Friday, February 25, 2011

Free Gift from TNT & say NO to plastic :)

Petang semlm budak Courier TNT datang ofis macam biasa amek doc pastu dia pass ada satu parcel.. so kawan saya pun bukak la parcel tu..ada satu teddy bear comel berbaju biru logo TNT n satu beg kecik macam purse..pun logo TNT gak... ohh TNT bg gift rupanya..




so saya bgla teddy bear tu kat member..sebb dia ada anak pmpuan kecik.. and saya amek la beg comel bentuk bola..



ni ha beg dia..ada zip... kecik jek pun....tapii kecik bukan sebarang kecik.. kecik2 bnyk kegunaan..
tak caya cer tgk..



bila dah bukak zip tu..boleh besor rupanya beg nih. comel je..jadi recycle bag...


the other side ada bunga2..tapi logo TNT tetap ada... comel kans.. jadiklaa..boleh letak dalam Handbag n bawak g mana2.. yelaa kan kat selangor tiap hari sabtu NO PLASTIC day.. so ko shopping bagai nak rak tiba2 takde plastic..tak pasal2 kena beli.. tapi biasa saya beli je pun.. takde keja la nak bawak barang saje...

tapi kan yg sakit ati tuh..kita dah willing nak bayor 20sen.. budak counter tu pi bg plastic kecik.. apa hal lak dik....akak bayor apa tak kira la akak beli barang kecik pun.. bg je plastic besor.. 20 sen akak bayar tauu.. muehehe..


dgr kata kat penang skang dah totally NO PLASTIC BAG sampai bila2 kan.. so kira org penang kalau beli barang kena bawak beg sendiri dari rumah eh? perbetulkan kalau den silap....


si adik dah melaram ngan recycle bag maklong... asal beg baru je nak jadi hak dia.. manyak cantik.... maklong nak... lalalala..


sekali tgh maklong eksaited nak lipat balik beg ni jadik kecik2 tiba terperasan... aiseyyy potong betol laa.. dah koyakk sikit kat ujung rupanya beg nih... gerammmm jekk tauu... tak pasal2 kena jahit.. ermm bila la tuh nak jahit... wiken la...kalauu rajin...



p/s: nampak sgt TNT bg tak ikhlas..koyak2 dah... :p takmo bayar payment korang kang baru tau.. lalala..

11 comments:

bujal X said...

saya tak join kempen tak guna plastik.sebab saya sendiri plastik.jujur.

atty's said...

quality tak elok tu..
betui kata kaseh ..kita dah bayar 20 sen .kasi ler plastic beg besau sikit

Kaseh said...

bujal : cer bgtau apa sebab yg mengatakan kamu ni plastik?

Kaseh said...

kak atty : salu je kaseh mintak plastic beso kak..leh gak buat plastik buang sampah dapur..mueheh

miloais said...

teddy bear tu comel!

iols penah kena sekali - gi tesco nak beli barang
terlupa hari sabtu that day - and also tak bawak 'beg kain; tu
adehhhhhhhhh!~ kena bayor seringgit utk 5 beg plastik
adehhhhhhhhhh!~
now - gi tesco konpem bawak 'beg kain' tu - even tho bukan hari sabtjavascript:void(0)u pun!

eyna azmi said...

puteh ..aku pun tak join gak hari tak guna plastik nie .sebab aku sendiri yang bagi plastik kat customer ..muhahahahah

maira said...

comel beg tu, sayang koyak sikit... x per, sikit je, boleh jahit n boleh guna :)

hari tanpa plastik tu bagus tapi kdg2 susah kalau beli barang berkoyan2(contoh kalau shopping groceries)... nak angkut ke kereta x de problem, leh guna troli.. jadik masalah bila nak angkut dari kereta ke rumah kalau dok kat apartment tingkat 9 haha..

Nur Hanani said...

bestnya dapat free gift..Banyak kegunaan tu..

Entri Terkini: Janji Manismu..Mana hilangnya?

mummysyafie said...

esok bleh la pakai dear..kan hari sabtu.

tapi nor lebih gemar pakai plastik je. kena bayo 20sen pun takpe. sebab plastik tu boleh wat buang sampai kat rumah. :P

sekamar rindu said...

salam..

moga ada kesedaran terhadap kempen yg baik ini..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

cantik beg tue tapi napa koyak..huhuhu sedey...