Thursday, October 1, 2009

MY MAKE UP CONTEST WINNER!!


salam..

alamak..!! heheh ok ni ada pembetulan eh.. tentang MY MAKE UP CONTEST TU..

my mistake.. so sorry.. bleh tak perasan rupa2nya ada 2 contestant.. so dengan ini saya mengumumkan ada 2 winner la.. so dua2 dapat hadiah..

congrats to both..



and




Both of u akan dapat hadiah eh... sorry lily.. tak perasan la masa buat entry yg b4 ni... maklumla buat pun dalam keadaan nak cepat.. so pasni u all bleh claim hadiah eh.. sama je dua2 pun dapat.. :)


but stilll juri2 awam dipersilakan komen cara mekap pemenang2 kita ini... saje bg memeriahkan majlis..

and saya nk invite makeup artist bg komen gak.. ermm sapa nak jadi mangsa eik.. ok dijemput make artis yg vouge ini2 utk memberikan komen2... sambil2 tolong promosi bisness mereka2 ni gak ni..muehehe.. :P

1) CINTA WANIE

2) DLA RAMLI

3) EYRA RIZAL

4) AJ

5) AMY GEDIK

utk juri2 professional ini sila klik2 di nick pemenang2 itu utk lihat sendiri cara makeup mereka...pastu leave ur comment here eh.. ala saje je suka2 nak tgk pendapat professional.. kalau den la kan... g keje takat buh lipstik jer.. muehehe..

ok tu je utk kali ni.. next time kalau ada rezeki kita buat contest lain la pulak.. take care all..

11 comments:

Eyra Rizal-Makeup Artist said...

time kasih byk2 kerana memilih saye sbg juri professional anda. hahahahah! gile formal..

wah berjaya sudah contestnyaa!! eyra dah komen2 kat dorang! :)

anyway.. nk promote...

sape2 berminat tuk blajar makeup/ menggunakan servis saye.. silalah ke...

http://www.eyrarizal.com



and lastly... along rock!!! hahaha tibe2...

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Salam & Allooooo
Tq kakak .... coz sudi amik AJ jd Juri utk contest nik..Harus teruje & gigih okies!!!

Memandangkan 2-2 adalah pemenang...MUMMY SOFEA & DILILY....Tahniah AJ & CINTA ALAIH ucapkan ek...

Komen utk MUMMY SOFEA :

Mummy ade basic mekap yg agak betul....
Ape yg AJ nampak secare kasar nye,mmg sampai ler piawaian yg MUMMY nak kan,iaitu Mekap yg Natural je kan...kate nk g keje ajer...
1)Bahagian Kening,Mummy mungkin boleh kurengkan sikit pembentukkan gune pensil...maksudnyer,jgn terlalu tekan pensil,nampak pekat...coz utk kening yg tak bercukur,cukup sekadar bayangan bentuk sahaje.

2)Bahagian Lipstick,warne yg MUMMY gunekan memnag cantek giloss....cumenyer,bile dah di cantumkan dengan warne eyeshadow silver+hitam atau warne2 seangkatan dgn nyer....ianye akan membuatkan wajah kite sedikit pucat...
Mungkin dgn menggunakan warne soft brown + pink , akan menaikkan seri lagi.

Itu aje utk MUMMY SOFEA....

Komen utk DILILIY :

Lily pun same gak,Basic agak baik....ikut step yg di luluskan.
Secare kasar nyer,memang nampak konsep natural yg diingini.

1)Pembayang mate,Lily mungkin boleh gunekan warne yg lebih "Gelap"...dgn care ni,mate yg sepet,akan lebih nampak luas....

2)Cube Lily calitkan sedikit Mascare di bahagian bawah bulu mate....utk mengimbangi dan menambahkan keluasan mate.

tu je utk LILY

*Ape2 pun,thumbs up to both of u....kalu gilap2 lagi skillzz,harus uolzzz pun bleh jadi Pro gak!!!

Muahhhhhhhhhhhhhhhhhh

ieda said...

salam dik ..

tahniah buat pemenang .. dik rajin koo dik .. rindulahhh ...
heheh

@--- Sueanne ----@ said...

congrates to the winners...
nak join..tapi xgheti la kak..hihihi

lily lotus said...

congrates to the winners!

Mummy_Sofea said...

thanx pada suma yg memberi komen terutama aj yg menegur cara mummy mekap...komen yg sgt mmbina..tq

Dilily said...

Kepada semua juri yang telah memberi komen... terima kasih banyak2.. komen anda adalah sangat berharga.... tak sangka menang jugak yea.... yelah cuma 2 contestant je kan... to mummy sofea jugak... ur make-up juga superb... mesti biasa make up kan... saya adalah sangat jarang make... cuma untuk contest nie aje.... Thanks again.....

mummysyafie said...

aik...ada contest ke?tertinggal ketapi lak.

kaseh..nor ada belikan kek lapis. camne erkk nak serahkan kat kaseh.

watie said...

selamat hari raya maaf zahir dan batin

tahniah tuk pemenang

sis_nita said...

tahniah kepada yang berjayerr..

yg aku tak puas ati..

ko naperr lama tak hapdet blog..

aku rindu..

atty's said...

tahniah kepada pemenang..
mana kaseh ni sepi je..? sehat ke