Monday, February 28, 2011

Makcik Ina Do Do cheng kata :

Sticky post entry baru kat bawah..




makcik ina ckp saya sayangkan budak2 kecik...

ya makcik.. saya mmg pencinta kanak2.. suka sgt2 ngan budak2 nih...bg saya mereka adalah anugerah ALLAH yg paling indah.. cuma saya je yg belum ada rezeki utk mempunyai anak sendiri.. yela belum kawen camne nak ada anak kan... sebb tu kaseh sayang saya dicurahkan pada 2 org anak buah saya kat umah ni.. dan kalau makcik perasan..kawan2 saya dalam blog ni mostly semuanya dah ada anak.. salah satu sebab saya follow mereka2 ni semua pun sebab anak2 mereka gak...

suka baca tentang perkembangan anak masing2.. ntahla..susah nak cakap la makcik..tapi mmg saya suka budak2.. suka melayan..tapi ikut mood gak kot.. ada pernah terfikir malas nak kawen, tapi nak amek anak angkat n bela je.. tapi belum sampai masa lagi kot.. insyaALLAH one fine day.. ada rezeki saya utk mempunyai anak sendiri.. makcik doa2kan la utk kaseh yer.. :)

kat bawah ni ada video saya buat sampai dkt kul 4 pagi..takleh nak tido.. duk kidnap pic2 anak kawan2, tapi ramai gak yg tak sempat nak kidnap.. amek mana yg dan je.. sebenarnya ramai lagi anak2 kawan2 yg sy folo..tapi cuma ni je yg sempat saya muatkan dlm vid ni.. :)




akhir video tu ada kata2 sebenarnya tapi tak nampak pulak..halus noo tulisan dia.. ni saya type balik..


``Anak anugerah Allah yang tidak ternilai harganya, suatu bentuk amanah yang wajib dijaga dan dipelihara sebaik-baiknya supaya membesar menjadi khalifah Allah yang berguna`` - Love, Auntie kaseh :)


p/s: ok now dah kul 5:05am , mata da macam mata panda dah.. nak tido.. mornite all.. :)

12 comments:

maira said...

lambatnya kaseh tido... anak2 permata dihati bonda.. insya Allah, kaseh pun akan merasai kebahagiaan menjadi seorang ibu... amin..

cute kan budak2.. tengok muka suci diorang, semua problem jadik settle.. bertuah anak2 buah kaseh ada maklong yyang sangat penyayang :)

sekamar rindu said...

salam..

saya pun suka kanak2..
mengajar Tahun 1 lagi kak oii..
wp selalu pening kepala dengan kerenah..tapi hati happy

h4ni3 said...

uikk.. anak2 den pun ado
hehe
tengkiu kaseh :D

Kaseh said...

maira : betol tu maira..tgk muka budak2 ni rasa hilang la stress..tenang jek..

Kaseh said...

Sekamar rindu : phewww dak jah satu lagi tuh.. mmg kena sabarr...tapi besh kan layan dorang..

Kaseh said...

Hanie : kalau den ado masa semlm tu byk lagi gambo den nak letak..tapi kul 3 pagi..haha sengal2 pala masa tuh..amek mana dan je..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

kaseh, terima kaseh ,kerana sebut makcik dalam blog kaseh. Tak pe kaseh nak sayang ngan kaseh pada budak kecil tak semestinya ngan anak sendiri je.

ieda said...

cabaran menjaga anak2 bukan senang .. bila ada peluang jaga anak2 buah ambillah peluang sepuasnya .. sekurangnya bila dah ada anak sendiri kita dah tahu serba sedikit .. :)

miloais said...

pehal tido lambat ni nok????

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

yeah i luv my doter too...hehehe tetiba kan..anak adalah anugerah yang paling tidak ternilai...hargailah ia..kan....

DrSinga said...

sila buat sorang ..
cepat-cepat !!
:)

mama_iris said...

yeeee....anak dara saya ada....thanks kak...mak nya sendiri tak terfikir nak wat video gini...takpe kak....isyaAllah rezeki utk akak nnti ada...