Tuesday, November 10, 2009

Taram yg menjadi

Salam


cakk..korang tau tak makna `taram`? ermm makna dia lebih kurang `bantai` je la.. ermm ala macam hentam kromo jek la kans.. lebih kurang camtuh la makna dia..

ok citer pasal taram ni camnih..

aritu amy ada org rekwes makeup tawen.. pastu si amy ni lak lum lulus lagi nak buat2 rambut sanggul la apa la bagai tuh.. dia cuma excellent in makeup la kans.. la ni baru terhegeh2 nak amek course buat rambut.. ok ok back to our story...amy bitau la kat budak tuh dia takleh buat rambut.. makeup jek bleh... pastu budak ni nak sgt amy makeup..dia kata nak buat sangggul simple jek rambut dia tuh.. tapi amy bitau la sanggul pun dia tak pandai.. last2 budak tuh kata `` alaaa taram jek..tak kesah``... haaa amek ko..nak suh amy makeup gak punya pasal..dia suh taram jek ...

so nak taknak terpaksa la terima gak rekwes beliau.. so yg jadi mangsa nya den la.. oh ya lupa nak gtau..kitaorg kena g makeup kat Thistle Hotel PortDickson.. class tpt dia .. jauh gak la nak ke sana..sib baik ada CH jadi driver...dahla hujan masa tuh..hehe. . ..ok lupa nk bgtau..sehari sebelum event tuh jenuh gak la pi JJ cari hair clips or sanggul2 yg patut utk dibawa la kans.. pastu malam tu jugak gigih la saya view youtube camne nak buat bridal hair.. berguna gak youtube ni kans.. so antara ingat2 lupa la cara2 yg diajar.. dgn harapan pengantin tak jadi la buat sanggul... dia nak lepas je rambut dia..

ok sambung... bakal pengantin ni mmg sempoi sgt..mulut dia tak abeh2 potpet2... so amy pun mula mekap2 semua kans.. dan saya menghayati kecantikan resort tersebut ngan CH sambil berangan nak honeymoon kat situ..sekali tanya rate rupa2nya RM1K ++ semlm..perghh.. dah bleh g Bali dah kalau rate camtuh...hahha kensel jek la niat tuh..

bila dah almost habeh makeup tiba2 amy cakap `along dah bleh buat la sanggul..amy dah nak abeh ni`....

waaahh!!! aku pulak eh.. dah dia punya customer tak pasal2 den yg kena buat rambut... amy dah jeling2 suh buat..so nak taknak buat le jugak..jadi bidan terjun...so taram jek la kans..

dalam pala ni dok ingat2 lupa steps yg dalam youtube tuh.. tapi tu la org kata bila niat kita ikhlas... taram2 pun menjadi.. alhamdulillah.. meh tgk hasil tangan saya ..chewaahh.. 1st time woo..takde amek kursus maner2.. :P

tadaaa...
hasil tangan kaseh konon2...
pandangan dari belakang...

jom tgk kat depan pulak camne ghupa dia..




sib baik pengantin mmg nak sanggul simple n nak buh bunga katanya...


so after dicucuk bunga ros pepel..


comel pulak jadiknya.. simple but nice.. berseri2 jek..

dan ini gamba pengantin dan mekap artistnya.. gamba tukang buat sanggul takdek?? :P


bunga disanggul sama ngan hand bouquet. lawa pulak rose pepel ni.. ermm


ni gamba pengantin berarak dalam dewan..



comel kans sanggul ai buat... hehe puji diri sendiri la... alaa cakap la cantik..hehhe
okla kita akhiri entry ni dgn gamba pengantin yg comel n sgt sporting.. dua2 kepala sempoi...
selamat pengantin baru eh..moga berbahagia hingga ke akhir hayat..


p/s: ada sapa2 berani nak suh saya buat sanggul? hahha

7 comments:

lily lotus said...

wow..dah ok sangat tu kak

rasp said...

simple and sweet!
syukur menjadik!

Mimy Hamid said...

kasih tgn ko menjadikkkkkk.....camni aku tunang ko dtg sanggul buleh....nak camtu gak

Kaseh said...

lily : ok da kan..haha tu la pasal.. cam tak caya jek arituh bleh buat..


rasp : syukur alhamdulillah rasp. mmg menakutkan woo masa arituh.. yerla wedding org kan.. kalau tak jadik tak ke haru..


mimy : haha buleh2..nati aku praktis dulu..pastu baru aku taram rambut ko eh.. tapi rambut ko pjg senang kot nak buat..kot lar..

*Miss Geli^ said...

wei macik...

aku nak blajar la sanggul cenggini..senang aku nak kuar dinner bagai nanti...aku biasa sepit je..tak kemas..sokmo jatuh..nanti ajor yek

Lazyf... said...

curlast sgt2 ke"taram"an akak tuh...hehehe

p/s : lamer da x dgr word TARAM...hehehe

Kiah & Eady said...

Taram taram pun menjadi bukan? Dan banyak giler compliment yang ktorang terima dari hasil kerja both of you.

Heart it so much!

:)