Thursday, October 22, 2009

Contest : Diet 99 Hari Tanpa Nasi

Salam..

sihat ke semua kawan2 ku sekalian.. erm rasa macam lama takupdate kan.. bukan apa..saya sejak malam kelmarin tak sehat sgt ler.. senggugut melanda diri..so mood nak update pun takde dok menahan sakit perut jek.. letih.. arinih plak bz sket ..ni pun curi masa jap nak update..

Dah lama tak citer pasal diet kan.. ermm seperti yg sdh maklum dietku sudah kelaut cina selatan.. ermm lupa daratan betol..haha..so kali ni baru nak berkayuh menuju ke daratan balik la konon2nya ni.. kebetulannya Zel pun diet kelaut gak..so dia menganjurkan contest yg sgt besh ...

DIET 99 HARI TANPA MAKAN NASI!! sila klik2 DISINI utk keterangan lanjut.

so lepas ni kena tahankan dirila ..toksah ngengader nak makan nasi.. apa jua jenis nasik.. waaa
Jadik camni la gamaknya..kena selotape molot..hahhaa.. takmo bg makan nasik...

Pesanan utk cintahati : abg sok datang sini toksah ngengader ajak ayg makan kat bukit.. no nasi putih, no kailan ikan masin, no sup tulang, no padprik .. ehhh..cop2...bolehla bang.. nasik jek takleh...lauk2 sumer bleh..hahhaha..

tapi takper.. contest ni bermula 1 Nov... so masih bleh mkn nasik lagi..hehehe..

maka bermula 1 Nov 2009... katakan TIDAK pada :

nasi2 yg sedap seperti gamba diatas..... waaaaaaaaaaa... tak kurus gak taktau la nak kata.. 99 ari tuh tanpa nasik... ermm...


p/s: diet oh diet...jgnla kelaut sgt...

14 comments:

Farra Dhelina said...

good luck kakak... say NO to NASI!! ngeee ~~

Mimy Hamid said...

aku nak diet jugak ni..kang tempah baju kawengg tak muat...

ieda said...

dik .. oh adik .. akak dah start x amik rice dah 2 weeks .. doakan akak berjaya .. tapi x tau sampai biler ..

cumer akak x joint ini contest ler ..

dik .. tlong akak leh tak , ajarkan mcm mana nak buat 3 coloums nieh .. nak buat lahh .. banyak yg x paham .. huhuhuhu

anggun said...

owh... siapa2 yg join ni? teringat dulu2 pon sy pernah diet x makan nasi (and any kind of carb! not just rice.

tambah dengan senaman, memang cepat slim...

senaman perlu beb, kalau tak nanti kurus tapi menggeleber...

Cik Adek Manes said...

kakak.. ! good luck eh..

sis_nita said...

aku pun nak masuk laa beb!

sis_nita said...

adoiyaiiii..

cuti sekolah ni manjang sedara mara aku kawenn..

haruskahh aku sekadar menegok pengantin makan biadap atau aku kena laa join sekali..

sis_nita said...

ohhh...

aku DALAM dilemaaaaaa..

dina said...

lepas 99 ari tu buleh le belasah makan nasi sampai muntah ye... hahaha... larat ke nih... aku nak try dulu 9ari... kalau buleh baru aku continue 90ari onwards ye...

atty's said...

caiyuk kaseh ..

Mia-Ina said...

mia pun pelik...boleh ke ni...ish.,.klu mia x mau la..lepas kahwin,sure g umah mentua kena amik nasi.kan ini makanan org melayu...sebenarnya bkn x leh amik nasi..boleh, tp kuantitinya berjaga..

nurul@cokolat said...

nok.. mcm best je. rasa mcm nak masok je, tp malulah. kebetulan mmg nak all out diet balek on 1st nov ni. huhu!!

@--- Sueanne ----@ said...

gud luck kak!!!..

d.a.m.i.q.u.l.a said...

hoh tabah betul 99 hari tanpa nasi.saye 9 hari tanpa nasi boleyla hehe