Tuesday, November 3, 2009

Jalan Jalan Lupa Diet - Nachos Nachos Lagi

Salam....

Saya ke Nachos2 lagi tapi kali ni bersama CH... yerla arituh pegi ngan amy n mama so CH suda teringin woo.. jadi haritu kebetulan kitaorg g subang umah aunty ku disana..jadi petang tu saya ajak CH g SACC Mall...makan nachos2.... saya mmg pengemar nachos2 yg tegar tapi memandangkan jauh sgt dari kajang nak ke shah alam tuh yg tak terpegi2.. so kali ni zasss..

Bila sampai n masuk je kat Kedai nachos2 tuh....eh ada nampak seseorg..macam kenal je...haaa yee..rezeki saya la kans..Amelia..owner Nachos2 tu ada kat kedai..mmg da lama sgt nak jumpa dia.. oh ya amelia pun bloggers eh ...kalau korang nak kenal beliau bleh klik2 kat SINI..


1st time n happy sgt dapat jmpa amelia..penah bersms je tapi tak berkesempatan nak jmpa sebab amy biasa ada kat kedai dia yg branch kat kota damansara tuh..tapi kebtulan arituh dia ada plak kat SACC Mall...and what can i say bout her... tersgt comel in person n sgt mesra.. peramah sgt..tapi arituh tak berkesempatan nak sembang lama sebab amelia pun ada meeting ngan kawan2 dia....anyway thanx dear sebab sudi luang masa jap ngan kaseh... :)

kali ni kitaorg order tak byk sgt sebb makan berdua je.. yg dulu pegi tuh mmg byk gak la order..ikut tekak nak rasa semua hehe.. kalau korang nak tgk menu bleh klik SINI, sampai gak hajat CH nak rasa Nachos2 ni.. yerla kat dalam hutan kat pahang tu mana nak carik..hahha larikssss.... ampun bang..

Gamba dah separuh makan baru nak amek..hehe..im not good in taking pictures ..adikku amy pandai amek gamba makanan..sebab tu saya suka copy dari blog dia je...eheh

tapi kans.... antara semua2 yg saya dan CH mkn kat situ.. ada satu menu tuh..mmg tak dapat dilupakan... dan fully recommended by the owner herself... katanya best seller...haaa ramai org suka....so kami pun order laa...
ermmm sebenarnya saya lupa nama dessert ni...tapi kalau tak silap..oreo mudpie kot.. rasa dia kan..masyaALLAH.. lazatttttttttttttt!!! menangis makan arituh..sebab sdp... nampak kecik je dalam gamba kans.. tapi sebenarnya besar ...bleh makan 3-4 org kot... arituh jenuh gak saya ngan CH nak menghabiskannya...

tapi jenuh2 pun..habis gak...hahhaa.. tapi siyes kawan2 ku sekalian..mmg sedap..rasa macam icecream cake pun ada... harga pun tak mahal.. RM8.90 per piece... puas hati la...

ingat nak tapau bawak balik bg mama rasa tapi bila tanya kat adik waiter tu..dorang takde dry ice so takleh la nak tapau balik jauh2..kang cair lak...takperla nati bebila bawak mama g nachos2 kat Kota Damansara plak.. amelia kata kat branch situ ada chic Fajitas...yummy...

adoii ni apa citer pasal makan je ni..laparrrr da..hehe... oklaa korang g sambung buat keje..yg nak g lunch g la makan dulu...daaaa...

6 comments:

adriana az said...

salam,hi kaseh...sedapsss sesangat2 kan oreo mudpie tu..ohhh,my must have everytime.sume amenya pasal,dia suruh i try and now i'm addicted to it..kekeke.

Mia-Ina said...

wah cerita makan ni...lapar le...hehe...xpe..xpe..thn sbr mia..mia kuat nye.hehe

atty's said...

adoi kaseh ..terliur kty nengok kek tuh..

Amelia Khalik said...

Kaseh..it was nice meeting u too!!! Tak sangka gak u dtg jauh2. I'm so sorry tak sempat nak borak2 with u..insyAllah kalau u dtg lagi lemme know awal2 kay..hehehe. Tq so much for the review....:)

Lazyf... said...

kak...
nengok gamba pun da nmpk sodap nikan plak kalo dpt yg real....huhuhu

noradzlina.kamdani said...

hmm LAZAT nye..mesti berkalori kalori masuk dlm bdn tp after that dh g jenjalan mesti dh bkr those calories...BTW all the best..