Saturday, November 14, 2009

99HTN - after 2 weeks

Salam.. da lama tak citer pasal diet kan.. bukan apa..seminggu dua ni mmg agak sibuk sket..
kat ofis dah tak sempat nak online skang ni..bila balik umah lak da letih pastu sibuk balas klik2 member2 nufnang..

ermm citer jap pasal nuffnang ni kalau dulu kan den cukupp malas nak online malam2.. nak on lappy tu berkira sket..tapi sejak demam klik2 nufnang ni...terpaksa merajinkan diri..hahah sebab kalau tak online nati takleh nak buat kunjung balas... :P

ok ni nak citer pasal diet... utk penganjur 99HTN- iaitu Puan Zel, saya masih lagi bertahan ke harinih tanpa nasik.. perghh... 2 minggu dah beb.. hehe

tapi saya pun bukan penggemar nasik sgt.. badan gemuk pun sebb rajin mkn junkfood jek.. tapi saya akan kalah kalau mama masak ayam masak kicap.. kalau mama masak lauk tu maka...akan tamatla riwayat diet tanpa nasi saya..tapi arituh awal2 dah pesan kat mama jgn masak...hahha

ok ok tadi ni baru timbang..after 2 weeks dok pandang2 jeling2 je weighing scale dalam bilik tuh..


Abaikan kakiku yg gemuks itu.. :P

Berat 31/10/09 - 125.4kg
Berat 14/11/09 - 124.8kg

Total loss - 0.6 kg jer...

ermm sikit noo eik..tapi jadikla kot... adakah disebabkan walaupun tak mkn nasik den mkn junkfood..? ermm maybe kot..

tapi antara menu2 yg menghiasi perut ku sepanjang 2 minggu ni..kalau tak meehoon sup,kueteow ladna.. dok ulang2 antara 2 menu tuh.. pastu ada la sekali sekala mkn yong tau fu and..ada gak terselit fast food.. :P
Homemade Sandwich for breakfast - biasa letak lowfat marjerin jek..


Menu utama... meehoon sup.. and...


Kueteow ladna..


sekali sekala pekena ...


Yong tau fu.. and...

Rojak- jual kat stall tepi jalan.. mkn dalam kete time ni sbb ujan..


dan yg paling takleh diterima dan amat tak patut dimakan...
ZInger burger... aduhai...

pastu semlm tghaari pun makan KFC gak.. snack plate lagi tuh.. pastu dok try Hot Rods apa ntah nama dia tuh.. nak rasa jer..n tak sedap mana pun.. haha..

so itu adalah kali terakhir saya akan mkn kfc dan yg sewaktu dengannya.. kena betul2 concentrate ngan diet...adoi kaseh... tak lama lagi dah ni...


p/s: ermm diet oh diet...

5 comments:

Mia-Ina said...

berhati2 dgn kfc kak..hehe...tu la musuh utama diet..klu berbulan2 x amik, tetiba p amik..takpela..wah,sedap tgk makanan kak ni..takut lak sy...kdg2 1 mangkuk besar pun..sy kurangkan pd mangkuk kecil...fobia aa..x mau berat g ...& klu boleh x nak la lagi pakai kurung size L/XL..huhu...kena ingat perjuangan ms asal...chaiyo kak...sikit g pasti leh turun k

arbaieyah said...

waaa...tahniah...walaupun 0.6kg je yg turun...at least ada penurunan jugak...tingkat usaha tau...marilah kita sama2 berjuang yntuk cantik dan sihat...

Dee said...

sbb fast food itu kot kaseh..n 1 more thing..mkn wholemeal bread je tau..no white bread at all..white bread tu sama je mcm mkn nasi..

rasp said...

0.6kg tu ok pe sis...
me dlm diam2 nie terikut gak diet u yg 99HTN ni tau sis...
tapi ala-ala diet manje je hehehehe
tapi syukur lah lum sentuh nasi lagik lah hehehehe

tapi tu la me lupa lak nak keep track berat...cam susah je nak kurus huhuhuhu....

all the best sis!i know u can do it!

miszrLina said...

wah... geng 99HTN!

chaiyoookkkk....





**tukar link eh ^_^