Wednesday, September 30, 2009

My Makeup Contest 2009


STICKY MODE - ENTRY BARU SCROLL BAWAH YER!

Salam,

dalam bulan puasa yg mulia ni saya gedik nak buat contest gak..eheh.. ala saje je suka2..kalau nak join dipersilakan la eh..

Peraturan² :

1 - Kepada yang ingin menyertai pertandingan ini dikehendaki meninggalkan link anda di blog ini dan letakkan banner contest ini di blog anda. Banner tersebut haruslah di linkkan di entry ini juga..
2 - Sila tinggalkan link anda berkenaan contest ini di ruangan comment.
3 - Setiap peserta yang memasuki pertandingan ini dikehendaki membuat satu entry tentang make up anda sendiri.
4 - Peserta juga dikehendaki mengambil gambar sebelum make up dan sesudah make up.( kalau boleh step2 nya sekali eh.. ala yg macam dalam magazine tuh) :P
5 - Sila nyatakan juga barang dan bahan make up yang anda guna kan. ( mana tau kot² ada bahan lain yang digunakan :p )
6 - Terbuka pada peserta2 sekitar Selangor, KL dan Nilai Sahaja sbb jauh2 kang susah nk g mekap. :P

7 - Pertandingan ini bermula pada hari ini 9/9/2009 dan tamat pada 30/09/2009. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 12/10/09.
8 - Markah para peserta akan di adili oleh juri make up profesional/make up artist
9 - top 5 winner - 80% adalah dari juri make up profesional/make up artist dan 20% lagi dari undi awam
( sila jalankan kewajipan anda. undi lah siapa yang anda rasa layak )
10 - Juri awam bole membuat vote anda di tempat vote yang disediakan.(akan di post di blog ni selepas top 5 diumumkan)
11 - Top 5 akan di pilih oleh juri make up profesional/make up artist.
12 - Hadiah yang tidak seberapa akan di beri kan iaitu berupa

1) FREE MAKE OVER : BY Make Up Artist (Amy Meera - Derina Artistic Team) ,

2) MAC Lipstic pilihan anda ( ni ori eik.. bukan tipu2 nye MAC), dan

3) hadiah misteri!!

14 - Setiap keputusan pengadil adalah MUKTAMAD sebarang surat layang tidak akan di layang..:p

15 - lupa plak.. contest ni terbuka utk org yg biasa2 je eik.(yg tak penah amek mekap course dari mana2.). yg dah penah amek course mekap takleh join sebab korang dah mmg terror laa.. ehekss..

note : jangan make up camni sudah lah yek

So tunggu apa lagi.. mehla join.. ala korang kan biasa mekap g jalan2, g keja..cuma bulan puasa ni rasanya kurang sket bermekap kan...tapi dun worry tarikh tutup 30.9.09 kan.. so blehla share ngan kitaorg camne u all mekap masa raya nati..eheks.. goodluck.. :P


p/s: kongsikan ilmu mekap anda ...bila lagi eik. :P

27 comments:

AmY-AdLi said...

Derina Artistic Team lah...
suke2 je sentuhan derina team...
letak link amy woih.. haaha.. baru popular sket blog.. haha...

Kaseh said...

AMygedik : wakakka sama la kans.. nak link blog amy yg mana satu? mekap ka gedikness?

AmY-AdLi said...

gedikness la.. makeup busan....

tak same la.. sentuhan derina tu personal punye.. kakrina punye tuh..
derina artistic team baru btull.. dier punye team.. gonjengg....

AmY-AdLi said...

haaa.. t&c tu... terbuka utk org biase jekk... yg penah masuk course xle masukkkkkkkkkk...........
cepat2 edit..

POSH76 said...

bestgak ni....tunggu raya lah leh make up vogue2 hehe

ko ni mmg terer la bab2 jadi organizer cayalah...hehe

w.a.n.n.a said...

alah kak kaseh..wnna tak bulih join la contest nie..
sbbnyer wanna nie zero pasal make-up nie..hahaha
tak pe jadik juri awam je la ek..hehehe

Lazyf... said...

