Friday, February 18, 2011

Remaja Rogol budak 5 tahun!

Remaja perkosa budak 5 tahun
Oleh Mohd Firdaus Ibrahim
mfirdaus@hmetro.com.my

KUALA LUMPUR: Pencuri setan. Itu ungkapan layak diberikan kepada seorang remaja berusia 14 tahun yang merogol seorang kanak-kanak perempuan berusia lima tahun selepas menyelinap masuk ke rumah mangsa di sebuah flat di Kepong, di sini, kelmarin.

Difahamkan, suspek dipercayai masuk ke rumah itu untuk mencuri, namun berubah fikiran selepas melihat kanak-kanak itu tidur sendirian dalam sebuah bilik di rumah berkenaan sebelum merogolnya.


Dalam kejadian kira-kira jam 1 pagi itu, kanak-kanak terbabit tinggal sendirian kerana ibu bapanya berusia 30-an berniaga di bawah flat berkenaan.


Menurut sumber, sebaik menyelinap masuk ke rumah mangsa, suspek yang berkeliaran dalam kediaman itu dipercayai mencari barangan berharga kemudian melihat kanak-kanak perempuan itu tidur sebelum merogolnya.


Beliau berkata, mangsa kemudian turun menemui ibu bapanya dalam keadaan menangis kerana sakit pada kemaluannya.


“Ibunya terkejut sebaik dimaklumkan kejadian terbabit. Pemeriksaan lanjut pasangan suami isteri itu mendapati kemaluan mangsa mengalami pendarahan teruk.

“Pasangan itu segera membawa anaknya ke hospital untuk diberikan rawatan,” katanya.
Sehubungan itu, mangsa membuat laporan di Balai Polis Setapak, di sini, untuk siasatan dan tindakan lanjut.

Difahamkan, remaja terbabit diberkas polis di rumahnya yang juga berhampiran rumah mangsa dan akan direman lima hari bagi membantu siasatan.

Kes disiasat mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan (KK).

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Ku Chin Wah ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian itu, namun enggan mengulas lanjut
.

sumber : SINI

Komen saya.. budak yg merogol tu dah tentu perangai macam binatang.. tak cukup ajar..kurang agama.. tapi yg saya marah sgt ni..mak bapak budak pmpuan 5 tahun tuh.. yg pi tinggalkan anak sorang2 kat rumah apsal? kalau ada kebakaran ke apa ke.. budak tu kecik lagi tauu..

saya ni haa.. anak buah 2 org tuh dah besar2 pun sorang darjah 2 sorang darjah 5 tapi jgn harap la saya nak bg dorang g main sendiri kat bawah ngan kawan2.. duduk kat apartment..pastu byk lak rumah kosong..dibuatnya kena kidnap pastu kena rogoll haishh nauzubillahhh..

jadi saya rela dorang ajak kawan2 naik atas..main la korang puas2 dalam umah depan mata nayna or maklong.. tak payah nak turun2.. kalau bosan dok umah nati maklong bawak jalan2..
even kuar jalan2 pun.. saya pegang tangan dua2.. mmg takkan lepas.. kalau kat mall, kalau kitaorg jalan bertiga jer..masuk toilet.. kadang2 saya masuk sekali 3 org dlm tuh.. kalau toilet kecik haha tak muat..masa saya dlm toilet saya akan pastikan bdk2 tu bersembang ngan saya..lantakla org nak kata apa pun bersembang dari dlm jamban.. just nak make sure budak2 tu ada dlm toilet gak.. terjerit2 la saya dari dlm tuh dok panggil2 `kakak buat apa..jgn kuar`.. adik mana? haaa lebih kurang camtuh la dialognya..

tu baru budak kecik..ni adik saya si amy tuh..dah besar panjang pun anak dara tuh.. lagilaaa saya risau sokmo.. kalau dia g mana2..kena make sure report kul baper sampai umah.. kalau tak kang sikit2 mama tanya.. adik kat mana.. cuba sms adik kat mana..risau sokmo org tua tuh.. dulu mmg salu la dok sms tanya dia kat mana semua..tapi skang takyah dah..dah ada FB..tunggu je dal;am tuh..kalau muncul tu..kira selamat la adik den tuh.. lalala..

so moralnya..ibubapa jgn pandang ringan menda2 macam nih.. jgn sok bila dah jadi apa2 yg bukan kehendak kita baru nak menyesall..

mudah2an ALLAH lindungi kami sekeluarga dan umat2 islam didunia ini ..aminn...

