Friday, October 9, 2009

IKLAN - Gempa Bumi

Pada suatu malam di sebuah rumah kecil tingkat 4, di tepi lereng bukit, di kajang, berlaku perbualan antara anak beranak....masing2 baru lepas tgk berita di TV3, cerita yg gempar baru2 ni.. cerita GEMPA BUMI...

Mama : Teruk jugak kan, kesian tgk yg mana kat bawah2 tu yg takleh nak jumpa...

Along : Tulah..bukan senang nak carik tu.. kesian kan ma..


pastu tiba2 amy datang dari bilik.. duduk bersama2 depan tv...

Along : kalau lah kan tiba2 ada gempa bumi kat umah kita ni.. apa yg mama n amy nak buat? apa barang yg amy ngan mama bawak kuar dulu?

mama : (terpinga2) . entahlah... lari la kot.. turun bawah..amek je apa yg sempat..

korang nak tau apa amy jawab?

AMY : KALAU AMY , AMY BAWAK MEKAP BAG AMY DULU.. PASTU BUNGKUS2 LAPTOP AMY... WAKAKAKAKA....

haha bertuah ke tak adik saya yg sorang ni.. ade ke makeup bag yg dia nak bawak kalau andaikata ada gempa bumi kat umah kitaorg tuh.. takde menda lain dalam pala otak dia agaknya..hahhaha.. tu haa mekap bag dia.. bagak giler..berat lak tuh.. kalau den la kan.. takde keja nak bawak lari menda tuh.. baik bawak menda lain yg lagi penting...


p/s: adikku oh adikku.

8 comments:

prebetsabu said...

huhuhu... ni kronik ni...
sebati dalam jiwa!!

sis_nita said...

heheh!

lawak laks aku baca..

hmmm..

agaknyerr mmg berharga kot beg mekap dak amy tu kanss..

POSH76 said...

MAC tu harusler bawak.....tapi kalu betul2 jadi konpom larik selai sepinggangkan...huhu

rasp said...

hahahaha lawak la...tapi i stuju dgn posh76...conpom tak pikir panjang dah, lari sehelai sepinggang...

anggun said...

ish.. harus la bawak... klw sy pon, lepas dukung anak, sy hangkut sekali makeup bag dgn laptop.. sumber duit tu. bygkan lepas gempa nanti apa pon xde. atleast klw ada makeup bag dgn laptop, bisnes leh jalan lagi.. leh continue kehidupan, ngak gitu?

Mimy Hamid said...

tu dia beg makeup amy..berpinar mata akuuuuu....jeles aku nengok beg tu..klau ini diselamat kan mmg nilai byk tu..kira beribu

AmY-AdLi said...

haaaaa.... kan ramai suh bawah bawk makeup tuh.. berharga wooo..
wahhahaha...
atlis lepas bgnan runtuh.. bley la makeup2 org yg duk tengggek tepi bangunan tu.. wahahaha

@--- Sueanne ----@ said...

hahahah..
sempat lagi nak bwk beg gabak tue ek..siap plan nak makeup mangsa2x kat tepi bangunan lak tue..hahaah...adik sapa la tue..
muahahahaa...