Monday, February 28, 2011

Saya suka Masakan Org Kelantan :)

Assalammualaikum, selamat pagi isnin kawan2ku semua..

dah bfast? saya baru lepas.. :)

pagi ni dpt makan apa yg diidam last week.. macam2 ada...semua menggemukkan..
actually saya teringin sangat nak makan kuih lompat tikam tapi tak dapat2 sampai Laa..
last week ofis mate ajak g ada kedai Kelantan kat nilai ni.. disitula 1st time saya dapat rasa nikmat kuih2 kelantan.. maka pagi tadi..sebelum masuk opis g terjah kedai tu balik.. pheww pagi2 ramai giler org.. and biasala mostly org kelantan..hehe dgr slang dorg sembang.. ramai ghupanya org kelantan kat nilai nih..


tadi saya beli kuih tepung inti.. ermm dalam dia ada kelapa.. nikmat sgt.. siyes..

then lastweek saya try pulut inti pisang ni..sgt mabeles rasa dia..so pg ni mkn lagi.. pasni takmo beli dah kot..ckup2la..muehehhe


pastu kuih ni biasa la kan..pulut panggang.. sedap sey inti dia..dari hujung ke hujung..tak kedekut makcik ni isi inti..


pic kidnap gugel
and last..saya ada tapau Nasi Dagang...nafsu tgk mcm2 masakan org kelantan tadi..ada nasi kerabu..laksam..macam2 laa..haishh.. tapi saya tapau nasi dagang je.. ingat nak mkn lunch karang.. lebih kurang cam dlm gamba tu la rupa dia...
nati nak g Belanga la..nak sgt makn nasi tumpang..org kata sedapp...haishh.. rasanya den kena carik laki org kelantan yg pandai masak..hahah..dah den berkenan semua kelantanese food.. :P
okla..got to go...nak wat keja daa... happy working to all of u my dear friends... muashh..



22 comments:

atty's said...

semua nya sedap2 tu..leleh airliur..!

Chik Att said...

huhuh .... pagi yang memberangsangkan ...

kakcik said...

Kakcik suka nasi kerabu, nasi dagang dan laksam. :)

Daddy Ziyyad said...

u pergi kedai kelantan yg dekat2 dgn area secret recipe tu ke?

bujal X said...

hoih! nasi dagang!

Ms.Lilies said...

duhhhh sedap giler semuanya tu beb

Kaseh said...

kakty : mmg sedappp kakk..

Kaseh said...

Chik Att : ehhe mmg harus memberansangkan kak..monday nih...

Kaseh said...

kakcik : kitaa serupaaaaa :)

Kaseh said...

DaddyZiyyad : ha ah yg dkt2 secret recipe tu.. tu je kot yg ada kedai kelantan..hehe

Kaseh said...

Bujal : yaaa nasi dagang,..anda mau? :P

Kaseh said...

ms lilies : mmg sedapp mi..percayalaa...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

yummy...yummy...sedapnya......tapi hari nie aku posa..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

lovelywa said...

sahhh!! memang kena cari orang kelantan sorang nih..muehehe..kak, kedai kat nilai tu area mane ehh..klau bgtau husband nih sure dia gi carik..

rasp said...

yummylicioussssssssssssssss!

DrSinga said...

kenyang sampai ke tengahari tu !!

mama_iris said...

suke gak...tp kalo manis sgt takleh blah sgt...

maira said...

pagi nie bekfes ngan kuih tepung inti (maira panggil tepung bungkus).. & tetiba teringin pulut pisang itu.. (pulut dakap org kedah kata)...

sekamar rindu said...

salam...kak,

lama nyaaa tak makan nasi dagangg..

:)

Lazyf said...

xleh jd nih!!!
harus ke Nilai!!!

Cik Wanie Ghani said...

saya jugak suka masakan org Kelantan,
especially BUDU & nasi dagang,
huhuhuhuhu..

eyna azmi said...

alahai ... sedapnye aku orang kelantan beb ..nanti aku masakkan utk ko ..ko nak makan ape ?


veh ..ayat aku tu bajet macam pandai sangat masak .... muhahaahha