Sunday, February 27, 2011

Tag dari Daddy Ziyyad

assalammulaikum

okay saya admit.. saya ada banyakkkkk hutang tag.. adehh.. relax eh.. satu2 den settlekan nati..
1st ni saya nak settlekan tag dari Daddy Ziyyad..

1. Adakah anda rasa anda hot?
ermm 3-4 tahun lepas ye kot .. skang takde dah..dah tua..dah gemok...wakakka perasan tak aku? :P

2. upload wallpaper yg anda guna sekarang..


3. Citer pasal wallpaper tersebut...

ermm apa nak citer eik.. mmg guna wallpaper ni sejak beli lagi..tak penah nak tukar2 da..sebab saya mmg peminat kaler pink.. dah lappy pun pink, mouse pink, lappy bag oso pink.. serba pink la..tu yg wallpaper bantai pink gak.. tapi cantik kan pink.. ceria jek..


4. Bila kali terakhir makan pizza?

kalau tak silap 3 minggu lepas.. balik dari warisan Rimba singgah pizza hut.. lalala


5. Lagu paling latest anda dengar...

tika dan saat ini tgh melayani lagu peberet mama, dia dok on kat pc depan.. dok ulang ntah baper kali ntah sampai kanak2 dah hapal... lagu apa ntah tajuk dia..jap nak tanya dia... haa lagu `Wali band - taubat` haha mendayu2 `ingat mati ingat sakit, ingat rasa atau sulit, ingat2 hidup cuma satu kali`... haa tula lirik2 dia.... jap nak share ngan korang..den carik kat utube jap..



besh gak layan lagu nih..


6. Apa yg anda buat selain dari menyelesaikan Tag ni?

tgh layan lagu waliband -taubat sambil minum teh tarik.. :P


7. Tag lagi 6 org... erkk 6 org je ker?

den tag semua sahabat2 dunia blog den ni laa


8. Siapakah mereka pada anda?

Peneman setia diri saya.. tanpa blog dan update mereka saya sunyi....


9. Katakan sesuatu pada mereka?

wahai sahabat2 blogku.. u guyss mmg terbaik.. :)


10. Mereka ada hubungan dgn siapa?

Mereka dengan keluarga mereka ofcoz.. :)

11. Pesanan buat mereka...

Jangan serik bersahabat ngan saya eh.. kalau ada saya buat salah dan dah kecilkan hati anda semua bgtau la..jgn disimpan dalam hati..


12. Berikan 5 perkara yg anda tahu tentang org yg tag anda.

a) seorang daddy yg penyayang, dan suami yg bertanggungjawab..

b) seorang suami yg romantik & pemurah oso.. sapa taknak dapat suami leh bg das auto kat wifey on her besday...terbaik beb... hehe

c) beliau adalah seorg doctor..tapi very the humble n nice.. sangat mesra alam..

d) bakal mendapat cahaya mata kedua... insyaALLAH

e) beliau sangat bervision tinggi, saya mmg sgt respek lelaki yg begini..sentiasa fikirkan yg terbaik utk keluarga..

p/s: doc..kalau jadik migrate ke aussie den nak ikut,, jadi babysitter ziyyad pun ok lalalala...hehe

13. Perasaan anda apabila membuat tag ini .

ermm perasaan eh... tgh berangan2 nak carik kerja kat aussie gak.. macam besh jek rasa.... angkut mama and adik2 semua g aussie..dok sana diam2.. boleh gitu?


14. Anda tahu si razman tu sengal?

tahu lama dah..adik dia pun sengal gak tau...


15. Gay or Lesbian?

who? me ker? ai pmpuan melayu tulen terakhir you... tapi ai tak kisah pun kalau nak berkawan ngan gay or lesbian... wa open minded.... :P


phewwww selesai satu..tinggal lagi 4 tag.. adehhh....

12 comments:

Farra Dhelina said...

rajin akk buat tag..kt mmg pemalas heeee

mama_iris said...

mcm penah wat tag ni...tp soklan last2 tu mcm lain...

sekamar rindu said...

salam...

ishh..apa soalan gak ke yg dok tanya gay atau lesbian...hehe.ish

Daddy Ziyyad said...

-TQ complete kan tag ini :)

-Is it u? yg kat wallpaper tu?(atas jam)

-carik bf australian lah senang, terus dpt PR sana ..:P

Kaseh said...

Farra : ni pun lama giler tertunggah tag nih hehehe

Kaseh said...

mama_iris : haah ramai dah buat kan.. dorang ejas sikit2 je..

Kaseh said...

Sekamar rindu : soklan tu ok lagi..daripada razman tuh..sumpah akak tak kenal hehehe

Kaseh said...

Daddy Ziyyad : sorry beb tertunggak tag ni lama giler..haha.. yaa pic awek cun berbaju hitam tu me.. tapi gamba lama..skang dah booolatss.. wahh bf aussie...gud idea... heheh

maira said...

kaseh, anak2ku pon kemaruk lagu tomat tu... tapi xperlah, sebab lagu nie berunsur ketuhanan, bila x faham lirik tu, dia akan tanya kita balik... boleh didik anak melalui lagu nie..

erm..aussie memang sangat menarik kan...

Kaseh said...

maira : tu lah kanak2 kat umah ni pun da hafal dah..hhee..aussie mmg beshh.

Cik Ina minat Do do Cheng said...

makcik pun nak ikut.makcik suka no 15.

wa pun open minded

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

pehhhhhhhhhh menanah jari nak buat tag yang tertunggak kan..hehhehehehehe