35 comments:

Ms.Lilies said...

kul 1am??
aku bab2 ginila tkt...samala cam ko...kot muat toilet tu smua skali 4 beranakla aku sumbat masuk....ada skali dgn stroller ayra skali aku bwk masuk haha

Kaseh said...

mslilies : tau takper mi.. mmg aku takleh la bab2 gini.. kalau toilet besar mmg aku sumbat semua sekali dalam tuh hahah...

~mrs azmi~ said...

hish! mak bapak budak tu pun bengong.. dok meniaga kat bawah flat, ingat anak duk dalam rumah sorang2 selamatla?? apelah salah usung je anak tu, biar tidur depan mata, buat ruang kecik utk dia tidur kat tempat meniaga tuu

akal singkat sungguh!

gadisBunga said...

umo 5 tahun dah kene cemtu. kesian.

cemana ni ek. makin teruk dah masyarakat kite ni. kalau kat anak org boleh jadi macam tu, jgn fikir anak kite nanti akan terkecuali.

Kaseh said...

mrsazmi : tu la pasall.. ada ke biar anak tido sorang2.. dah jadi menda ni dah nyesal tak sudah... anak yg merana..

Kaseh said...

GadisBUnga : kesian kat budak tu.. mesti trauma.. parents kena aware la menda2 camnih..tak mustahil leh jadik pada anak kita..tapi mintak2 dijauhkan..

maira said...

sakit hati baca berita ni pagi tadi... x tahulah apa nak jadi dunia nie.. kecik2 dah pandai merogol... nak menangis pon ada bila mengenangkan anak bangsa kita rosak akhlaknya.. mudah mudahan Allah lindungi & jauhi keluarga kita dari anasir2 macam nie.. amin

atty's said...

apa nak jadik dunia ni ..remaja umur 14 thn dah pandai macam2..tak pk ke kalau adik sendiri kena cenggitu

kty pun risau kalau jadik apa2 ngn si akak ..sbb tu kalo dia g mana kalo leh kty nak follow..lantak le kawan dia nak ckp kty nyibuk ke apa..

DrSinga said...

setan gondol betullah budak jantan tu!!

Daddy Ziyyad said...

-budak 14 tahun tu tak akan disebat...paling teruk pun masuk Henry Gurney aje...~huhu

-salahkan parents budak tu..kalau tak dirogol, bayangkan kalau flet tu terbakar?

Ati Masrif said...

hairan ye...
baru 14 tahun dah pandai tu..??

tu yg kak ati paling takut sekali
dahlah ada 2 anak dara ...minta di jauhkanlah..ameen!


Jom baca: 2 dari 5…Terharu…

h4ni3 said...

hishh
patutnya dengan mak bapak budak lelaki tu masuk sekali Henry Gurney

mak bapak budak pompuan tu pulak.. kena masuk skolah balik! hii.. akai dok kat kepala lutut!

rasp said...

masyaAllah...apa dah nak jadik dgn dunia skarang...ngeri je kan sis...
i nie anak dara 3 org mmg menakutkan kalo memikirkan suasana dunia skarang...

smoga kita semua dilindungiNya dari kejahatan...

TopsyTurvyMum said...

Betul! Kena salahkan mak pak budak pompuan tuu..
Kalau kat sini, mak pak dia memang kena dahh...
Sini undang2 kalau tinggalkan budak bawah 16 tahun tanpa penjaga atas 16 tahun, memang kerajaan akan ambik budak tu. Buat apa bagi mak pak camtu jaga.

sekamar rindu said...

salam..

aduhhhhhh..sungguh menyedihkan baca berita ini..

Dinas Aldi said...

setuju. pencuri tu dah memang la jahat pun tapi budak tu ditinggalkan sorang2 kat rumah, adoi..tak tau la dema ni semua fikir macam mana, memang betul akai kat lutut pun!

Piasara said...

