Wednesday, October 14, 2009

Tak Mungkin Kerana Sayang

Salam...

Tajuk diatas takde kena mengena sgt ngan entry ni pun eh tapi ada kot kena mengena sikit2.. tapi utk korang terus baca entry ni harus dengar lagu ni.. Tak Mungkin Kerana Sayang - Alyah, baru ada feel heheh.. klik2 youtube dibawah eh.. pastu teruskan membaca..sambil2 dgr lagu sedeh ini..



erm korang ingat tak entry yg INI , ermm bleh tgk satu2nya cincin yg berada di jariku ini kans.. mmg berniat sok kawen nak ganti yg baru kans.. tapi masa tu cincin tu takleh nak dibuka sebab dah tersangkut kat jariku yg gemuk ini.. tapi semua itu tinggal kenangan..sebab cincin dah dah selamat dibuka....erkk dibuka? bukan2... dikopak.... :(

atas nasihat kawan2 kat ofis ( lebih pada menakut2kan je ) maka saya pun terpaksa memotong cincin kawen saya yg lama...yg amat saya sayangi tu, atas sebab2 kesihatan..hehe bukan apa.. dorang bgtau kalau tak bukak awal2 nati bleh kena potong jari.. darah tak jalan la.. sebab kalau korang tgk entry sebelum ni kan ada gamba jari saya tu..mmg da sempit sgt.. n mmg takleh nak dibawa keluar..so terpaksala potonggg... :(

Mintak tolong Faizal.. budak maintenance kat ofis ni potong..jenuh gak la dia nak potong sebab saya dok jerit2 kata alaaa sayangnyaa..sakit tak ni? kena jari tak? sampai dia bising kata akak betol2 nak potong ke tak nih.. haha n finally..


dah potong kena kopak sikit... baru leh kuarkan... :(, sebak rasa masa ni tau...

my white gold diamond.. sudah hancur.. ermm tapi takpe..pasni nak g tambah bg besar n cuci balik..pastu bleh pakai balik kans.. :)

erm tapi buat exhubby ku.. `B, sorry i terpaksa potong the one n only tanda kenangan kita walaupun patut dah lama i buang cincin ni sebab kita pun dah takde apa2 kan... u pun da kawen lain, i pun dah ada Cintahati lain.. tapi i sayangkan cincin ni.. dan sekarang cincin ni pun dah kena potong.. dan taktau bila masa i nak pakai balik..tapi i cuma nak u tahu.. u tetap dlm ingatan i...walaumacammanapun i doakan kebahagiaan u bersama isteri dan anak tersayang..``

ehekss bleh gitu?.. bg ucapan kat exhubby.. dia tak baca blog ni bleh la tulis camnih.. tapi sesungguhnya saya mmg ikhlas mendoakan kebahagiannya bersama keluarga tersyg.. comel ko anak dia..sebijik muka bapak dia..eheks..dah besar sikit sok jgn picit2 anak ayam eh mucuk2 syg..jgn ikut cam daddy, g picit anak ayam sampai mati..( exhubby dulu kecik2 picit2 anak ayam sampai mati) kiut jek hehe.. ermm.. kadang2 tu bila dgr lagu alyah tu teringat kat beliau.. alahai.. lupakans...

ok sambung citer jari ..dan sekarang ni..jari jemari saya yg gemuks ni dah kosong.. tunggu Cintahati belikan cincin baru.. bila agaknya tu bang? cth gamba cincin yg ayg berkenan, ayg bagi dah kan.. :P tinggal nak pi buat lawatan kat Pak Habib je.. takpun nak singgah umah Uncle Selberan pun ayg ok jek bang... :P hahaha.. erm umah pakcik Pohkong tu bleh la kalau nak jenguk2 sekadar buat lawatan..tak baik tak lawat sedara mara dia kans.. :P


pandanglah...lihatlah..jariku itu.. ada bekas cincin melekuk kat tgh2.. kalau lambat bukak tuh nati darah tersumbat pastu kemungkinan jari kena potong.. oh tidak.... so disaat saya mengakhiri entry ini. ... sambil2 menaip..saya memandang ke arah jari jemari saya yg kosong ini.. bilakah...? :P


p/s: kenangan terindah bukan mudah utk dilupakan...betul kan?

14 comments:

dina said...

salam nok, first time aku masuk blog kau nih... aku rasa, kenangan lama tu memang patut dikenang untuk pedoman masa akan datang. Tapi cincin tu pun elok kau ganti, sian jemari gebus kau noks... kang tercekik urat sarap kau, satu keje lak nak kena potong jari... jatuh saham lak nanti... eeheehee... aku tingin nak jumpa kau masa gather, takde jodoh la tu kan... lenkali ek!

noor said...

nanti kawin jgn lupa jemput sy yer...harap2 tak lama lagi la tuh....cincin pun dah survey kan??hehe

CintaHati said...

abg datang nanti kita buat lawatan amal ke pak habib.. abg tunggu kata-kata hikmat dari ayg je ni.. :] kalau uncle selberan kita buat lawatan cuci mata je lah yek.. :P

Tapi, bila tgk gambar jari ayg yg kosong tu abg tau camne perasaan ayg.. even masa tulis ni pun abg dok tahan kan je.. namo sedih²..

