Wednesday, February 16, 2011

Choc Lava dan Kekasih lama..

cakk..


tadi kan.. saya g lunch sorang2, bukan nak mkn sgt pun tapi saje gatal nak merayap malas dok ofis.. mkn pun tak abeh.. tapi sonok tgk org..haha.. sib baik bukan hari jumaat.. kalau hari jumaat lagi saya suka kuar mkn sebab dapat menjamu mata tgk kaum adam berbaju melayu segak2 belaka..

ok ok menceceh lak.. tadi tu pas mkn tiba2 teringin lak nak mkn kek.. so gigih la ke secret recipe bandar baru nilai semata2 nak carik choc lava.. tak penah rasa tapi biasa tgk kat blog member2 je.. semua kata sedap.. bahaya kan blog nih.. apa saja food yg kawan2 dok post dlm blog kalau nampak sedap mesti kita nak try..lalalala..

so tadi kan.. masa tgh dok tunggu waiter tu heatkan choc lava tu..tiba bahu saya kena cuit .. saya toleh belakang... tgk mamat tu macam kenall.. tapi macam tak... bila dia bersuara.. `kaseh kan..?`` baruuulaaa saya teringat.. rupa2nya kekasih lama beb...alahaii.. kekasih tak jadi zaman kolej dolu2.. hensem lagi den tgk.. lalaala... segan giler.. den dah makin boolat.. member makin hensem laks.. tak sangka dia ingat lagi.. so gedebak gedebuk tanya macam2.. acara pas2 no tepon pun berlaku la.. yg beshnya saya siap tanya..
`eh u dah kawen ke? i malas nak call2 or msg laki org nih.. fobia...`... dia gelak tak hengat..ntah apa yg lawaknya ntah.. pastu dia kata `i baru lepas single.. baru putus tunang..`.. pastu dia senyum n passkan namekad dia..

saya pun sengeh mcm kerang busuk n amek la namecard dia..and pass mine.. then tiba2 kek saya dah siap kena bungkus..potong betol la.. baru nak bermesra.. saya pun nak g bayar la kan.. tup2 dia kata takperla dia belanja.. tak puas nak sembang katanya.. lalalala.. gediks ko kaseh.. :P




sampai2 ofis saya pun bukakla kotak kek choc lava ni.. pastu tup2 sms masuk... Dia sms.. macam tau2 je timing den sampai ofis.. sambil reply sms.. sambil ngap choc lava nih.. masyaALLAH.. seriussss shedapppppppppppp!!!..
ke den yg tgh angau? :P
dua2 lah... tapi betol la ckp Dee & sapa2 yg penah mkn choc lava nih.. mmg nyummmmmm... choc dia melt kat tgh2.. mkn ngan whipcream.. suppose dia whipcream on top tapi tadi saya tapau so dia buh kat sebelah.. but still nyummmmmmmm... so apa lagi.. g la beli.. g beli gih.. sama2 la kita menaikkan berat.. takmola saya sorang lalalala.. jahats.. :P

20 comments:

kakcik said...

Amboi amboi amboi.... kakciki ni dah terlebih berat dah ni... baju semua dah sendat! :(

Daddy Ziyyad said...

choc tu mmg sedap...

tapi ditambah sedapppppp sebab dibelikan oleh insan istimewa tu :P

awak kerja di kawasan Nilai yer?

Kaseh said...

kakcik.. kita serupaaa..kaseh pun dah maken buulatt ni :P

Kaseh said...

DaddyZiyyad : sedappp kannnss.. terasa2 lagi nih haishh.. tapi takleh nak mkn selalu.. kang mcm belon lak kang.. yaya saya bekerja di nilai.. stay kat kajang.. :)

Ati Masrif said...

ehem...mesti menyesal
tak make-up cantik2 kan :P

nak trylah lepas ni

err kaseh kat BBN ke..
dekat lah klia ye...
awat tak ckp :)


Jom baca: Tag Dari Tok Dukun

Kaseh said...

kakati : takde keja la kaseh nak bermekap bagai.. haha serabai jek tadi..biarla..kalau dia suka..dia suka seadanya kans.. tak semestinya kena lawa baru dia suka.. sok dah kawen bgn pagi pun serabai gak.. lalala.. kakti keja kat klia ehh? kita dekattttt...hehe

rasp said...

bertambah rasa sedap sbb dibelanja tu sis hahahahaha...

CuCuCamber said...

wahh cake tu tambah sedap n lazat sbb kekasih lama tu..muahahahah

Kaseh said...

rasp : tau takper...tu yg konpius kejap tadi..kek yg sedap ke sis yg angau..lalalalala

Kaseh said...

cucucamber : wakakak min.. mmg sedapp pun org belanjaaa...

atty's said...

fuh ..kaseh jumpa kekasih lama.
kty kalo jumpa..lariiikkkk...hehehehhee

jom kaseh kita lunch seshama.kty selalu lunch sorg2 jew..
:(
Jom baca: Pagesviews by countries

Kaseh said...

Kakty : kalaula kita dkt kak..dah lama kaseh ajak akak g mkn sama... tadi tu tak sempat nak larik kak.. dia dah ada kat belakang hahaha..

eyna azmi said...

ala kaseh ..ko nie memang la ... makan sorang sorang ..tak ajak pun

Dinas Aldi said...

belum try lagi choc lava ni. kena pi try nih.

ohhhh, mungkinkah cinta berputik kembali....? :)

maira said...

dalam hati ada taman?? atau dalam hati ada choc lava??? hehehehe

Kaseh said...

eyna cer ckp ko kat mana tuh.. kalau dokat dah lama den ajak ko tau tak.. takde der den g mkn sorang2..

Kaseh said...

Dinas : harusss try babe..serius sedapp..tang chocolate yg cair tgh2 tu.adehh..teringat dah nih...

Kaseh said...

maira : hehe takde taman2.. ada chocolate jekk :P

mama_iris said...

hwaaaaaa...!!!kene la paksa encit azmi belikn kang....akak nya pasal la nih....huhu

shadaziz said...

Hehehe..
Makan cake tu time tengah angau memang lah terasa amat sedap, kak Kaseh..