Tuesday, February 1, 2011

Hakim Syarie pun ditangkap khalwat.. apa nak jd ntah



Hakim Syarie didakwa khalwat

ADAM dan Nurul Izani berjalan keluar dari Mahkamah Rendah Syariah George Town atas tuduhan berkhalwat semalam.

--------------------------------------------------------------------------------


GEORGE TOWN - Seorang Hakim Mahkamah Tinggi Syariah Pulau Pinang dan pasangannya dihadapkan ke Mahkamah Rendah Syariah di sini semalam atas tuduhan berkhalwat di sebuah kuarters kerajaan dekat sini pada Disember tahun lalu.

Adam Tumiran, 43, dan penasihat kewangan, Nurul Izani Md. Isa, 34, mengaku tidak bersalah ketika pertuduhan dibacakan secara berasingan di hadapan Hakim Syarie, Nik Bukhari Hashimy Nik Yahya pada pukul 10.30 pagi.

Mereka didakwa berada bersama-sama dalam keadaan yang menimbulkan syak kira-kira pukul 2.05 pagi, 5 Disember tahun lalu, di rumah nombor 18B, kuarters kerajaan negeri, Jalan Masjid Negeri
sumber : SINI
ermm.. lebih kurang 2 minggu lepas kawan saya pun ditangkap khalwat gak.. kawan saya tu lelaki .. seboleh2 dia tak mengaku dia bersalah.... katanya dia pegi umah kwn pmpuan tu sekadar nak makan.. tapi.. kat kul 12 malam makan apa kans.. okla dia kata baru balik keje.. so pmpuan tu tepon ajak makan..
ok kat sini pmpuan tu bukan gf dia ye..tapi sekadar teman kerja..
yg musykilnya kan.. pmpuan tu takkan la tak reti2 undang2 agama..ko pi ajak jantan datang umah mkn malam2 buta wat per.. pastu kalau ada mak bapak dalam tu takperla kan..kot ye kesian sgt kat lelaki tu yg kebulur tak mkn balik keja kan.. ni tak.. time member serumah takde yg ko ajak laki tu dtg umah..
pastu yg bestnya.. masa ditangkap dan masa kena bicara, si laki ni mati2 tak ngaku la ada buat apa2 dalam tu.. dah katanya dtg mkn jer.. tapi si pmpuan lak ckp sebaliknya.. seboleh2 dia dok ngaku yg laki tu bf dia.. pastu dorang cek msg2 kat hp dua2 pihak.. mmg terbukti takde yg menunjukkan dorang ni couple tapi si pmpuan mati2 ngaku gak si laki ni ada apa2 ngan dia..
so nak dijadikan citer.. kantoi kat opis dorang yg pmpuan tu mmg sengaja buat macam tuh sebab pmpuan tu dah ngandung.. so kira nak carik pak sanggup la kiranya nih.. pmpuan tu pi citer kat kawan baik dia, dia mmg plan nak kenakan budak laki ni...
alahaii..pelik kan pmpuan skang...kalau korang nak tau..pmpuan ni terpelajar.. ada kerja bagus..kita berpangkat gak la dalam opis tu.. umur pun baru 26thn .. tapi buat perangai camnih.. apa ke desperate sgt nak kawen ntah.. kalau ye pun nak kawen buat la proper kan..
tak teringin ke nak org masuk minang.. bertunang elok2.. bernikah ngan sedara mara dtg ziarah...bersanding ngan kawan2 dtg ziarah.. ni ko nak sgt kawen sebab kena tangkap.. bodo la..siyes bodo..
entahlahh..dunia skang ni..macam2 citer bukan2 la..
apa2 pun tepuk sebelah tangan takkan berbunyi kan.. sendiri mu ingat la labu...

14 comments:

atty's said...

nampaknya saja cari pasal kalo jemput kawan lain jantina dtg umah ..kalo dah pukul 12 am ..

mummysyafie said...

yang hakim tu rasanya dah kawen kat seberang kot. tapi tak declare lagi. yang menjadi masalah...dier tu hakim kan. tu yang wat orang musykil...apa pun dier manusia biasa gak, tak pernah lari dari melakukan kesilapan...

h4ni3 said...

haahh.. aku dah agak dah.. mesti budak pompuan tu yg trap mamat neh..

heee.. makin ntah apa2 pompuan skrg
desperate sangat sampai buat camtu.
kat tempat aku pun sama, desperate sgt nak jantan kaya, sanggup mintak cerai dgn laki.. dia tak tau ker yg kaya tu esok bila2 masa boleh bankrup jugak

sue said...

Ntah apa2 ntah pompuan sekarang ni...Macam2 hal lah...Malu plak kita ni sbg pompuan..

Daddy Ziyyad said...

hakim syarie tu pun kena goda dgn setan jugak...hehehe

ieda said...

aduiii si hakim nie satu hal .. dah tuan bangka tuuu eiii sedih aar dikk huhuhu

hermm tu tuu dik tepuk sebelah tangan x kan berbunyi .. si jantan punn suke koot kat si pompuan tuu kalau tidak x kan x tahu salah kalau ke rumah perempuan bujang mlm2 bute .. huhuhu

Kaseh said...

kakty : tu la kan..padahal rasanya dah tau budak tu dok bujang..carik pasal la tuh

Kaseh said...

mummyshafie : betol la nor ckp.. erm kaseh pun tak baik tuduh2 hakim tu kan.. maybe ni kesilapan yg dia dah buat..kita pun taktau kesilapan kita kan..haishh..thanx dear..

Kaseh said...

hanie : kans..pelik tau dah desperate sgt camtuh..tak kose aii

Kaseh said...

sue: mmg memalukan ... masalahnya kan, pmpuan tu lawo tu..pastu exec..naper ntah otak takde masa tuh..

Kaseh said...

DaddyZiyyad: ya betolll... dia pun manusia biasa gak...tak lari dari godaaannnn

Kaseh said...

kak ieda: dah tua2 la makin menggatal kak oiii..hehe

noradzlina.kamdani said...

hakim pun manusia

Kaseh said...

Ina: yaaa betoll.. so akak maafkan dia kerana berkelakuan begitu wakakaka