Monday, February 28, 2011

25 Random Things about Me

Yeah ive been tagged ...from who... mummy aiyu & DInas Aldi ...muehehe.. sekali 2 org tag den ni ha...

Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."

Check it out!

byk tuu nak share..haishh....

1- Saya anak yg sulong dari 4 beradik..

2- Age 36, Still single, actually im a divorcee, diceraikan 3 tahun lepas kerana saya berbadan gemuk.. tidak seksi .. exsuami ada affair dgn budak kat ofis dia.. and takde anak

3- Now tinggal ngan my mama and 2 org anak buah kesayangan (anak adik lelaki saya)..

4- Sangat suka kanak2.. naluri keibuan tu dah lama ada dalam diri..cuma takde rezeki ada anak sendiri je.. tapi bila difikirkan balik..nasib baik takde anak masa kahwin dulu, kesian anak terbiar kalau da cerai berai... and now kasih sayang saya hanya utk family....

5- Sangat anti dgn org yg suka amek laki org, bg saya org macam tuh semua takde hati dan perasaan.. tak pernah nak faham hati wanita lain.. sbb tu kalau korang perasan saya mmg sentap kalau dgr berita artis rampas laki org tu.. si pisang rampas laki org yg sdg ngandung la.. yer saya sgt sentap.. dlm hidup saya je dah ramai sgt ada pengalaman macam tuh.. ex suami saya dirampas.. dan papa saya juga dirampas... so saya mmg anti sapa2 yg berperangai macam tuh..sorry...

6- Pendendam tapi tidak akan balas dendam.. saya serahkan pada ALLAH utk membalas.. saya pegang pada satu je.. wat goes around comes around..

7- Im a good listener.. and i can read people by their names .. tapi bukan la semua org saya leh read.. tgk keadaan gak.. dari nama je saya boleh agak org tu perangai dia macam mana.. hehe biasanya 95% tepat la.. tgk keadaan.. satu anugerah ALLAH bg kat sana..cuma saya jarang praktik..sebab bila dok pk nama org leh sakit pala jadiknya..

8- saya suka chinese food, japanese food and for sure moms cooking.. tapi mama dah jarang masak skang ni..hehe so bila sekali sekala dia masak tu..walaweii .

9- saya takde social life skang nih.. pegi keja balik keja dok umah diam2...bosan gak rasanya..dulu2 rajin gak hang out ngan kawan2.. tapi now ni dah takde..bukan apa..mostly kawan2 dah kawen..ada anak.. so kalau outing ofcoz bawak laki masing2..dah den single..segan la kans.. tapi rasanya ingat nak start outing balik la.. lepak2.. release tension kan..

10- suka khatam kan tvseries sekaligus.. sampai tak tido semalaman pun takper.. CSI, Desperate hwives, Ugly Betty, Lie to me, Junior Masterchef...byk lagi laa..semua saya dah khatamkan.......sapa lagi kalau bukan amy tukang download..hehe..

11- sangat malas cuci sudu garfu.. cuci pinggan ok lagi..tapi sudu garfu mmg saya suka tinggalkan.. buruk kan perangai..tapi kat umah org idakla den buat pangai camtuh..

12- suka dgr lagu2 RNB mostly..tapi lagu2 lain pun layan gak.. fav singer Babyface, Usher, Anuar zain....

13- suka tgk Fahrin Ahmad & Pierre Andre..mereka berdua ni macho tak hengat...

14- Suka lelaki berbadan besar & and kena tinggi dari saya.. tapi rasanya semua lelaki tinggi dari saya sebb saya rendah jek..haha...

15- sangat tak suka lelaki yg takde vision in life.. takde matlamat hidup.. terima ketentuan tanpa usaha lebih...tak sukaaa...

