Wednesday, September 16, 2009

Waja Baru?

Salam,

Nak citer pasal raya.. takde menda sgt yg menariks.. nati2la eik.

so ni nak citer pasal keta baru..tapi bukan saya punya la.. baru dapat email ni dari member..

so saje nak share kat sini...manalah tahu kot2 ada yg nak beli kete baru kerr..

ni waja baru katanya.. harga tak sampai 55k... jom la usha2..


tak sure apa nama baru kete ni..






bahagian dalam macam campro gen2


ada kaler merah...erm `impian`? takkan nama dia waja impian kot.. eheks.. belasah..

citer pasal kete ni..andak(adik lelaki saya) ni konon2nya nak beli keta.. pastu sbg staff Sime Darby kan dapat option loan dari company tapi ada certain jenis keta je..macam Ford, hyundai n apa lagi ntah.. pastu BMW..yg ni da terang2 dia tak mampu lagi la kan.. pastu after survey2 option yg ada.. Hyundai la menjadi pilihan dia konon2..dah tu yg termampu..tapi mampu2 pun..bg saya membazir sikit.. yerla.. kalau da kena bayar 1k sebulan utk org bujang cam dia tuh..membazir.. umur baru 25..mana nak save duit utk kawen lagi.. so saya pun sebgai kakak dok membebel la tak abeh2.. suh dia pakai keta biasa je dulu.. sok ada rezeki lagi..by the time dia reach 3o bleh la tukar keta baru.. amek bmw terus pun takper kalau dah nak sgt.. ye tak..

tapi buat masa ni..pakailaa waja ke.. persona ker.. pun lawa apa utk exec bujang cam dia kan.. apa nak pilih2 sgt.. pastu kumpul duit nak kawen.. awek dia tu pun bukan calang2 rasanya hantaran nati..mau 30k.. sebab kulit licin putih melepak..muehehe.. tapi baik budaknya.. so korang rasa salah tak nasihat saya tuh.. ke biarkan je dia nak beli keta apa pun.. erm ntahlah budak zaman skang ni..especially adik2ku... yg pmpuan duit kalau tak habis ke mekap.. mmg tak sah..yg lelaki plak duit habis kat komputer,games gitar n kereta... camne nak nasihat budak2 camni eik???


p/s: Ada sapa2 yg beli keta baru ker? muehehe

15 comments:

*Miss Geli^ said...

takmampu beli keta baru...ahhahaha


niwey, selamat hari raya aidilfitri..mahap kiranya ada salah dan silap...

Iena said...

btol3... aku sgt stuju ngan pendpt seorg kak long cam ko ni...
xyahla amik kete mahal2... lg la bujang kn... nk kawen mmg sakit nk cekau duit. x psl2 kami kaum po,p kena beralah bg diskaun duit hantaran. *pengalaman diri sendiri! muakakaakkaa...

aRe_uDear said...

wah.. nmpak cam menarik jer nih.. Waja Impian ker.. ok gak nme tuh hehee

POSH76 said...

betoi2 janji leh gerak..kena ukur baju dibadan sendiri...

lawa gak waja tu yek...dah lama stop production kuar lik...hehe

Mimy Hamid said...

aku nak keta baru..tapi tetiba tak leh la..thn depan nak tawennn..opsss..terlepas plak...so kena dulu kan yg penting la babe

noor said...

tak worth Hyundai...sebab keta tu tak der 2nd hand value...
kalo tanak keta tempatan, beli Honda atau Toyota...

tp sy rasa lagi afdal kalo time tak kawin lagi nih dia bahagiakan mak dulu...bawak g holiday ker...
bukan per, dia kan anak lelaki...tanggungjawab berat tuh...hehe

Kaseh said...

MissGeli : haha kita guna jek la apa yg ada kan...Selamat hari raya utk ko gak nogha..


Iena : hehe ko bg diskaun dulu takper..sebb skang dah dapat pulangan balik.. hehe ermm tu la aku dah ckp kat adik aku da...degil.

Kaseh said...

Are-udear : agaknya la kot nama dia waja impian.. tak sure sgt.,,hehe


Posh76 :tu la pasal.. aku suh dia beli keta biasa dulu..bg dia tak byk sgt nak bayar tiap2 bulan pastu leh save nak kawen..tapi budak ni degil la..geram.

Kaseh said...

mimyhamid : yang..ko kawen 10/10/10 kans, jgn lupa jemput aku.. hehehe


Noor : akak ckp dah ngan dia..takde 2nd value... tapi degil... last tadi call dia cakap nak beli honda city.. malas nak bising dah.. suka ati dia la...duit dia..
emm patutnya la kan kena jaga mak.. tapi tu sbuk jaga diri sendiri n aweks.. muhehehe

noor said...

nak beli honda city ker?kat ner?
kalo kat global amity kat seri kembangan leh rekemen salesman...
dapat komisyen leh blanjer akak nanti...

hahaha...

rugi jer seribu lebih sebulan bayo utk keta...better beli umah, value makin naik...

damiqula said...

huih melampau la kalo 30k tu kak.kalah erra fazira

rasp said...

aiseyman ingatkan tadi kete raya...
me takat tengok je lah sis :)

Lazyf... said...

Akak...

Nih bukan Waja baru tp photoshop image jer...hehehe

fndrocka said...

dah betul2 stabil kewangan barulah beli kereta mantap2 harga..better beli rumah mcm kata noor

lily lotus said...

mak aii cun melecun nya..hihi..tak mampu den..tgk mampu ler :D