tiba2 terminat pulak nak berblogging. Main reason berblogging masa tu kononnya nak share pengalaman tentang diet, ater masa tu mmg sibuk nak berdiet...sebba tu la nama blog ni `transformasi2009`- mengharapkan akan ada transformasi pada tahun 2009... (hope badan leh kurus masa tu) tapi sampai la tak kurus2 gak :)

dalam masa yg sama byk jumpa kawan2, ada yg sama angkatan iaitu sama2 tgh diet, dan ada jugak yg citer pasal normal daily life dorang...mmg menarik sgt2...and sy akui sy dapat ramai kawan thru blogging.. dari dunia blogging bawak ke dunia realiti... dan ada yg saya pernah jumpa mereka ini semua bila ada gathering.. dan alhamdulillah persahabatan kekal smpai sekarnang...

so far tidak ada kisah sedih sepanjang sy berblogging ni.. alhamdulillah, tidak ada pulak anon yg menganggu, maybe blog sy ni tidak menarik sgt dan tkde sebab utk org kacau kot..syukur.. kita tak kacau org...org takkan kacau kita kan.. cuma tahun lepas sy ada masalah peribadi jadi blog ni on off je.. kejap ada kejap takde..dah insyallah tahun ni sy akan kembali berblogging dan meneruskan misi berdiet :).

blogger pertama saya follow adalah Ika, blog yg sgt menarik sebab ada byk tips2 diet didalam nya dan blogger pertama yg memberi komen dalam blog sy juga adalah ika, dan yg pertama follow sy adalah ibuaniaqilah, alhamdulillah persahabatan antara mereka masih terjalin..

bg sy berblogging adalah satu hobi yg sihat, drpd dok buang masa..seronok dapat baca kisah2 suka duka kawan2 :)

4. Berikan satu nasihat buat blogger blogger baru ...

rasa macam tak layak lak nak bg nasihat..sebab sy pun dalam kategori baru gak...cuma thru pengalaman sendiri.. berblogging ngan ikhlas, dan kalau ada yg kacau (anon) jgn cepat sentap.. relax je.. kita ada akta berblogging..so tak ada apa nak dirisaukan sgt. lgpun Dunia IT skang dah canggih..bukan takleh nak detect sapa yg dengki semua tuh.. tu je hehe.


5. Sila berikan satu blog yang telah korang FOLLOW hari ini .. Paling terkini !! Tulis urlnya dan kenapa korang follow blog tu.. haaaa ..

sebenarnya tgh demam ni so dok merayau blogwalking merata , actually harinih byk follow org tapi yg paling latest blog sy follow harinih adalah blog abg ben sendiri dan blog Mai Korner, Blog abg ben join sebab nak join segmen ni (jujur ni :P ) dan blog Mai korner tu menarik sebab empunya blog ada di US so bila baca entry2 dia terubat rindu masa belajar kat US dulu..

tu jer... and thanx abg ben sebab buat segmen menarik ni.. kewll..


p/s: buat abg ben, badan lawa la..ketul2 gitu, leh jadi personal trainer tak? :P

8 comments:

Daddy Ziyyad said...

Saya lagiiiii baru ber blogging ni.
Start bulan Nov 2010 yang lepas..hehehhe..

Kita ikhlaskan diri.
Blog utk suka suka.
Bukan utk mencari pasal/mulakan kontroversi, Insya Allah selamat.

Kaseh said...

DaddyZ : betol2..kita berblogging ngan ikhlas..insyallah selamat.. ur blog mmg besh..and u all & d geng mmg mesra alam..tu yg paling besh..

Lulu caldina said...

yeah...semoga terus maju jaya dalam dunia blog...

Kaseh said...

lulu caldina : thanx, same goes to u dear..nati i visit ur blog eh.. :)

Madam Sooyaree said...

Hi Kaseh,
Thanks follow blog kita. Nak sibuk, dulu Kaseh belajar kat US katne? :D

Kaseh said...

madam sooyaree : thnx singah sini dear.. dulu kaseh study kat oklahoma city.. nati kish2 isabella eh..comelll sgt..

Mimy Hamid said...

aku masih ingat camner kita kenal..heheh besstttttttttt.....lama tak jumpa beb..eh bila nak jumpa...

Kaseh said...

mimy: yaaaa aku pun ingat...hehe beraya bersama iena achik...di umah erynn...besh kan..ha tu la..aku mmg nak jmpa ko.. sampai sakit2 dok tunggu masa sesuai...