Saturday, February 26, 2011

Weekend yg hiba..

:)

assalamulaikum..


first of all.. maceh semua yg komen pasal entry biarlah rahsia saya tuh... hehehe..
sebenarnya tu entry sentap malam tadi.. biasala kans.. bila sorang2...tgh2 malam.. sunyi sepi.. semua org da tido..tinggal sorang2 terkebil2.. maka macam2 rasa ada dalam jiwa.. makaa terkeluarlah lagu biarlah rahsia... kenapa? BIARLAH RAHSIA... mueheheh.. nati2 la bebila saya share kalau rajin :)

harinih takde g mana2 ker kawan2? saya patutnya nak kena g wedding kazen boss kat kajang ni ha..tapi takde geng.. segan lak nak g sorang2.. member2 ofis lain tak sure pegi ke tak.. pastu mama lak nak kena g umah mak sedara dia.. budak2 kena tinggal ngan den.. takkan nak angkut dorang g wedding? haishh....

pastu dlm kepala ni gatal je nak merayap.... nak bawak budak 2 org tu g tgk wayang... tapi tup2 tiba2 .. `assalammuaalaikummmm.... fifieeeee.... atisshhhhh```... ahhh sudahh.. geng kanak2 pagi2 sudah menjelma.. dah bertambah lagi 3 org dlm umah nih... so total kanak2 adalah 5 org.. ehh tiba2 .....`kakakkkkk ohhh kakakkk``..... ada lagi sorg muncul kat pintu rumah.. adik si kawan kanak2 pulak datang... mak dorang g jalan2.. anto semua kat umah den... adoiii.. ingat maklong ni baby sitter ker?

dah bertambah la jumlah kanak2 kat umah nih.. japp saya g amek gamba dorang..jap... haa ada 6 org sudah..


si kakak ngan adik lum mandi lagi... ada yg main ps2, ada yg main congkak.. ada yg main masak2.. takper korang ..jap lagi maklong ajak main spelling Bee pulak.. ada gak pekdah sikit.. aritu masa dorang dtg umah.. saya suh masing2 baca sifir.. sapa dapat betul den bg 2 hengget.. suka ati la budak2 tuh.. rasa pasni nak suh dorang carik uban den la kans.. dapat selai den bg singgit... tapi ngan syarat kena cabut sampai akar rambut la.. kalau putus uban tu tolak 5o sen,,boleh gitu? wakakakak... sengal....


ok back to konon2 nak bawak semua budak2 ni tgk wayang.. ermm rasanya tak mungkin kot.. sedangkan bawak 2 org pun saya dah gelabah.. takut salah sorang tercicir..ni kan pulak nak bawak 6 org... ada yg kecik lak tuh..haishh anak org lak tuh.. tak pasal2.. kalau ada belt yg bleh ikat to each other then boleh..so dorang takleh lari jauh2..hahaha.. tapi rasanya nati cuti skolah nak bawak la semua budak2 ni jalan... tapi kena bawak mama sekali la.. ada gak org tlg jenguk2..

jadi.. nak tgk wayang takleh... wiken bosan... kena tgk astro first da laa.. dgr2 ada citer khurafat dah kan.. dgn HAQ, haaa HAQ budak2 tu suka la tgk kot... jap lagi den subscribe...

ermm korang masak apa harinih eik.. lapor la.. lalalalala hehee.. okla..nak g melayan kanak2.. daaaa..

22 comments:

Daddy Ziyyad said...

saya kerja...~huhuhu...

bestnya lepak2 duduk rumah

Kaseh said...

DaddyZ : biasa klinik tutup hari apa..hehe

maira said...

meriahnya weekend hehehe... ada jemputan kenduri gak, tapi x dpt g sbb hb kena keje :(, nak g ngan bebudak nie mmg x lepas.. betul kaseh, 2 orang pon susah nak kawal.. apatah lagi kalau 6 hahaha.. :)

Kaseh said...

maira : kannnnn leceh kan...kalau bawak kuar 6 org pastu kita sorang org tua... risau giler..kang nak masuk public toilet takkan nak sumbat 6 6 dlm tuh..hehe

Cik Ina minat Do do Cheng said...

kaseh , mesti kaseh kaseh sayangkan budak kecik. patutlah nama keseh.hari ni makcik masak tomyam ngan kicap ikan.okey ke.

h4ni3 said...

cabut uban?

tetiba den teringat...
malam tadi den mimpi rambut den banyak dah kaler putih..


uwaaaaaaaaaa

Lazyf said...

niari ese kojo kak...uwaaaaaaa

kakcik said...

Malam ni datanglah ke rumah kakcik :)

Farra Dhelina said...

hr ni kt masak lauk udang ;-) dh tau kannn heheh

* kak ada 5be?? byk tuuuuu...ssh tau nak dpt be tu..

cane nak expalain yer...arghhh tak retiiii...jnji ada be, dh blh buat duit tu kak!!

eyna azmi said...

hahahaha ..jadi pengasuh la ekau hari nie eh? kecian ...

hari nie aku goreng ikan jek ... cicah ngan ulam budu ..makan dengan nasi panas ...sedap woooooo

lagi satu .... ekau dah ada uban eh?

sekamar rindu said...

salam...kak,

jgnlah hiba..cerialah...:))

Kaseh said...

Ina dodocheng : makcik..kaseh mmg suka bebudakk..sebb tu ramai kawan2 kaseh kat sini semua dah ada anak..kaseh suka tgk anak2 dorang.. :)

Kaseh said...

Hanie : ha ah ubann..haha salu aku kalau g salon..cuci rambut..amoi tu sure cabutkan uban..dapatla dlm 2-3 lai...hahah erk ko mimpi rambut kaler putih? haaaaaa ayokkk..

Kaseh said...

lazyF : takpo2..ekau kojo rajin2 yooo...

Kaseh said...

Kakcik : insyaALLAH kak..kalau mama balik awal...ada org jaga kanak2 kat umah nih..kaseh sampai umah akak.. :)

Kaseh said...

Farra : akak tauuuuu fara masak lemak udanggg....sedapp tuhh.. hehe
Nati rajin buatla entry pasal BE nih.. siyes akak tak fhm ...

Kaseh said...

eyna : aku pun suka mkn ikan goreng cicah budu yg letak bawang...nyaman.. tapi aku tak penah try lagi makan nasi..ngan budu letak durian....kau biasa mkn? tul ke sedapp?

Kaseh said...

sekamar RIndu : wahai adik akak sorang nih.. akak mmg ceria sokmo.. kadang2 je bila dtg sengal akak..akak akan hibaaaa....hahha

Dinas Aldi said...

hari ni aku kena kerja...

huwaaaaaaaaaaaaahhhhh!

ieda said...

ramainya .. anak buah kaseh ya ..

Nur Hanani said...

Hari ni kuar shopping dengan akak.G Seremban, D'Haja, Jusco..Teman akak yang dari Bangi shopping..Makan smua kat luar..:)

mummysyafie said...

pernah bawak wawan n abang tengok wayang tanpa hubby. ok gak la..sebab diaorg behave