Wednesday, November 18, 2009

Nail Henna

Salam

sihat ke arinih wahai kawan2 ku sekalian... hopefully semuanya sihat2 n ceria selalu ok :)

arinih nak share citer pasal Nail Henna.. or biasa kita panggil inai..

saya suka pakai inai especially kat kuku... tapi biasanya saya buh kat kuku kaki jek la.. bg nampak cantik sikit kaki yg tak cantik itu..hehe..

kalau kat umah ni tukang pakaikan henna ni sure si amy la kans.. sebb dgn perut berlapis saya ni..nak tunduk sgtla susah.. so kena mintak tolong amy letakkan.. lagipun menda tu nak kena letak elok2 bg kemas n tak sememeh..

okeh ni kaki saya yg hodoh b4 disolek..



proses menyolek...

besh bila ada org tolong buatkan.. heheh, inai ni dapat dari bos yg bwk balik dari mekah tapi kalau korang nak..carik kat mydin pun ada.. murah jek..


letak kat kuku je cukup.. elok pakai inai daripada pakai Nail polish kans.. kalau rajin pakai kat kuku jari tangan also.. lawa beb..



ok skang kita tgk hasil selepas dimekap oleh amy..



baru nampak seri sket berbanding ngan gamba asal tadi kans..

bukan muka jek harus dimekap.. kaki pun nak gaks. heheh..



Hasil Makeover kaki! kiut kans...



p/s: kaseh weh.. dah takde citer lain ker? :P

3 comments:

Mia-Ina said...

hehe..akak pun nk enterprem mcm kak posh..xpe..xpe..bg can sikit...phewitt..hehe

jgn lupe jwb tag mia

sis_nita said...

mmg berseri beb..

cantik arr kale nail henna tuhhh..

isk..

teringin laks aku..

adikmanje said...

lawa kaseh...harus ku cuba kelak...nak raya haji ni kan...hehehe