16 - saya sgt pentingkan financial stability.. bukan nak hidup kaya raya pakai keta mewah semua tuh tapi saya taknak hidup susah... bukan materialistik tapi just being realistik.. mmg duit bukan segala2nya dalam hidup..tapi percayalah kita tak boleh hidup di dunia skang ni tanpa duit.. jgn jadi hipokrit dan berlagak baik.. semua org perlu duit.. biasa budak2 muda baru nak belajar hidup je akan ckp harta tak penting tapi kasih syg yg penting.. ye korang tak lalui lagi kehidupan seterusnya boleh la ckp camtuh.. pesanan utk adik2.. jgn jadi buta kerana cinta.. kalau nak carik bf cariklah yg dah stabil financialnya.. jgn esok dah kawen ternganga...

17- saangatttt fanatik dgn benda2 wangi esp parfum... takat ni dah ada lebih dari 60 koleksi parfums.. all time fav adalah anything from bvlgari esp bvlgari rose and latest parfums saya beli ialah Vera Wang Bouquet.. suka sgt bila pegi mana2 org dah tahu kita baru lepas lalu.. `ni mesti kaseh ada kat atas ni, ada bau wangi` haaaa lebih kurang camtuh la.. saya sukaaa heheh.. and for sure saya suka lelaki yg wangi.. tak hensem takper..janji wangiiii.. :P

18- Tidak boleh tanpa Handphone- meaning g mana2 kena bawak HP, kalau g kerja tiba2 HP tertinggal kat Umah sanggup tu patah balik amek wpun da jauh... tido pun bawak HP( yelaa alarm maa) hehe..pokoknya HP kena sentiasa ada kat sebelah.. takleh jauh.. padahal bukan tunggu sapa2 call or sms pun.,. tapi saje je..and yg pasti senang nak online check2 notification blog & FB :)

19- sangat suka icecream Baskin Robbins perisa Cotton Candy... hehe suweettt.. haa kan dah teringin dah nih...ishhh...

20- terlalu protective ...ngan adik2 and anak saudara dan jugak mama sendiri..mueheh.. kalau mama pegi mana2, lambat sikit balik saya akan call tanya kat mana, kalau adik2 kuar g mana2 saya akan sms/call tanya kat mana tapi skang takyah sms..dorang akan update kat FB..senang..
sgt payah nak izinkan kanak2 g turun bawah main ngan kawan2.. kalau boleh nak dorang main2 dpn mata.. tapi tula..budak2 kena gak sekali sekala kuarkan peluh kan.. terpaksa lepaskan jugak dorang main dgn bermacam2 pesanan utk mereka.. jgn ikut org tak kenal laa.. main jgn jauh2 la..pukul sekian2 cepat naik la.. macam2 la den pesan....

21- suka window shopping di blog2...besh tgk2 baju2 lawa2..kasut2.. handbags... tapi baju2 tu kena hold dulu membeli sbb badan tak reti susut2..:P

22- aiseh dah kat bawah baru teringat menda paling penting heheh saya tgh dlm proses diet.. tapi on off.. ermm saya rasa badan susah turun sbb byk sgt pk la.. haishh

23- sentiasa pk if i cud turn back the time...i wish i tak balik malaysia lepas habis study dulu... stay kat US, kerja kat sana, maybe kawen ngan org sana.. kumpul duit byk2.. hantar balik mesia.. or maybe beli rumah kat US, bawak the whole family stay sana...arghh tapi semua in my dreams... :( serius menyesal giler... ngader sgt percaya pada cinta seorg lelaki..

24- Teringin nak pakai tudung tapi belum ready sepenuhnya..penah try pakai tahun 2009 tapi bertahan 2 bln je kot..pastu saya bukak balik..insyaLLAH one fine day nati saya akan pakai tudung....doa2kan la eh...

25- perghh finally sampai gak 25....ermm lastly about me.. im truly sincere in friendship.. esp to my bloggers friend.. setakat ni saya takde musuh in real life or in blog..i hope so.. saya tak pernah ada niat nak sakitkan hati sapa2.. mostly saya berblog adalah ttg diri sendiri.. tapi andaikata ada yg pernah terasa hati dgn saya, saya mintak maaf, sesungguhnya saya hanya manusia biasa tak lari dari melakukan kesilapan..cuma pinta saya..kalau terasa hati..sila berdpn dgn saya sendiri dan JGN sekali2 dgr dari mulut org lain.. sbb saya perati punca selisih faham dunia blog ni adalah org ketiga.. org yg tak rapat ngan kita tetiba citer bukan2 pasal kita..pastu menyampai2 menda yg tak betul..melaga2kan org..sudahnya..jadi selisih faham..tak sihat semua tuh..so kalau tetiba korang dpt citer ` ehh ko nak tauu si kaseh ckp ko *&^*%^&^%*^*^!`` haaa sila tanya saya balik eh.. sumpah saya mmg takde kerja nak cerita buruk pasal org lain.. buang masa..drpd jaga hal peribadi org baik saya jaga anak2 buah n family sy.. PEACE :)

