Thursday, February 10, 2011

Weekend ni ada plan g mana?

assalammulaikum

saya baru lepas terjah blog FARRA, beliau buat entry pasal g Warisan Rimbaa.. sangat menarik tpt dia.. seriussss... mmg tak sangka ada tpt camtu lawa kat KL ni.. salu ingat waterfall ni cuma ada kat area langat..Sg congkak tuh je or Ulu yam ..tapi rupa2nya kat tgh2 bandar kl ado...


maka.. weekend ni den nak bawak anak2 sedara g picnic disini.. ada sapa2 nak join jadi badak berendam meh la.. tapi kannn... ye ye je nak pegi kan.. tak booking lagi chalet kat sini.. dok tepon owner dia tak berjawabb.. sedeyyy.. :(


nak sgt pegi la..sebab si adik kakak dah sibuk nak g mandi air terjun.. haritu Kin mummysya ada ajak picnic kat sg congkak tapi masa tu coti sekolah, kanak2 tak balik KL lagi..tu yg takleh nak join.. pastu nak ajak kin skang pun takleh...Anak dia ariesya tak sihat.. so ada sapa2 nak join.. meh la.. koling2 eh. .. takpun jompa terus kat sana..

kalau korang datang pastu tiba2 nampak cam ada hippo comel dalam air tu den la tuh wakakaka :P meh layan gambo den kidnap kat blog org yg dah pegi..
gambo sendiri pegi nati la kena tunggu dah pegi baru bleh amek..


gambo ni den kidnap dari blog Abahsyasya ..

yg ni dari blog NanaIbuDamia
siyes byk gamba2 menarik dalam blog dia ni ..


yg ni lak dari blog HezzyHappy ..
nak tahu best tak besh tpt ni g la terjah blog dorang.. mmg syokk.. haishh mintak2 ada la kekosongan kat chalet warisan rimba tuh.. korang doa2kan la eik..

Updated : yeeesssss!! ai dapat booking chalet tu youuu... tuan chalet sudah call balik.. katanya ada org kensel booking so kira den dapat la.. alhamdulillahh....rezeki.. :) apa lagi moh la kawan2..

43 comments:

Lazyf said...

Cantik...
Warisan Rimba nih kt area maner?

Kaseh said...

lazyF: kat belakang zoo negara je yunkk..siyes lawoo faizall.. akak dah buking dahh..wiken ni akak gi.. jom aarr.. tido sana..leh bbq..terjun tiruk semua dalam kolam...

kakcik said...

Kaseh ada kat situ bila?? Nak juga kakcik terjah ni.. :)

iS3 DaEnG said...

tempat tu baru beroperasi ker??? 6 thn lepas dok kat ukay perdana nak dekat setahun..tapi la ni baru tau ada tempat mcm tu dekat lak tu.. mcm mana leh tak perasan erkk...huhuhuh.. syer la contact number chalet tu..nak tau jugak...tq

eyna azmi said...

nampak cam best tu

Ms.Lilies said...

siyes aku xtawu ada tmpt gini kat kl...blkg zoo ek...nnt aku ajak laki aku gi la...cam best jek tu...aku tggu riview ko lak

rasp said...

ooo nama tempat kat blakang zoo tu warisan rimba ek...
wah...dah upgrade lah sis tmpt nie...
dah almost 4 tahun tak ke situ...

Kaseh said...

kakcik : kaseh pi hari sabtu balik ari ahad..tido sana semalam.. meh ar kak..

Kaseh said...

Is3Daeng : kaseh pun baru tau yunk.. dia kat belakang zoo negara.. nak contact no eh.. jap.. kak elly : 0193416195

Kaseh said...

eyna : kannn.. tu sebab aku nak pegi.. best tak best aku takleh nak bgtau sebab aku pun 1st time nak pi ni nanti.. dah pi sok aku buat review eik..

Kaseh said...

mslilies: aku pun baru tau mi..insyaALLAH pi wiken nih.. nati aku wat review eik..

