Wednesday, February 16, 2011

6 kali lafaz nikah :)

gamba kidnap google :)


assalammulaikum

morning.. :)

harinih saya baru start kerja.. demam tapi tpaksa g kerja gak, kepala ada sengal2 skang nih.. satu badan sendi2 semua sakit.. tulaa berendam sakan..padan muka..

semlm saya ke melaka, sepupu nikah.. balik hari je.. kul 10 lebih bertolak dari kajang.. sampai melaka kat kul 12 kot.. lepak2 makan2.. tunggu nikah kul 2:30 .. pengantin laki mai lambat la pulak.. jenuh pak imam tunggu..

bila dah sampai terus mulakan acara.. lalalala...

6 kali lafazzz... amekk... hehe..

yg pertama tu pak imam salah sebut nama lelaki..

yg kedua, ketiga .. pak imam terkial2 sebut nama pengantin pmpuan...

yg ke empat n kelima kali lak.. pengantin lelaki gabra.. sebut sangkut2.. dia kena lafaz dalam satu nafas kan..

yg ke 6 baruulahh SAHHHH!!!...


phewwww... giler la.. sampai 6 kali.. dapat lak pak imam tuaa... so mmg tak biasa ngan nama2 canggih2 nih.. nama sepupu saya ni pulak maybe pelik bg pak imam tuh.. nak tergeliat nyebut nama.. hehe apa2 pun semua dah selamat..alhamdulillah...


moral of the story.. pasni kalau dapat anak jgn la buh nama panjang2.. kesian kat pak imam nak sebut payah.. buh nama pendek2 cukup.. :) sok nama anak den buh timah, joyah, minah dah la eik lalalala...


okla den nak buat keja dah nih.. berlambakss pending.. dan mintak maaf sgt tak dapat nak jengah blog kawan2, kebizian dan tak sihat.. nati la weekend ke akan saya khatamkan entry2 yg tertunggak eh..

saya nak g jmpa dr hanie.. takpun dr singa.. takpun dr faiz... nak mintak MC!! lalala boleh tak doc? mueheheh.. lariksss...

21 comments:

miloais said...

sampai 6 kali
perghhhhhhhhhhh!~

atty's said...

salam kaseh..

betul tu jgn bagi nama anak yg payah nak menyebutnya ..lepas tu panjang berjela lak ..huhuhuuhuh..kang time nikah payah kang..

makan ubat tau kaseh.

Cik Wanie said...

wow 6x lafaz,
huhuhuhuhu...
tuelah kan,
skg nie fesyen nama panjang2,
kita pun kdg2 susah nak sebut ok,
huhuhuhu.....

nanti nama anak wanie ank buh nama,
rokiah bt ????
samsinar bt ????
senang kan:)

(hahahahha:)

Daddy Ziyyad said...

"berapa hari mau", kata satu doc kat tempat lama ayah saya bekerja dulu....~hahaha..


-saya dulu alhamdullilah, 2 kali lafas aja...tak boleh sekali, nanti org kata gelojoh! :P

eyna azmi said...

6 kali tuhhh

maira said...

tuuuuuuuu diaaaaaaa... 6 kali tu... dugaan masa akad nikah, mudah mudahan kekal ke akhir hayat... ermm... lepas nie kena hati2 pilih nama anak :)

mummysyafie said...

6 kali ke dear? kesian nya..maybe dua² nebes kot

ieda said...

waa kaseh dah jadi mcm akak demam .. sakit2 badan semua .. tapi akak MC .. kenapa x mc dikkk ?? bahaya tau demam dan beraircond nie takut melarat ..

6x lafaz !! biar benar tuu .. sib baikk ok .. huhuh ada kes .. bila dah banyak kali lafaz x lepas2 kan .. pengantin lelaki nak sambung nikah keesokkan ari .. dia dah x leh nak sambung .. kuat nerbes dia .. ekekke
sabor jerlahh semua org terpaksa tunggu esok nyaaa huhuhu

Ms.Lilies said...

take care beb..
rest bebanyak

rasp said...

tu mesti dua2 nebes...
pak imam & pengantin hehehehe...
tapi syukur dah selamat..

Kaseh said...

miloais : betolll 6 kalii...hehehe

Kaseh said...

kakty : esok nama anak kaseh pendek2 jek.. hehe insyaALLAH..

ubat? erkk dah mkn dah kak tadi.. nama ubat tu choc lava..hehehe

Kaseh said...

cik wanie : haha wanie sok ntah baper ntah cik abe mu nak melafaz eik..haha wink2

Kaseh said...

daddyziyyad : tak jadik ar mc doc... saya nak jadi gudgal taun nih..takmo amek mc.. :P

p/s: mintak mc utk next week bleh ka doc? hehehhee

Kaseh said...

eyna : ko dulu baper kali eh baru ko sah jadi wife...mueheheh...

Kaseh said...

maira : mmg betol2 dugaan..abeh kena gelak dek tetamu yg datang masa tu..pengantin ngan imam sama2 gabra

Kaseh said...

mumyshafie : betol la nor..rasanya mmg dua2 nebes..ngan imam dia..pastu pengantin dah tentu2 nebes kan hehe

Kaseh said...

kak ieda : aikk boleh pulak sambung2 nikah esoknya eh..heheh..sabo je la..

akak demam dah ok? akak pun sama mkn ubat tau.. kaseh ni dah ok sket..

Kaseh said...

mslilies : thanx beb... daah ok sket demam den ni haa..

Kaseh said...

rasp : tu la..kitaorg pun rasa dua2 nebes..takpun imam bengang kot tunggu pengantin lama sgt..hehe..tapi alhamdulillah semua da selamat.

DrSinga said...

bolehhhhhhhhhh..........
kena bisik dan bawak password tau!
.
.
passwordnya..
'choc lava'