Saturday, February 19, 2011

Seksa Dan Malas

Assalammulaikum..

salam pagi sabtu semua..

ada yg kerja ke harinih? saya mmg kerja 5 hari je..so sabtu ahad tido.. :) ermm sebenarnya harinih tak sihat sgt la, demam.. actually dah 3 hari badan ni tak sihat.. demam kejap2..batuk... selsema.. tapi yg paling seksa skang ni batok la..

tekak peritt je rasa..minum air pun sakit tau... bila org ckp tonsil.. saya pun g la carik icecream.. memula dok makan icecream cornetto tu.. tapi silap p beli choc flavor..dah rasa semcm kat anak tekak.. pastu minum air limau konon2.. patut limau suam la kan.. den bantai limau ais..

petang semlm lak.. g dating ngan kak Atty n Masviona kat Secret Recipe.. apa lagi choc lava lagi la kan.. kali ni buh vanilla icecream lak ontop.. balik2 umah mkn bubur nasik mama masak.. tak sampai sejam..tak sempat cerna pun bubur tu..abeh muntah semua keluar balik.. batuk2 non stop.. perit tekak..

dada sempit je rasa.. tekak perit.. kejap2 minum air masak.. berbotol2 gak la rasa...sepanjang mlm.. kejap2 bgn g weewee sbb terlebih minum air.. seksanya haii..

tadi dah tanya hanie.. camne nak kurangkan seksa nih.. dia suh la cek kat tekak kalau ada 2 bengkak sebelah anak tekak maknanya tonsil.. kalau merah je ermm apa ntah nama sakit tu..kena mkn antibiotik... nak mkn antibiotk kena g klinik la kanss..

masalahnyaaa den malas betolll nak keluar rumah ni haaa...haishh.. :( tapi mmg betol.. saya ni gudgal..cuti2 sabtu ahad mana ada merayap mana2 dok umah jer.. sebab malas..hehe tapi nampak gaya ni kalau makin teruk batuk ni mmg kena g klinik gak.. kang tercabut lak anak tekak dok batuk2 sokmo nih..

korang g mana eik cuti2 nih.. saya patut ada ceramah maulidur rasul kat umah boss kat seremban...tapi badan dah tak sihat..duk umah je la jawabnya.. ermm okla..nak sambung tido jap.. daaaa..

24 comments:

Cik Ina minat Do do Cheng said...

makcik kalau sakit tekak , suka hisab ubat sakit tekak yang doktor bagi , bentuk cam cincin tu.namanya lupa plak.sekejap je hilang. Batuk selalunya sebab sakit tekak. sabtu , ahad tak keja gak, lepa umah je .

Kaseh said...

cik ina minat dodocheng : seksa kan makcik bila sakit tekak nih..mg nak g klinik tapi nak kuar malass betol la..

Cik Wanie said...

Get Well Soon my luving sista,
ingat jgn mkn benda2 yg bole mendatangkan sakit,
nanti wanie babab akk br tau:P

Kaseh said...

wanie : aiseyyy kena sebijik ngan adinda wanie..wakakaka salu akak yg pesan kat wanie macam2..now kena kat akak lak..malas betol nak g klinik ni..haishh..

Daddy Ziyyad said...

tefon doctor tuh, suruh dia mai rumah..:P

Kaseh said...

daddyZiyyad : ha ah eikk.. call hanie la suh dia mai umah lalalalala

eyna azmi said...

get well soon dear ...

Madam Sooyaree said...

Strepsil ok tak? Eleh.. kau ni saje je cari alasan nak makan ice cream.. Aku tau lah trick busuk kau tu, hehehe... Get well soon my lap!

sekamar rindu said...

salam...


saya cuti..sama lah kita..sabtu n ahad cuti..:)

kak, suami dan anak-anak apa khabar?

gadisBunga said...

ada nampak perkataan cornetto di sini.

bahaya. boleh berjangkit ke sini.

heheh~

Kaseh said...

eyna: thanx dear..mmg flat abeh dah den ni haa...

Kaseh said...

madam sooyaree : sshhhhh jgn bitau org..wakakaka aku mmg antuuu icecream.. tapi betoll laa doc suh mkn icecreammm :PP.. dah beli dequadin...taktau ok ke tak

Kaseh said...

sekamar rindu : jadi ke pergi PD tuh?

akak belum bersuami la yang oii... kalau da ada suami blehla dia jaga akak ni ha mueheh.. anak buah ada la..2 org...g skul.. anak sendiri lum ado... :P

Kaseh said...

Gadisbunga : sudah berjangkit ke belum tu agaknya lalalala...

azharr said...

air asam jawa pun ok gak...

Kaseh said...

azharr:

rogerr..pasni akan dibuat..wpun rasa dia tak sedappp. :P

Farra Dhelina said...

smga lekas sembuh kak!!

Kaseh said...

Farra : thanx dear..insyaALLAH.

Dinas Aldi said...

I hari ni pigi kelije. ganti cuti sekolah. cuti lebih mau, ganti pun kena mau jugaklah (walaupun tak berapa mau, kehkeh).

I kalau kerongkong bengkak kena ambik Papase, beli kat farmasi. kalau dia degil, kena gabung Papase & antibiotik. kalau dia degil jugak lagi, pigi klinik loh.

Kaseh said...

Dinas : harinih mmg byk sekolah buat skolah ganti..my nieces pun kena sekolah arinih..sambutan maulidurasul.. ermm papase ehh.. lahai kena kuar umah gak jawabnya eik..hehe anyway thanx dear...

hanani said...

I hari ni kerja.Tak sempat nak kemana pun..Sakit tekak memang kena minum air masak banyak-banyak.Jangan minum ais.. Ada satu ubat batuk tapi macam gula-gula kenyal tu.Haa,sedap sikit rasa kat tekak tu..:)Namanya lupa..

Entri Terkini: Mee Kari yang meletop..FUHH!!!

Kaseh said...

hanani : berbotol2 dah minum air masak ni.. asyik ke toilet je..hehe.. ais tak minumm ice creamm ada :P... gula2 kenyal eh..yg ada macam gula pasir kat luar dia yer.. rasanya tau..tapi gula tu pedass kan...alahaii..

atty's said...

Kaseh g lah jumpa doctor amik ubt,tekak sakit mkn eskerem,lps tu beli lozenges,
getwell soon ya

h4ni3 said...

hari isnin jela kita jumpa..
boleh ai bagi otograf skali
hehehe

anyway.. get well soon dear
kalo kua pi farmasi rajin? cari lozenges n difflam gargle dulu