Kaseh said...

rasp : laa dah lama rupanya tpt ni eh .. sis baru tau jek.. lawa la dear.. siyes..hehe tgk kat blog member2 yg dah pi meriah jek...

atty's said...

salam kaseh..kty pun selalu baca ngn tgk gambar kt blog

kaseh booking chalet dkt ngn airterjun tak?

Kaseh said...

kakty : kaseh booking chalet betol2 yg depan kolam tu kak.. tido semlm kat sana.. meh ar kak..mandi manda.. bawak bekal lebih kurang, piknik sama2..heheh

Daddy Ziyyad said...

-selamat berkelah :)

-nampak cantik tempat tu

sekamar rindu said...

salam..

kak..bagusnya ..dapatlah menghirup nyamannya udara segar...

Madam Sooyaree said...

Weekend ni golek-golek, macam hari Isnin, Selasa, Rabu, Khamis...

AmY-AdLi said...

ni dekat kemensah tu kan..
nak masuk c2 jalan punye la sempit..
giler busan air hijau tu suam2...
xmooo r tido sane... toilet kat luar.. isk.

Mia-Ina said...

gmbr kedua..mia suke sgt pemandangannya

Dinas Aldi said...

hav a gud taim, bebeh!

gadisBunga said...

tengah-tengah kl? how come kite tak penah tau ni??

jerantut said...

wahh... bestnya... selamat berhujung mingguuu.. :)

maira said...

congrats kaseh dapat jugak, mesti best spend hujung minggu kat sana... :)

Kaseh said...

DaddyZIyyad : thanks beb..mmg tak sabar nak g meregangkan badan..heheh

Kaseh said...

Sekamar rindu: tu laa besh kan bersama ngan alam semulajadi..akak rasa kalau SR yg pegi sure ada puisi yg bakal ditulis tuh..hehhe

Kaseh said...

madam sooyaree : takperr.. golek2 ngan aiyu adalah beshhh....

Kaseh said...

amygedik : ala b...besh laa.. tgh2 malam pun bleh mandiii... takperla kalau jamban kat luar pun..

Kaseh said...

mia_ina : cantik kan ina kan...

Kaseh said...

DInas : thanx bebehh...insyaALLAH..

Kaseh said...

GadisBUnga: tau takper..kita pun baru tahu yunk..tu yg excited nak pegi..belakang zoo negara jek,,

Kaseh said...

Jerantut : tenkiuuu..:)

Kaseh said...

maira: insyaALLAH..hope sgt besh.. dah tunjuk piccas kolam tuh kat anak buah kaseh..tak sabor memasing nak pegi.. biasa dok layan swimming pool jek..ni masa layan ngan waterfall lak..

mummysyafie said...

tiz wikend nor kerja la kaseh, so mmg takde plan nak kemana pun..

ieda said...

oo zoo negara akak pernah sampai .. x tahu ada warisan rimba nie .. ermm memang menarik tmpt nie .. akak terjah jugak entry farra tuu :)

Mak Su said...

kat mana? kat ampang zoo negara? nak pegi nak pegi nak pegi

miloais said...

cun!
bila lah iols nak gi ni...
teruja sangat2 dah nehhh!

Ati Masrif said...

bestnya tempat tu kaseh

nanti bila dah sihat kak ati nak
ajak hubby pergi lah..

Kaseh said...

nor : alahaii..keje eik.. takperla.. keja tu keja gak tapi jgn lupa g spa..hehe..

Kaseh said...

kak ieda: kaseh pun baru tau kak..rupa2nya dkt zoo tu ada waterfall.haha..

Kaseh said...

mak su : jommmmmmmmmm....

Kaseh said...

miloais : uollss jom g esokk..join iolss..hehhe..

Kaseh said...

kak ati : moga akak cepat sihat.. nati dah sihat akak terjah tau..hehe.. take care kak..

Farra Dhelina said...

sorry kak, lambt rply.. :-( ..nsb akk pndai cari ye.. have fun!!