Kak, org nk join leh x?hehehe...

AmY-AdLi said...

kalau zero pasal makeup lagi bagus join.. haha... baru la nampak lepas makeup cun melecun sket...
yg dah salu makeup neh salu muke x nampak beza sgt dah...

noor said...

nak join tapi ade lipstik n bedak jer...camner??
hahaha

masviona said...

wah best nih kaseh contest yg lain drp yg lain nih...hiksss

kita tak pndai sgt make up2 nih tp jadi juri awam tolong vote org leh jer....hiksss

rasp said...

aiyoo me tingin nak join tapi kalo me makeup sure jadik macam gambar tu hehehehehe..takpun cam cina opera coz me mmg tak pandai makeup..suka suki je calit kat muka nie :D

Ms AiReEn MoHd said...

hah meh aku nak tulun voter jerk..aku nak masuk mmg takleh la..make up pun nan ado

kojah said...

kak, sy dh wat tag akak...thanx so much ye =)

adeh, mcm nak join contest nih...tp xda masa la...huhu

sis_nita said...

erk! alahai kaseh ku..

aku ni idak lerr reti mekap2 nehhh..

blusherr pon tak pakai..

apatah lagikk eye shadow..

tapi aku suka tgk org mekap cecantik..

boleh tak aku jadikk juri.. :P

Iena said...

wah! lumayan gilak hadiahnya!!!
nk join ini contest tp aku x terer bermake up... uwaaaaaaaaaaa...

Mummy_Sofea said...

bestnyer contest ni..da jd follower..nk tryla...

Kaseh said...

meh2 join, xmo jadi follower pun xpe, hehe ala korang mekap belasah je, natural yg biasa korang mekap. Bkn nk kena mekap mcm pengantin gtu. . Suka2 je ni. Hari raya nati sure mekap2 kan. . .haa masa tu sesuwai. . . Hehe

Dilily said...

alamak, make up contest.... baru nak cuba-cuba make up nih... boleh join?

Dee said...

baguslah kaseh ni buat contest..tp dee x pandai mekaplah..vote bole..hehehe..

Cik Wanie said...

Ala kak kaseh,
baru nak join,
tapi bila dah tertulis "contest ni terbuka utk org yg biasa2 je eik.(yg tak penah amek mekap course dari mana2.). yg dah penah amek course mekap takleh join sebab korang dah mmg terror laa",terus matikan hajat itew,
wakakakakaka..

x per,
wanie blh jadi juri awam kannnn:)

petite4 said...

woih... daku takleh masuk la nih ek??? alaaa~~~~~~~ baru angan2 nak camwhore~~~

Mummy_Sofea said...

salam cik kaseh...salam perkenalan...dilla da join contest yg best ni...ni link yer...klu ada yg xmemenuhi syarat let me know yer...tq

http://luvlysofea.blogspot.com/2009/09/makeup-skills-contest.html

Mummy_Sofea said...

http://luvlysofea.blogspot.com/2009/09/makeup-skills-contest.html

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

salam..
wahh..menarik giteww contest neh.. cam nk joins gak..hehe..

Dilily said...

Ok.. nie link die... tapi betul ke ape yang gue buat neh???

http://lily280477.blogspot.com/2009/09/transformasi-2009-my-makeup-contest.html

petite4 said...

uit... sorang je ke baru join nih? walaupon aku tak berkelayakan untuk join, tapi aku post jugak kat sini untuk memeriahkan majlis...

http://ceriterajuwita.blogspot.com/2009/09/greeny-eyes.html

uhh... tgk... tjuk pon dah tak betul. hantam sajalah labu... bukan aku layak masuk pon, ye tak?

Anonymous said...

perlu menyemak:)