Dee said...

kalau dh ada cintahati..yg lepas2 tu kenalah xde di badan..takut nti cintahati baru jeles n curiga..hehehe..

nisa said...

akak...sedih sye dgr tau...sbb sye penah kenal ngan exhubby akak tu...kenangan terindah yg mungkin x dpt dilupakan...tetapi sye doakan akak pas nie akan menempuhi alam baru bersama cintahati akak agar ianya berjln lancar...tak mo ingat lg kenangan tu yer...luv u...muaahhhhh

rasp said...

yg patah kan tumbuh..
yg hilang kan berganti...
yg dipotong pun kan diganti hehehehehe...

Mimy Hamid said...

wah tak mungkin kerana sayang tu mcm sesuwai je...tak pela..sekadar ingat je noks..ko ingat senang ke nak lupa...jari ko gebus la nok..mak suka..rasa nak geget..leh gitu

lily lotus said...

erkk..takpe yang kosong akan berisi nanti..hehe

Topsy-Turvy Mum said...

Orang kata..kita boleh lupa nama2 ex kita yg berderet2..tapi kenangan bersama sentiasa diingatan...

perghh..jiwang tak karat langsung ayat2 atas tu..haha

beli yg besar lagi ye Kaseh! :)

Cath J said...

Ehh... betul la... nanti jari terpaksa di potong tau...

waduhhh... sama lah kat sini, cincin kawin ke semua dah tak pakai dah... tak leh muattttt!!!...... wuaaaaa......T_T

sis_nita said...

begitu hidup ini..

tiada yang abadi..

yang patah tumbuh..

yang hilang berganti..

tak mungkin kerana sayang..

cuma kadangkala..

KITA terkenang..

Ms AiReEn MoHd said...

sabo nok..kang penuh cr ko ngan cincin gurgha segala kang...sampai kene putung tu takutlak aku nok...

pehtu kan ala sedey plus cute plakaku bace msg ko tuk ex hubby ko tuh..kekek picit ayam sampai mampos tu kerje mama adam tuh..aku kes melibas sabit kat reban ayam opah aku...berpuluh ayam opah aku terkorabn nahs sabit tuh...

ade nak pengsan opah aku tgk ternakan ayam die mengeletek nak mampus....abis tu aku sabit mcm sabit rumput segala ayam tu...kekekeke...

aik dr cerita cincin ke cerita ayam..jauh lari tuh

Lazyf... said...

Lagu Alyah - TMKS mmg best...(x taw nk komen per)...hehehe

Anonymous said...

salam kaseh...
u sure ke ex hubby u tak baca? cemana kalo dia memang dah lama pun follo u nyer blog nih? cuma dia je yg taknak u tau yg dia concern ... takkan la semudah tu dia lupakan u kaseh. cuma mungkin dia serba salah nak call or nak sms or nak email... takut terganggu jiwa u kaseh.... ye la dia sekarang dah siap ada anak lagi.. u kenal exhubby u kan... bukannya semuanya jahat..ada sikit part yg dia ok kan...Memang dia penah buat kesalahan yg sangat besar terhadap u satu masa dulu... dan memang dia sentiasa aware yg takde perkara dalam dunia ni yg dia dapat buat utk tebus kesalahan kat u dan segala keperitan/tekanan yg u rasa masa tu.... tapikan kaseh. percayalah disebalik semua tu dia juga sentiasa doakan kebahgiaan idup u. jodoh u dgn dia mmg tak panjang tapi tu tak bermakna dia nak u sentiasa murung dan sedih. Sure dia lega sikit tengok blog u ni.. termasukla blog cinta hati c70 u tu... sure lega hati dia bila dia tau u dah jumpa someone yg berjiwa romantik dan penyayang cam haza tu .... cuma part TBL diri u sendiri tu je la kot yg tak sedap sikit ...hehehe..takpe takpe u can do it kaseh sempat lagi.... tapikan .. secara keseluruhannya jelas u dah dapat bangun balik dari segala perkara pahit yg happened kat u n family...
part cincin tu kan. its ok kaseh.. memang terharu and sebak gak tengok cincin tu kena potong... kalau sayang cincin tu simpan je la elok2.. tapi its up to u... ok...
cuma dalam blog u ni takyah la u tulis lebih2 pasal exhubby ni.. nanti apa pulak CintaHati u rasa nanti....
cuma... pastinya apa yg u rasa terhadap exhubby u tu... dia juga rasakan perkara yg sama...
javascript:void(0)
all the best kaseh...
-KBDTB (kucing besar ditengah bandar)