Tuesday, November 17, 2009

Meow!! dah tua2 nak susu lagi!

Salam..

meow..... lama tak citer pasal tucen2 kat umah ni kan...
actually si amy yg rajin citer pasal tucen2 ni..sebb semua tu cucus dia....
korang ingat lagi tak pasal si suri, star, shiro n adik tiri mereka si kecik?

kalau tak ingat meh klik2 sini.. (wait! baca ni dulu.. katakanlah korang nak klik kat SINI tu kans.. pastu baca entry dalam tuh.. nati akan terjumpa lagi satu link yg bertulis ``ok dipersilakan utk klik DISINI - CERITA KUCINGKU`` <--- utk link ni.. kalau sapa2 yg tgh pregnant skang DILARANG sama sekali utk klik2 disitu ok!! )

ni gamba suri, star n shiro masa kecik2....

tapi arinih saje nak share citer ngan korang pasal si Star aka Buang..

sebelum tu..ni nak bgtau...mereka2 ni semua suda ada adik baru... yerr sila percaya si lucy
ibu kepada mereka2 ni sudah beranak lagi... 3 ekor baby.. nama masing2 cam biasa la ..nak nama cam omputih jek.. hahah tapi kucing kampung biasa je.. tapi kali ni nama2 dorang semuanya diberi oleh anak sedara ku.. si adik ngan kakak...

memperkenalkan... cucu amy yg terbaru..

ermm apa ntah nama2 dorang ni..lupa.. yg saya ingat sekor je.. sbb dia paling comel.. hehe

ni angel nama dia... si kakak yg bg nama.. bulu kembang..lawa sgt..mesti bapak dia ni kucing siam kot.. manala si lucy dapat eik..wakakaka..

comel kan... tapi mereka2 ni dah nak diberi pada keluarga baru..sebb kitaorg takmo bela dah..

Daripada 1 ekor, dalam masa 6 bulan, bertambah jadi 8 ekor.


ok back to our story.. sebenarnya nak citer pasal si Star.. anak lucy yg mula2.. yg bulu hitam semua tuh... dah tua2 sibuk nak ngendeng hisap susu mak dia, masa adik2 dia dok nak isap susu..time tu jugak la dia pun sibuk mengendeng... tak caya..meh tgk

percubaan pertama... menyelit2 di antara adik2nya.. nak gak menetek tuh..



tak dapat belah kanan..pi sebelah kiri lak..alahai.. da tua2 pun nak menetek lagi..
agaknya masa dia kecik2 dulu tak puas menetek kot.. hehe

tapi kucing2 ni semua nak bg kat org.. ada sapa2 nak? sbb kitaorg dok apartment so susah nak bela kucing byk2... nati org mengamuk.. skang pun dah ramai yg maki2 sebb kucing2 ni bukan sekolah pun...manala kita nak ajar dia duk umah diam2 jgn kacau umah org.. so nak taknak terpaksa amek keputusan utk bg je kat org lain.. so kalau ada sapa2 yg nak kucing..bleh inform saya eh..

so skang ni.. hanya sekor je yg akan dibela... sapa lagi kalau bukan si SURI.. si bulu kembang n manja konon2....



mueheheh yeye je tekan mouse eh suri.. :P


kadang2 terfikir.. kesian pulak dia takde kawan nati kalau aadik2 dia kena bg kat org lain..tapi nak buat macam mana :(.... takperla sok suri da besar... carik awek...pastu kawen ..pastu duk umah lain eh.. :P

p/s: binatang pun ada perasaan syg n sedih kan....

5 comments:

rasp said...

alahai sis, me pun dok kat apartment...
kalo tak mau i minta sekor huhuhuhu...
i minat tul tucen2...
masa i kecik2 dulu, ntah berapa ekor dah tucen i bela...

Faizah_Haris said...

huhuuuuuuuu...alolololo....sgt cumillll nyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...ishkkk geram3....

Dee said...

cutenya..nak2 gambar yg mkn beratur tu..hihihi..

Kaseh said...

Rasp : tu la dear.. da abeh kitaorg kena maki2 sebab budak2 ni suka g melepak umah org pastu sepah2.. kalau kena umah sendiri pun mau mengamuk gak :)


Faizaharis : mmg cumel..tapi syg nak kena bg org :(


Dee : hehe mmg cute kan dee.. time makan dorang mmg camtuh

Lazyf... said...

alahai comeynyerrrrrrrrrrrrrrr....
kalo dpt kt sy nih abis ku gomol-gomolin...hehehehe