special utk entry ni den buh pic den... lepas ni kena tunggu taun depan lak baru den letak gambo lagi... :P

gamba letak dlm blog harusla gamba yg bajet hot.. sila jgn terpedaya yer.. saya ni gemok giler.. muka je nampak kurus..badan mcm tong.. :P

oklah..penat wooo menaip..dah 2 kali g toilet....pasni nak kena tag 25 org.. ermm aci tak den tag semua org gak.. muehehhe... sapa2 rajin buat..buat la eik..

18 comments:

kucingorengemok said...

eh? eh? nak kena panggil kak kaseh ke? heeeee! (lariiii) ;)

Kaseh said...

KOG : ya adik garfield..mueheheheh takmo la panggil kakak..den tak rela jadi tua,..wkakakka

bujal X said...

uhhh~~~~~hots~~~~he~~jangan marah~

rasp said...

no 5 & 6 kita amat seropa sis...
mmg tak bleh blah dgn 'perampas' nie...but karma babeh :D

Kaseh said...

bujal : waahh im hot yaa..lalalala.. gemok bukan sebarang gemok... :P

Kaseh said...

Rasp : totally rite.. karma kann.. :)

Daddy Ziyyad said...

-kalau terjumpa kat mana2, nanti saya tegur ya...:P

-takmau try migrate ke US ke? nanti ada tempat saya bleh singgah kalau ke US..ngeeeeeeeeeee...

-kisah yg lama toksah dikenang..hope u'll find your soulmate soon..

atty's said...

kty jugak tak suka pada perampas hak org..sangat benci

dan no 16 tuh kty sgt setuju ..

hidup ini perlu wang..tanpa wang kasih sayang melayang..

kalau kaseh nak lepak2..just kol me..tp kty on diet..leh minum air kosong je.kita borak kosong..tp kalau makan ayam leh ar..hihihiihih

mama_iris said...

hot sungguh gmbr yg last tu....caya la kak....tag nih dah buat dulu..

TopsyTurvyMum said...

Eloklah kaseh tak suka balas dendam..biarlah Allah je yg balas.

yerr..letak gambar dlm blog mesti yg paling hot! lama tak nampak gambar kaseh..tak berubah pun still kiut cam dulu gak:)

Flo said...

Wow u look hwaattt darling..tak macam umur 36 pun...u look younger then ur age.

Chik Att said...

CA pun tak suka basuh sudu garpu .... napeee yeee....

barang yang lpas jangan dikenang.

Ugly duckling said...

Kak Kaseh...seksi la muka..hehehe

Akhirnya dapat gak tengo gambar.

maira said...

setuju sangat dengan no 5,15 &16.. setuju, setuju, setuju..

kaseh memang berjiwa halus n friendly :)

erm.. tolong tafsirkan namaku boleh ... hehehe.. gurau jer :)

sekamar rindu said...

salam....kak,

jodoh pertemuan, adalah takdir Allah swt...semoga kak tabah menempuh hari2 yg mendatang yaa

miloais said...

kisah lama... tak payah nak ingat kan beb???
uols cun mehhhhhhh!~ phewittttttttttttttt!~

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

pehhh baru i dapat kenal ko dengan baik beb...bagus jugak tag nie kan...i can know u better...salam kenal...heheheh *cam poyo la plak kan..ayat aku..*

eyna azmi said...

sorry beb keretapi aku lambat sikit ,,,, baru hari nie aku sempat terjah entry ko ...wow ... hot la gambar u beb..