Thursday, February 24, 2011

Gaji oh Gaji



Assalammulaikum..




harinih 24hb kan.. korang dah gaji lum? ada yg dapat gaji awal kans.. saya lum gaji lagi.. semput dah nih haa.. kalau keje macam DrHanie, DrDaddyZIyyad, Drsinga ke tak kisah sgt..dorang ada klinik sendiri..takde nak tunggu ujung bulan.. gaji sentiasa on.. hehe betol kan doc? :P




kalau yg jadi fulltime surirumah pun besh.. mintak je kat hubby duit bebila nak.. bg org lum kawen cam saya ni..nak mintak kat sapa lak kans..




alahaii.. macam2 menda dlm kepala ni tgk dok pk..semua nak pakai duit..haishh..




tapi kan.. korang perasan tak.. gaji ni boleh disamakan dengan period (menstrual pmpuan)


quote ni adik ipar saya yg bg.. kawan dia kat Taiwan yg bgtau dia menda nih..




GAJI UMPAMA PERIOD..


DATANG SEBULAN SEKALI...


TAPI SEMINGGU DAH HABIS .. :P






betul tak? betul kan? kalau mana yg period lama sket tuh kira ok la..bertahan lama la gaji dia.. haha adehh.. sengal dah nih..



dapat gaji sok den nak shopping kat sini..
klik2 kat gambo..


rindu nak shopping kat US, hahah jauh tuu nak g shopping kat US heheeh.. tu la beshnya online shopping.. kat Sooyaree ni yg beshnya owner dia mmg dok kat US..so barang2 mmg ori beli kat sana.. moh shopping ramai2 kat Sooyaree..



p/s: huda, den promote giler2 ni..ada diskaun tak? lalalalal heheeh

38 comments:

kucingorengemok said...

"fulltime surirumah pun besh.. mintak je kat hubby duit bebila nak" - ni kengkononnnya kawin ngan jutawan mana ni? haha :p

Kaseh said...

Garfield KOG : hahahah betul apa..

atty's said...

kty pun menunggu gaji gak nie..minggu dopan baru gaji nya.

ni tgh mood pms..huhuhuuuhu

noradzlina.kamdani said...

kak, kwn2 kt opis suke bile lin bacakan
GAJI UMPAMA PERIOD..
DATANG SEBULAN SEKALI...
TAPI SEMINGGU DAH HABIS .. :P

Kaseh said...

kak atty : hehe leceh kan makan gaji ni..bila la nak ada bisness sendiri nih..haishh

Kaseh said...

noradzlina :kannnn betol kan..hehee .. kita tunggu dia datang sebulan sekali... seminggu je kita bersama dia..pastu abehhh.. lalalal

miloais said...

hahahaha
gelak iols baca - gaji diumpamakan sama ngan period

betul gak tu...
tapi kan.... after bayor sana-sini-sinun.. bukan seminggu jer... tiga-empat hari dah tak nampak bayang punnnnnn!
huk huk huk

Kakzakie said...

Kakak rasa kasih mesti suka shopping sakan. Dah menghitung hari dah. namun nama nak keluar yg di bank tak sekali-kali tetap tunggu gaji jugak ye.... Pandai....

Kaseh said...

milo: kalau sekali sekala 3-4 hari je tuh maknanya mood tak stabil..hahaha shopping sana sini...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

yeah....aku jugak belum gaji..tapi esok dah masuk gaji...hehehehe..xsabar nak g holiday

InaAchik said...

hahahhaha... gaji umpama period!
kalo yg ngandung pe cer nok?
x period2 wei...

Daddy Ziyyad said...

Untunglah orang yang period nya panjang sampai 3 minggu tu..hahahah..

-saya doktor yg sengkek..~huhu

Kaseh said...

kakzakie : takdela kak..tak suka shopping..window shopping je kak..hehe lalala..salam kenal kak..muashh...

Kaseh said...

purplelicious : waaaa dpt gaji terus g holidayyy..beshhhh..nak ikott..

Kaseh said...

inaAchik : yg ngandung eik..ermm yg nagndung dia mintak laki dia la gaji..sapa suh ngandungkan dia.. hahaha..giler punya answer...

Kaseh said...

daddyziyyad : haha tu la pasall..untung sapa yg terlebih piyet.. :P

ehh daddyziyyad...tak baik tau ckp camtuh.. ckp la aminn..mudah2an berkat doa kaseh..daddyz akan sentiasa loaded..pastu bleh belanja member2 blog makannn....yippieee....

bujal X said...

yay~saya gaji sudah!

h4ni3 said...

aku suka laaa quote tu!
hahahahaha



~dr yg sengkek juge ;p~

Kaseh said...

bujal : dah gaji ehh.. malam kang jmpa kat nasi lemak klang eh.. :P kitaorg dtg ramai2..hehehe

Kaseh said...

Hanie : heppp tak baik tau ckp sengkek..kang sengkek betol kang... muehehe..besh kan quote tu..cam betol jek...

Ms.Lilies said...

aku xtunggu gaji aku tggu piyed ni...sabtu ni dia mari skrg sdh dtg mengada2nya

eyna azmi said...

aku tak kira ..gaji ko macam period ke ... macam apa ke ..yang penting bila ko dapat gaji ..BELAJA AKU .okesss

Cik Wanie Ghani said...

wanie pun tgh tunggu gaji gak nie,
hahahahaha:)

Dinas Aldi said...

gaji macam period? kehkehkeh!

Kaseh said...

mslilies: ko ngah moody pms la ni ehh..hehehe

Kaseh said...

eyna : wakakka bila nak dating? :P

Kaseh said...

wanie : wanie pun beshh takyah nak tunggu ujung bulan..anytime je ada gaji..uwaaaa jeles....

Kaseh said...

DInas : haha betol kan.... :)

Dee said...

betullah tu...mcm period..hahaha..sy pun x gaji lagi..huhuhu..

Nur Hanani said...

Hahaha gaji macam period eh... Hari ni dah gaji dah..

Entri Terkini: Rombongan dari Sumatera Barat,Indonesia..

Kaseh said...

Dee : kannn..kalau 2 minggu piyet tu kira org tu pandai berjimat la kot..hahaha..

Kaseh said...

nurhanani : wahhh da gaji eik..jelesnyaa... kaseh belommmm :(

azharr said...

saya takde period cammana tu...haha

Kaseh said...

azharr : takde piyet maknanya..dapat gaji je abeh..dapat je terus abehh..hahahha

sekamar rindu said...

salam..

hahahhahahaha....suka ayat ni..kak..best...

Kaseh said...

Sekamar Rindu : ada betulnya ayat akak tu kan..hehe

maira said...

betul3x, gaji memang ibarat period... banyak mcm mana pon cepat jek abeh :(

Kaseh said...

maira : muehehe tapi period kalau cepat abeh ok lagi..kalau gaji yg cpt abeh..somput nak tunggu ujung bulan lak..heheh