Wednesday, November 18, 2009

Hornymoon ke Honeymoon bang?

Haha tajuk tak agak2 eh... sama ke makna dia? :P

Buat CH, gedik awak eh bang.. Hornymoon? wekkk :P


Ermm kami mmg ada niat/hajat nak berhoneymoon ke Bali..tapi idakla sure sgt pun..kejap2 nak ke Bali..kejap2 nak ke Krabi... pastu kejap2 nak g Goldcoast lar.. pastu nak g Pulau Perhentian jek lak.. macam2 la plan ... dan akhirnya...

Syukur alhamdulillah, CH dpt booked flight ke BALI utk tahun depan.. ala korang tau kan yg pasal air asia promotion tuh... booking fm 13Nov-15Nov, utk fly fm 1st may and above.. dapat oneway free..cuma byr airport charges jer.. mmg berbaloi2 harga tiket dia.. so kitaorg pun taknak lepaskan peluang..


CH dapat booked tiket utk 16th May-19th May, susah gak katanya nak dapat seat sebb ramai sgt yg masuk website Air Asia tuh kot..

so tiket nak ke BALI utk Hornymoon kitaorg dah ada.. tinggal nak book Accommodation jek... ada few places yg menarik perhatian kitaorg.. tapi yg most fav ialah kat ...


ASTON BALI RESORT

cantik kans... pastu package yg dia offer pun mcm menariks..

The Aston Bali Romantic Getaway
4 Days 3 Nights Package inclusive of:

• Welcome cocktail drink and a cold face towel on arrival

• Daily breakfast in the privacy of your room or buffet breakfast at Café Melasti" restaurant

• One set Lunch or Dinner at "Bali Luna" restaurant for 2 persons

• Private 3-course Romantic Dinner for 2 persons

• One bottle of Balinese Wine and Fruit Basket in room upon arrival

• One time 2-hour Spa treatment for 2 persons, choice of Traditional Lulur (Balinese Massage & Body Scrub) followed by a Flower Bath or Traditional Boreh (Balinese Massage & Body Mask), followed by a Flower Bath for 2 persons

• Free shuttle service to Nusa Dua & Kuta based on schedule

• Special Aston farewell gift

• Daily evening cocktail at "By the C Lounge"



nak g honeymoon kena tgk bilik kan.. so bilik kat Aston Bali ni kira not bad..



pastu after survey2 resort lain pulak.. ada lagi yg menarik perhatian kami.. antaranya..


MELIA BALI VILLA SPA & RESORT


tak sure package apa yg dia offer.. dok tgk bilik je dulu :P haha

lawa kans..

pastu lagi satu dalam perhatian kami ialah..


RAMADA BINTANG BALI RESORT

Nice room... cozy jek nampak...




ermm so itu antara option2 resort yg kami terbekenan...tapi nak gak tanya korang..bg sapa2 yg dah penah g BALI... kot2 ada cadangan resort lain yg menariks.. meh la share.. ataupun korang buat la entry pasal trip ke bali tuh..bleh gak la kitaorg buat reference..


p/s: Tiket honeymoon dah booking konon2..tapi wedding prep satu pun lum ready.. badan tak kurus2 gak... haiyaa..ni nak kawen ke tak ni kaseh oiii??? ko kena kurus badan gak kaseh.. kang tak muat nak pakai safety belt kapal terbang tu kang.. hahah

8 comments:

mamaadam said...

walauweh bestnyer mesti menghitung hari la sampai tahun depan..isk kita lak yang sonok hehe

noor said...

bestnyer...nak ikutttt.....hehehe

*Miss Geli^ said...

nak ikut....
bawak kamera pun takpo..

sis_nita said...

beb..

semakin dekat ari perkahwinan..

nafsu makan ko mmg lagikk meluap2..

percayerr laa..

aku dah mengalaminyerr..

dan padahnyerr..

aku beli set CRONY tuk mencantikkan badanku semasa majlis..

ehehehe!

miszrLina said...

aiyakkkkk...salah taip kot cik abg awk..hehe


alahai..sO rOmantik honeymOOn di Bali....


^_^

Mia-Ina said...

wah ingatkan nk cite wedding prep dulu..rupa2nya dh book for honeymoon...pergh!

pepun, selamat wat persiapan..ble nk kahwin ni kak?

Mimy Hamid said...

kaseh try search bali garden pun ok gak then matahari bungalow...nak honeymoon kena gak hornymoon baru beshhhhh..gatai

lily lotus said...

hahaha..sabar jerlah..harus lebih semangat ni sis!