As salam,tumpang sekaki nak komen..
faktor paling utama ialah mak bapak budak tu,takkan diorang tak boleh fikir segala seribu kemungkinan berlaku dgn tindakan diorang tu?Tingal ank yg berumur 5 thn sorang2 kt rumah?Sy pernah jg terbaca kisah mcm ni lama dulu..mak bapak pegi kedai mlm2 tinggal ank sorang2 dok tidor,balik2 jer ank dia mati jatuh flet,kenapa diorg tk pikir dulu sblm buat tindakan mcm tu?Kenapa ada mak bapak yg pikiran singkat?Diorang mungkin akan ckp"benda dah nak berlaku,nak buat mcmana"...salah tu...ayat tu hanya boleh pakai,kalau kita as mak bapak dah jaga/kawal betul2,kalau berlaku jg....barulah boleh ckp mcm tu.
Mintak simpang perkara2 buruk berlaku kpd ank2 kita.AMIN!

Cik Wanie said...

sgt2 gila ok,
seorang budak berumur 12 thn merogol kanak2 yg baru berusia 5 thn,
Ya ALLAH,
takutnya....

Cik Ina minat Do do Cheng said...

malas, nak baca cerita cam ni, buat hati hangat je. kalau jumpa makcik cam nak pijak dua-dua sekali.sorry makcik kalau bab ni kena komen ganas.

Kaseh said...

Maira : makin lama makin menjadi2 kerosakan akhlak remaja kita skang ni kan.. zaman kita muda2 dulu mana ada citer2 camnih..

Kaseh said...

kak atty : takper kak kalau folo anak kita..jadi geng..

Kaseh said...

Drsinga : mmg setan gondol pun..penyangak semua kat dia..

Kaseh said...

DaddyZiyyad : itula yg pelik tuh..boleh ditingalkan budak 5 thn sorang2 kat umah..takde akal apa..

Kaseh said...

kak ati : biasala kak..wpun umur 14 thn..skang dah byk mneda yg boleh membuatkan dorang terdedah pada menda2 tak elok tuh..internet skanb pun bukan susah nak surf2 porn2 tuh..

Kaseh said...

hanie : tula dah la duduk kat flat..semua org tau kan..sure malu giler la.. dan mak pak budak 5 thn yg bodo tuh sure menyesal tak sudah biarkan anak tido sorang..salah depa gak..

Kaseh said...

rasp : da macam2 dah kat dunia skang ni ...mmg kena berhati2 je..mintak dijauhkan la dari perkara2 tak elok kena kat famly kita semua..

Kaseh said...

TTM : kat obersea mmg strict kan.. patut mesia kena buat camtuh jugak laaaa..baru mak pak sedar...

Kaseh said...

Sekamar RIndu : mmg sedih..kesian kat budak kecik tuh.. mesti fobia giler..

Kaseh said...

Dinas : mengong je parents macam tuh.. skang dah tentu dorang nyesal... dah takde makna dah ..

Kaseh said...

Piasara : thanx singgah sini dear.. itulaa.. mak pak skang ni..selagi tak kena kat anak sendiri selagi tuh la buat sambil lewa tau.. kalau ada otak sure dorang akan berwaspada.. takkan la boleh tinggalkan budak kecik kat umah sorang2..tak kira la tido ke apa ker..kalau apa2 hal jadik ke tak ke haru.. and skanbg dah jadik..nyesal? mesti punya.. nak marah pun tak guna..

Kaseh said...

wanie : dunia dah tak selamat da skang ni..macma2 citer ada...

Kaseh said...

makcik ina dodo cheng : nak g pijak nak join sekaki.. mmg panas hati je dibuatnya nih..

Farra Dhelina said...

eee skt ht klu bc cite2 mcm ni..rasa nak mencarut je..sies..mmg geramm... krg ajar lah!! bdk 5thn tu..ya alh..mcmn lah ms dpn dia ye..yg mak pak bdk tu pun satu..alahai...ns dh jd bubur..

Kaseh said...

farra : geram kan..geram kat makpak dia especially...iskk..

InaAchik said...

mmg dunia skrg dah pelik!
manusia semakin vodoh bangang dan jahil!

*ko jgn amalkn sgt masuk jamban ramai2. takut salah sorang dr korang kena ketumbit! hahahhahaa