Thursday, February 24, 2011

DInner malam ni :) - roti celup telur

Dinner kami malam nih... roti celup telur pastu gorengg....






makanan sihat plus tak sihat.. yg sihat ada tolur..roti.. yg tak sihat..minyakkk.. :P


budak2 suka benor makan bukan2 macam nih.. cicah ngan sos..makan pulak depan tv.. boleh skip time study.. suka hati la masing2..



apa2 pun ALHAMDULILLAH.. rezeki malam ni ..makan roti celup telur :)

ok dah..kakakkkkkkkkkkkkk adikkkkkkk...kenapa terhegeh2 depan tv lagi tu? tak reti2 amek buku?

yaa den dah mula menyingaa... budak2 ni kan.. kalau kita lepa sikit...maka dorang pun buat2 lupa time study.... leka tgk kartun.. apa nak jadi ntah... maklong korang dulu.. hari2 tiap2 malam nayna pegang tali pinggang kat sebelah tau mengajor maklong...tersedu2 maklong kadang2 tau..

ni korang..maklong tak penah jentikk pun.. jerit sikit2 je.. kang maklong naik hangen kangg... baik g belajor cepat...


p/s : susah eik nak bg anak pandai... masalahnya budak2 ni da mmg diajar jadi malas masa kat umah atok nenek dorang dulu..so bila da bawak sini..nak kena start dari A balik.. berjadual.. tapi tu la..hari2 nak kena bersuruh..selagi tak suruh..dorang leka... haishh..

16 comments:

Nisa~ said...

sama la macam adik saya.. kalau leka sikit tgk2 termenung la, main pemadam la, melukis la.. kalau tinggi kan suara terus melawan.. ckp kakak tak best.. mak lagi best.. haish manja betul

Kaseh said...

nisa : tu la kann...camne nak didik dorang bg sendiri tahu apa patut buat.cukup masa belajar..cukup masa mandi..haa..ni tak...semua nak kena bersuruh...

Ati Masrif said...

kalau kak ati suka taburkan
serunding daging atasnya pula

lagi sedap tau...yummi

Ati Masrif said...

oppps...

kak ni konpius skit
kaseh dah kahwin ke?

sori yek tertgl ketapi lak :)


Jom baca: Malu ahh..Di Hospital Tadi

Kaseh said...

kak ati : mueheh kaseh lum kawen lagi kak.. gamba budak2 yg ada dlm blog kaseh gamba anak buah kesygan kaseh..hehe..

MY HEART said...

bebudak biasa le.. dalam hati fikir nak main jer,,,,

hiks... ^_^

maira said...

anak2 maira pon sama, memang kena suruh, kalau x memang dia leka huhu... btw.. roti tulur cicah sos sambil tengok tv mmg yummeh... :)

kakpah said...

budak2 ni macam tu lah. klau diletak makan dengan belajar, dorang akan pilih makan..
oops.. lupa pulak nak bagi salam.
aslmlkm..

Kaseh said...

myheart : tapi dorang ni da terlebih main :) muehehe

Kaseh said...

maira : sampai bila la agaknya nak asek suruh je kan.. hehe menda mengemukkan kita mmg sedap maira oii..

Kaseh said...

kakpah : wsalam kak.. hehe dorang pilih mkn sebb malas nak belajar kan kak.. :)

kakcik said...

Kakcik kalau buat roti telur ni, kakcik tak guna minyak, kakcik guna margerin untuk menggoreng. :)

atty's said...

firdaus pun sama je..kena jerit baru nak gerak buat itu ini ..kalo tak layan tb je

Kaseh said...

kakcik: kalau utk makan sendiri biasa kasehy buh marjerin gak kak..tapi ni gak goreng byk macam malas je nak tunggu marjerin tu cair..hehe

Kaseh said...

kak atty : ya ALLAH kaktyy samala ngan budak2 kat umah tuh...jenuh tauu..

eyna azmi said...

sedap la beb.... lama tak makan ..