Wednesday, February 9, 2011

pantun sengal pagi2


Enjit-enjit semut,
Siapa sakit naik atas,
Kalau memang dah kemut,
Ade kereta, naik bas.

Tom-tom bak,
Mak yong de deh,
Berhutang selambak,
Time bayar, pedih.

Nenek-nenek si bongkok tiga,
Siang ngantuk malam berjaga,
Kalau berbini tak cukup tiga,
Bila dah empat, ha!! tak terjaga.

Lat tali lat,
Lai li tam plom,
Gaji beribu angkanya empat,
Zakat dah bayar ke, belum.

Lagu tiga kupang,
Saku penuh padi,
Bila frust gaji kurang,
Cari duit lebih kat meja judi.

Air pasang dalam,
Surut pukul lima,
Date ngan balak sampai tengah malam,
Bila dah kena cekup, tegak bulu roma.

Timang tinggi-tinggi,
Sampai cucur atap,
Race haram sampai ke pagi,
Kalau mati, tak sempat mengucap.

Twinkle-tewinkle little star,
How I wonder what you are,
Time mabuk, anak dibagi penampar,
Dah tua sok, padan muka.terbiar.

Anak itik tok wi,
Mandi dalam kolam,
Kecik-kecik tak ndak belajar ngaji,
Baru aje nak tobat, dah padam
p/s: kebizian terlampau sejak naik kerja nih.. nak ngular (blogwalking) kat blog korang pun tak sempat.. jengah gitu2 jer.. nak update blog lagi larr.. tak dan betol.. balik umah dah letih.. layan facebook lebih kurang(skodeng adik2) ..pastu tidooo..
oh ya gamba di atas takde kena mengena ngan entry nih.. saje jee teringin nak g situ.. kalau korang pandai cer teka gambo kat atas tu kat maner?

36 comments:

kucingorengemok said...

hard rock hotel, penang (tak pernah pergi, teka je)

Kaseh said...

KOG : anda mmg bijakkk.. jap lagi den bg upah ikan seketol yer... ehehe

noradzlina.kamdani said...

pandainye berpantun..besh...

eyna azmi said...

pagi pagi makan bahulu..selamat pagi you

Lazyf said...

akak kene join pertandingan pantun pasnih...huhu

maira said...

BUAH CHEMPEDAK DILUAR PAGAR
AMBIL GALAH TOLONG JOLOKKAN
KENAPA TANAM KAT LUAR PAGAR?
CHEMPEDAK KENA CURI X DAPAT MAKAN

haha, boh pantun sengal gak, teka gambar dah ada yang jawab hehe..

atty's said...

salam kaseh

Pagi-pagi makan ubi
ubat datang dari baling
kty faham kaseh bizi
settle keje leh blogwalking !

HaSue said...

2,3 kucing berlari,
manakan sama c kucing belang.

tu jer,psntun 2 kerat! ^_^

Daddy Ziyyad said...

kacang aje....tu kat Hard Rock Hotel, B.Feringgi, Penang.

:)

DrSinga said...

bukan kemut... tak de parking..baik naik bas..

rasp said...

pandainya berpantun...

Chik Att said...

bleh ngajo muzikkk niiii

lily lotus said...

agagaga..ni kalau karam singh walia baca komfem pengsan :D

Dee said...

pandainya pantun...hehehe..

Mia-Ina said...

wah siap pantun tue..wallah la kak kaseh

Dinas Aldi said...

dalam tak dan nak update tu ada jugak entri ni haa :D

Kaseh said...

noradzlina : haha mana ada pandai..akak kidnap gugel je tadi tuh..

Kaseh said...

eyna : ai baca komen u dah mlm..so goodnite yuu..

Kaseh said...

lazyf: takmoooo nati akak kalah hahah

Kaseh said...

maira: hahah sengal gak eik...

Kaseh said...

kakty :wowww pandai kakty pantun gak eik.. ni tgh BW la ni kak.. tapi time org lain da nak masuk tido...kaseh baru terhegeh2 nak bw

Kaseh said...

Hasue: haha jadik ar tu 2 kerat pun..

Kaseh said...

DaddyZIyyad: yaaa betolll... lawa kan kat situ..

Kaseh said...

DrSInga : hehe sebab kenderaan doc besor..tu yg susah parking tuh.. larikss..

Kaseh said...

rasp : mukan sis buat sndiri tuh.. sis kidnap kat gugel jek...sengal punya pasal kan..

Kaseh said...

CHikAtt : mulehhh mulehh...nak belajor muzik jenis apa pun den tau..

Kaseh said...

lily : wakakaka dulu karam singh belajor ngan akka..haha..

Kaseh said...

Dee : sshhh ni tiru jek.. diam2 namo bgtau org....

Kaseh said...

MIa-Ina : aisey mia ni..malu akak tau...akak mana reti ayat2 lawa camnih.. ni akak kopi jek,...hahha

Kaseh said...

DInas : hahaha ni entry sengal kopipes dari gugel pagi tadi.... lalala...

Ati Masrif said...

TQVM kaseh..

kak ati tgh kerisauan..

berdebar2..

ieda said...

adehh sabor jerlahhh .. ekekkeke

mummysyafie said...

ni pantun lama2...hihihi...

Kaseh said...

kak ati : dun worry..moga akak dlm lindungan ALLAH selalu..

Kaseh said...

kak ieda hehe :P

Kaseh said...

mummyshafie : haha mmg pantun lama pun...